Precizări privind constituirea noilor consilii locale

• publicat la: 19 iunie 2012
Precizări privind constituirea noilor consilii locale

Sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit, în data de 18 iunie, instruirea secretarilor unităţilor administrativ- teritoriale din judeţul Satu Mare privind constituirea noilor consilii locale, acţiune organizată de Instituţia Prefectului. În faţa secretarilor s-au aflat prefectul Eugeniu Avram şi subprefectul Cristian Sasu, precizările privind procedura ce trebuie urmată fiind prezentate de şeful Serviciului juridic, Eugen Chioran. Prefectul judeţului a cerut să fie respectate dispoziţiile legale.

Potrivit legislaţiei în materie, în vederea constituirii consiliului local, prefectul, prin ordin, convoacă consilierii declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, în termen de 20 de zile de la data alegerilor, după îndeplinirea prevederilor art. 38 alin. (1) şi (1^1) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările şi completările ulterioare.

Şedinţa este legal constituită dacă la ea participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor declaraţi aleşi. În cazul în care acest cvorum nu este întrunit, se va proceda conform prevederilor art. 30 alin. 2 – 5 din Legea nr. 215/2001, republicată, modificată şi completată şi art. 1 alin. 3 – 5 din OG nr. 35/2002, cu completările şi modificările ulterioare.

Şedinţa de constituire este deschisă de prefect sau de reprezentantul acestuia, care dă citire Ordinului Prefectului de convocare a consilierilor declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, apoi îl invită pe cel mai în vârstă dintre consilieri, precum şi pe cei 2 asistenţi ai acestuia să preia conducerea lucrărilor şedinţei. Asistenţi ai preşedintelui de vârstă vor fi desemnaţi cei mai tineri consilieri. Dacă primarul, al cărui mandat a fost validat, a fost ales şi consilier şi optează pentru funcţia de primar sau dacă acei consilieri care deţin funcţii incompatibile optează în scris pentru renunţarea la funcţia de consilier, vor fi examinate, în vederea validării, dosarele supleanţilor de pe aceeaşi listă, în ordinea în care cei în cauză au fost înscrişi pe lista de candidaţi.

comentarii

de Horia Mărieș la 19 iunie 2012 - 20:34

Groful local nu se dezminte. O ține una și bună. Are o singură idee, și aia foarte fixă. El este groful, el nu este obligat să respecte legile țării, el alege viceprimarul, adică pe alpolgármester. Nu că ar avea ceva cu opoziția, cu românii din Carei, Doamne ferește, el nu este un „románfaló” abject ci doar un „szarfaló”, precum și doar fiindcă el s-a înțeles foarte bine în ultimii 4 ani cu viceprimașul Kaizer Lajos, care n-a îndrăznit să spună nici pâs în fața lui.

„Kaizer Lajost szeretném alpolgármesternek” zise jenőke, în articolul apărut în ziatul online nagykaroly.ro din ziua de 19 iunie 2012, autor M. T. R.

http://nagykaroly.szatmar.ro/Kaizer_Lajost_szeretnem_alpolgarmesternek/hirek/39730

jenőke face în continuare propriile lui legi în urbea de pusztă numită nagykarolyfalu, care după cum se știe, a devenit de mult feuda lui. Nu trece zi dată de la Bunul Dumnezeu în care să nu descopăr noi și noi ilegalități mai vechi săvârșite de primașul ăsta, în perioada mandatelor sale. Omul ăsta e beteag rău, ăsta are boala ilegalităților. Este un incurabil, mai poate face un tratament eficace împotriva acestei boli doar la pârnaie. Ce mai contează faptul că pe site-ul, pe portalul infect al Primăriei Municipiul este publicat la /new_web/indexr.php REGULAMENTUL de organizare și funcționare a consiliului local al municipiului Carei, că el tot nu știe să citească, cum să mai avem atunci pretenția absurdă ca să-l și înțeleagă și să-l mai și aplice. El aplică exact ce a învățat pe vremea când ieșea pe imaș cu gâștele la Asuajul de Sus, județul Maramureș, sat care-l așteaptă și acum cu mic cu mare și cu neostoit drag în prag.

