Club Liberal la Bologna

• publicat la: 30 iunie 2012
Club Liberal la Bologna

În data de 17 iunie 2012 s-a constituit la Bologna un  Club  Liberal .O nouă imagine, noi idei, unele redescoperite din tradiția mișcării liberale din România și mulți,mulți tineri!
Privind din afară, realizezi că toate aceste elemente sunt esențiale pentru ca societatea de azi și în special tinerii să  mai dea o șansă  ”politicii”.
Conform Regulametului,  din Comitetul de Coordonare fac parte cinci membriii:Președinte– prof. Constantin Păuleț, vicepreședinte- Diana Fekete,  secretar – Marius Constantin Avasilichioaie, membri- Mădălina Martincă și Ioan Iluț.

Alături de prieteni și cunoscuți au fost prezenți la deschidere, Roberto Flaiani-Președintele FLI Bologna  și  Robert Araveicei-Coordonator PNL Diaspora și Președinte ULRI.

În cuvântul adresat de către noul președinte, Păuleț Constantin, a fost lansată invitația adresată românilor rezidenți în Bologna, și nu numai, de-a se implica, mai plini de curaj, în viața societății italiene din care fac parte și din care trebuie să simtă că fac parte.

Uniunea Liberală a Românilor din Italia (ULRI) este o Asociaţie politică capabilă de a oferi un loc de participare, receptivitate la propuneri, prelucrare politică şi mişcare ideologică.

Asociaţia politică poate contribui la concurenţa politică, electorală şi referendum, chiar şi cu alte grupări politice, sociale şi culturale. Asociaţia se recunoaşte in interiorul marilor culturi reformiste de pe parcursul secolului XX: cultura catolică a solidarităţii sociale şi familiei, cultura muncii şi a justiţiei sociale, cultura liberală a economiei de piaţă, a libertăţii individuale şi a bunei guvernări; susţine drepturile civile, morale şi noile drepturi de cetăţenie ale grupurilor majore stabilite în străinătate.

ULRI doreşte să integreze valorile traditionale de libertate, egalitate, legalitate şi justiţie, cu noile valori ale timpului nostru: egalitatea de gen, dezvoltarea durabilă, de auto-guvernare, solidaritatea, responsabilitatea, iniţiativa, participarea şi europenismul, în cadrul unui mult mai avansat federalism european.

Obiectivele primare ale Asociaţiei sunt reforma statului şi a administraţiei  publice, un federalism real, dezvoltarea unei economii de piaţă sănătoase, crearea unui stat de drept liber de conflicte de interese, cu o împărţire serioasă şi concretă şi cu autonomie între puteri.

ULRI speră în dezvoltarea socială bazată nu numai pe normele comerciale, dar şi pe acţiuni corective pentru a le face mai favorabile la subiectele mai slabe, în special în zonele sărace, favorizând o distribuţie echitabilă a resurselor. Globalizării pieţelor trebuie să corespundă o concurenţă liberă reală şi în special globalizarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

În concordanță cu principiile liberale de implicare în viața societății în care trăiesc și muncesc românii liberali din Italia, pe data de 03.06.2012, Araveicei Robert Florin, coordonator PNL Italia și președintele ULRI-Uniunea Liberală a Românilor din Italia, a fost prezent în localitatea Mirandola, unde a dus și a distribuit ajutoare populației sinistrate în urma cutremurului din luna mai. La această acțiune au mai participat Vasile Simon si Constantin Păuleț de la Club Liberal Bologna și Negrea Mihai de la Club Liberal Trieste.

Cu această ocazie a avut loc și o întâlnire oficială  cu Massimiliano Furgeri, responsabil cu emigranții, și cu doamna Anna Martinelli-delegat la serviciul demografic (assessore ai servizi demografici) și purtător de cuvânt al administrației locale. S-a discutat problema stocării ajutoarelor și importanța coordonării acestora de către oficialitățile locale si de către Protecția Civilă. Araveicei Robert Florin a ținut să se informeze în mod special de situația românilor din zonă și acesta a fost asigurat de către oficialii italieni că românii sinistrați au primit și vor primi în continuare același tratament cu italienii sau alte comunități străine. Oficialii italieni au mulțumit pentru ajutoarele primite și pentru solidaritatea manifestată.

redactia

comentarii

de skepsis la 4 iulie 2012 - 20:22

las ca le trece cand afla ca va pupati in nutela cu psd ul!

de soska la 4 iulie 2012 - 20:56

limbaj tipic de udmrist de carei

Lasati un comentariu