Mircea Duşa: Regionalizarea trebuie făcută pe principii economice, nu etnice

• publicat la: 27 noiembrie 2012
Mircea Duşa: Regionalizarea trebuie făcută pe principii economice, nu etnice

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Duşa, candidat USL la Camera Deputatilor in Colegiul nr. 5 Harghita, a declarat vineri, la Târgu Mures, la lansarea candidatilor din judetele Mures si Harghita, că românii isi cunosc interesul si nu trebuie să fie dezbinaţi, intrucât aceştia trebuie să fie uniti.
‘USL nu a vorbit niciodata de regionalizare pe criterii etnice. Niciodată USL nu va pune in discutie Art. 1 din Constitutia României si că in acest teritoriu sunt judete ca oricare altele ale ţării, că românii si maghiarii trebuie să trăiască in conditii egale cu celelalte judete. Nu avem nevoie de discriminare (…) Să veniti la vot in număr mare, să nu va risipiti voturile, să votati candidatii USL si numai asa românii din Harghita si Covasna vor avea reprezentare in Parlamentul României. (…) Românii isi cunosc interesul si nu trebuie să fie dezbinaţi, românii trebuie să fie uniti. Numai aşa avem garantia ca nu se vor petrece lucruri care sunt fantome ale trecutului’, a spus Mircea Dusa.
Acesta a sustinut ca USL si-a lansat obiectivele in urma cu un an, care vorbesc despre dezvoltare economică, sănătate, educatie, agricultura, reforma constitutionala si judiciara, insa unul este extrem de interesant pentru judetele Mures, Harghita si Covasna, si anume dezvoltarea regională.
Dusa a mai tinut sa arate că in inima Ardealului ‘inima românească bate altfel decât in alte zone ale ţării’.

La lansarea candidatilor USL din judetele Harghita si Mures au participat copresedintii USL Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, precum si Radu Stroe si Liviu Dragnea. /Agerpress

 

Lasati un comentariu