Reamintim primașului intelectual posesor a doar două clase ca trenul că în Regulament, la SECTIUNEA a 2-a, Alegerea viceprimarului, scrie negru pe alb, la „ART. 11 (1) Consiliul local alege din randul membrilor sai pe viceprimar. Alegerea se face prin vot secret.”

Asta înseamnă draghe jenőke, ca nu dumneata desemnezi viceprimașul, fiindcă nu ești pe moșia lui tactu’ și nu te joci în groapa cu nisip cu soldățeii de plumb, ci consilierii locali desemnează, prin votul lor, viceprimașul.

Doar că în cazul C.L. al Primăriei Municipiului Carei, va fi exact același lucru, ca și cum ar decide primașul de jenőke cine să fie viceprimașul, asta este o altă mâncare de pește, un alt halaszle, care este doar rezultatul direct al votului exprimat democratic în duminica orbilor, adică în data de 10 iunie a.c.

Capisci cum devine treaba, stimabile jenőke, capo di tutti capi sau capo dei capi tulipani?

Reiterez ce am mai scris pe aici pe la Comentarii.

Eu unul cred că ar fi mult mai corect ca opoziția din consiliul local (cei 8 consilieri ce constituie minoritatea) să nu facă nici un fel de compromis, nici fel de un aranjament pe sub mână pentru funcția de viceprimaș cu gașca primașului jenőke, cu cei 11 consilieri UDMR care constituie majoritatea, pentru ca să nu se compromită și ea la rândul ei în ochii alegărilor careieni.

Un post de viceprimaș, doar cu valoare pur simbolică, dobândit eventual de opoziție, nu valorează nici măcar cât un forint găurit. N-are nici un fel de valoare practică având în vedere raportul de forțe de 11-8 din Consiliul Local. Viceprimașul din partea opoziției ar fi doar omul de paie al primașului jenőke. Dar USL-ul local are dreptul la propria opțiune, fiindcă toți membrii opoziției din consiliul local sunt majori și vaccinați, nu trebuie să țină cont de părerea mea.

N-am prea înțeles, fiindcă nu stăpânesc suficient de bine limba maghiară, ce a vrut să spună autorul articolului prin „…szerda délutánra (adica mâine, 20 iunie 2012)…hívta össze Kovács Jenő a választmányi gyűlést. …ekkor egyebeken túl megbeszélik azt, hogy ő maga, Bekő Tamás, valamint Tukacs József nem kíván, avagy nem lehet tagja a város önkormányzati döntéshozó-testületének.”

Poate să mă lămurească și pe mine cineva ce a vrut să zică domnul M.T.R. cu asta? Te pomenești vă planează serioase bănuieli legate de incompatibilitatea aleșilor locali, adică a numiților Kovács Jenő, Bekő Tamás și Tukács József.

N-ar fi de mirare, eu de mult timp îi suspectez de o totală incompatibilate.

de Horia Mărieș la 20 iunie 2012 - 07:09

Ca să vezi și să nu crezi.

http://www.frissujsag.ro/nem-szuletett-megallapodas/

Se derulează trocuri, vânzări-cumpărări pe la talciocul central din București. Miza este postul de vicepreședinte al Consiliului Judetean Satu Mare si postul de viceprimar al Municipiului Satu Mare (a Szatmár Megyei Tanács alelnöki és a megyeközpont alpolgármesteri tisztsége).

UDMR-ul sătmărean (csehi si ilyes) negocieză intens cu USL-ul. Nu s-a ajuns la nici o înțelegere (cel puțin până acum). Ce zice însă UDMR-ul?

