Germania – Italia, de la ora 21:45. Un duel al orgoliilor

• publicat la: 28 iunie 2012
Germania – Italia, de la ora 21:45. Un duel al orgoliilor

Germania – Italia. Echipele de fotbal ale Germaniei şi Italiei se vor întâlni joi, de la ora 21,45, pe Stadionul Naţional din Varşovia, în a doua semifinală la EURO 2012, potrivit Agerpres.

Germania are un bilanţ slab în faţa Italiei, cu doar 7 victorii în 30 de meciuri, faţă de 14 succese ale ”squadrei azzurra”, şi nu a câştigat niciun meci direct din ultimii 17 ani.

În plus, Germania a întâlnit Italia de şapte ori la turnee finale, dar niciodată nu a învins-o. Aici sunt incluse eşecurile memorabile cu 3-4, după prelungiri, în semifinalele Cupei Mondiale din 1970, la Ciudad de Mexico, 1-3 în finala Cupei Mondiale din 1982, la Madrid, şi, mai recent, 0-2, la Dortmund, în semifinalele CM 2006.

Nationalmannschaft are, însă, 15 victorii consecutive în meciuri oficiale de la înfrângerea cu 0-1 în faţa Spaniei în semifinalele CM 2010.

Atacanţii germani Miroslav Klose şi Mario Gomez au înscris 19 goluri în cele 15 meciuri amintite, Klose – 10, iar Gomez – 9.

Italia, care a avut nevoie de lovituri de departajare (4-2) pentru a trece de Anglia, în sferturile de finală, a marcat doar 4 goluri în ultimele sale 7 meciuri.

Defensiva italiană a fost solidă până acum la EURO 2012, încasând doar două goluri în patru meciuri. Cele două goluri au fost semnate de croatul Mario Mandzukic şi de spaniolul Cesc Fabregas în meciurile încheiate la egalitate, 1-1, în grupă.

Dacă a fost recuperat fundaşul Chiellini, după o accidentare, italienii nu vor putea conta pe Maggio, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Meciul de pe Stadionul Naţional din Varşovia va fi arbitrat de francezul Stephane Lannoy.

Echipele probabile:

Germania: Neuer – Jerome Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm – Schweinsteiger, Khedira – Reus, Ozil, Podolski – Mario Gomez. Selecţioner: Joachim Loew.

Italia: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti – De Rossi, Pirlo, Marchisio – Montolivo – Balotelli, Cassano. Selecţioner: Cesare Prandelli.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu