BAC-ul în desfăşurare

• publicat la: 28 iunie 2012
BAC-ul în desfăşurare

Miercuri a fost  ultima zi în care s-au  desfășurat  examenele de competențe ale Bacalaureatului 2012. Noutatea metodologică pe care o aduce Bacalaureatul de anul acesta constă în faptul că accesul la examenele scrise nu este condiționată de promovarea examenelor de competențe. În cazul în care acestea nu sunt promovate pot fi reluate în sesiunea de toamna a examenului de maturitate.

După cum ne-a declarat dir. adj. Alina Iacobuţ, la Liceul Teoretic Carei s-au înscris 166 de elevi la Bacalaureat, toţi din promoţia 2011-2012. Prezența la examenele de competență a fost de 100%, iar promovabilitatea la fel. Examenele s-au desfășurat în prezenţa camerelor  de luat vederi, iar incidente deosebite nu au fost semnalate.
La Grupul Școlar „Simion Bărnuțiu” s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an 157 de candidați, din promoția 2012, dar și din promoții anterioare, după cum declara directoarea Ramona Maxim. Nu toți candidații au fost prezenți la probele de competențe. Examenele s-au desfășurat în condiții bune, fiind supravegheate și de camere video.
În fiecare zi de examinare 2 polițiști au asigurat paza instituției. La probele scrise, care încep cu limba română luni, 2 iulie, sunt asigurate 9 săli de examinare, toate dotate cu camere video. Subcomisia de examinare aparține comisiei de la centrul de Bacalaureat al Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”.
redactia

Lasati un comentariu