„Figyelembe véve azt, hogy a megyei tanácsban 12 RMDSZ-es képviselő szerzett mandátumot, míg az Szociálliberális Szövetség (USL) 13+1-et, az alelnöki tisztség az RMDSZ-t illetné meg…”

Cum s-o fi traducând oare foarte exact „az alelnöki tisztség az RMDSZ-t illetné meg…” ??? Folosind Google Translate îmi rezultă: „…postul de vicepreședinte (al Consiliului Județean) i s-ar cuveni UDMR-ului…”.

Adică UDMR-ului i s-ar cuveni, ai? Unde scrie treaba asta cu cuvenitul?
Pe buletinele de vot?

Păi bine măi băieți de la UDMR Satu Mare, ia mai învățați voi puțin de la nagykarolyi jenőke care tranșează rapid problemele, fără nici un fel de talcioc, ase vedea și: „Kaizer Lajost szeretném alpolgármesternek” zise jenőke, în articolul apărut în ziatul online nagykaroly.ro din ziua de 19 iunie 2012, autor M. T. R.

Deci dacă așa se poartă pe la Carei, de se speri mata csehi sau ilyes că doctor Coica sau Ștef ar mai putea negocia, face troc cu voi? Nici nu este cazul de fapt, fiindcă după 20 de ani de guvernare dezastruoasă, voi ăștia, tulipanii fără cherestea pe obraz gen Dr. Verestóy Attila Alapítvány nu mai meritați nici măcar un singur os de ros.

Lăsați-l nene pe jenőke să roadă doar el oase cât mai poate, cât mai are dinți în gură, stați liniștit, că vă va face și vouă sigur parte, nici o grijă, fiindcă are balta Ianculești pește destul.

de virgil la 20 iunie 2012 - 18:23

Domnule Maries

Nu aveti familie in Bucuresti de care sa va ocupati? Numai de lucrurile din Carei va intereseaza! Acolo nu aveti maidanezi pe care sa le anuntati lui Oprescu, Piedone, Vanghelie…..
Lasati-ne in pace si vedeti-va de treaba acasa in Bucuresti

de brenciu la 20 iunie 2012 - 21:32

n-are familie ca isi cauta piz2 pe net n-auzi?

de Horia Mărieș la 20 iunie 2012 - 21:34

@Virgil la 20 June 2012 – 18:23

Declar sus și tare că nu pot de loc să vă las de loc în pace D-le Virgilicus.

In primul rând fiindcă am cel puțin atâtea motive și drepturi ca să vorbesc aici la Comentarii despre mizeriile din Carei, câte ai și dumneata, și în al doilea rând, fiindcă oricum nu mai iau în serios postacii anonimi ca dumneata.
In plus, mai vreau să vă și enervez în fiecare zi. Că așa sunt eu, ceva mai negru în cerul gurii.

Vă informez cu respect, și asta doar ca să vă satisfac curiozitatea bolnăvicioasă, că am familie în București, una foarte frumoasă și de care mă și ocup.

Lucrurile de la Carei mă interesează extrem de mult fiindcă în fiecare zi dau sau aflu de o câte o excrocherie, de câte o potlogărie, de câte o mișelie făcută de mafioții din fruntea urbei, nesimțiți fără leac și care doar exploatează, care doar profită de un vot ridicol în superficialitatea lui, al unei majorități numerice îndobitocite permanent de o sperietoare numită „dispariția ca nație”, sau de „crunta românizare” ce-o așteaptă, aia predicată de paranoicii buni de balamuc ca Csibi Barna, sau chiar și distinsul europarlamentar Tőkes Laszlo nu mai demult decît în ziua de ieri.

Din păcate, aceste excrocherii făcute de famiglia careiană din fruntea urbei, pe mine unul mă afectează direct sau indirect, inclusiv dpdv al pagubelor materiale suferite, pagubă ce-i afectează implicit și pe membrii frumoasei mele familii. Și fiindcă eu țin la ai mei, evident că nu o să pot ține la cei care-i fac mereu rău, adică la jenőke si la gașca lui de kolbăsari.

