Mircea Duşa: Nu e scris in Constituţie că UDMR trebuie să fie mereu la Guvernare

• publicat la: 12 mai 2012
Mircea Duşa: Nu e scris in Constituţie că UDMR trebuie să fie mereu la Guvernare

UDMR a participat destul de mult timp la guvernare si a sosit timpul „să stea putin deoparte”, susţine deputatul PSD de Harghita, Mircea Duşa, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

„UDMR a participat la guvernare destul in România si e cam timpul să stea putin deoparte (…) Nu cred că va produce o stare de iritare. (…) Nu e undeva in Constitutie sau in vreo lege o obligatie ca UDMR trebuie sa fie tot timpul la guvernare. Orice partid din România a fost si la Putere si in Opozitie. Or să se impace cu gândul de a fi in Opozitie si cei de la UDMR”, a declarat Mircea Duşa, citat de Evenimentul Zilei.

Acesta a tinut să mai adauge că se va colabora institutional cu toate grupurile parlamentare, cu exceptia PDL, si a acuzat UDMR că a fost părtaşă la politica ‘pumnului in gură’, practicată de fosta Putere.

„Parlamentul este, prin functia sa, o institutie a dialogului si negocierii si trebuie sa existe acest dialog. Sigur, nu a existat in ultima perioada, in ultimii 2 ani a fost doar principiul ‘pumnului in gură’ (…) si din acest punct de vedere pe UDMR ii acuz că au fost părtasi la acest principiu si la distrugerea tuturor principiilor parlamentare care cu greu au fost statuate in ultimii 20 ani in Parlamentul României. Ori de câte ori s-a incercat incalcarea acestor principii a functionării Parlamentului UDMR a fost părtas la incălcarea acestor principii”, a adaugat Mircea Duşa.

sursa ziare.com