Am afirmat că o să fac o mică pauză cu jenoke. Însă, și doar ca să vă mai enervez puțin și în contimuare, o să vă ofer acum o mică mostră a prostiei congenitale care-i afectează pe cei din la famiglia. Va fi vorba de o altă membrană de vază și arhicunoscută, de bekőke. Hârțoagele născute de mintea cețoasă a acestui pesudointelectual, și la care o să fac apel în continuare, le puteți găsi ușor pe site-ul Primăriei Carei.

Documentul nr. 1. HCL 105/2007.

Art.1. Consiliul Local al Municipiului Carei nu poate oferi în compensare bunuri sau servicii din domeniul privat, foştilor proprietari în condiţiile Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, cu modificările şi completările ulterioare.

A hotărât bekőke, așa de capul lui, fiindcă a visat urât noaptea, că „nu poate oferi”, dar omul nostru n-a vrut să ia nici prafurile de putut, deși i s-au oferit.

Din cele de mai sus puteți constata cu ușurință că fostul primaș bekőke, groful local al acelor ani în Carei (2 mandate intre 2000 si 2008), se substituia fără nici o jenă Parlamentului României, corecta după bunul lui plac prevederile Legii 10/2001, făcea norme de aplicare ale legii valabile doar pe plan local, doar ca să o aducă în concordanță cu interesele mafiote ale haverilor locali, adică a găștii de sugători conduse atunci tot de el.
Și culmea, mi s-a raportat că individul provine dintre familie bună, și că doar el este cel care s-a născut fără obraz.

Documentul nr. 2. HCL nr. 59/2006 urmată imediat de HCL 76/2006.

Din HCL 59/2006:
Art.1. Se aprobă concesionarea directa pe termen de 30 de ani a unei suprafete de 4000 mp teren neproductiv din domeniul privat al municipiului Carei, str. Armatei Romane cuprins in nr. cadastral 975/1 Carei, in favoarea SC SAT-AN SRL Carei.
Art.2. Se stabileşte taxa de concesionare de 2.500 RON /an.

Din HCL 76/2006
Art.1. Se modifica art. 2 din HCL nr. 59/2006 din 31 mai 2006 dupa cum urmeaza: Se stabileste taxa de concesionare în suma de 1.200 RON /an.

Traducere: SC SAT-AN SRL Carei dobândește pentru 30 de ani de la prietenul bekoke un teren aflat în chiar buricul târgului, în suprafață de 4.000 mp, la prețul de 0,3 lei pe mp si an, adică la pretul de 30 bani pe mp pe an.

Ooooo pașă beko, cât de darnic ești ! au exclamat satisfăcuți că l-au fraierit tare de tot pe prostănacul de primaș, șmecherii de băieți deștepți de la SC SAT-AN SRL Carei. Mă mir tare, că bekoke n-a apucat să le și vândă la prețul ăsta terenul respectiv celor de la SC SAT-AN SRL Carei. A da, înțeleg, n-a mai apucat, fiindcă în 2008 a venit rândul lui jenoke să roadă oasele peștilor din lacul Inaculești. Că de vândut, beboke sigir că ar fi vrut să vândă, fiindcă este prost de-l doare.

Ăsta vă este domnilor draghe celebrul vostru city manager de New York.

Pe de o parte, bekoke decide că nu poate restitui proprietarilor îndreptățiți imobilele luate ca japca de cpmuniști, că n-are de unde, pe de altă parte concesionează a baratoknak, pe 30 de ani un teren de 4.000 mp cu ridicolul preț de 30 (treizeci) de bani pe metru patrat si pe an în chiar centrul geometric al Careiului pe ulița principală, tot că n-are de unde !

Asta da afacere profitabilă pentru Primăria Carei, pentru contribuabilii plătitori de impozite ! Să vă mâncați fript și city managerul de New York draghe jo baratok, și să vă stea drept în gât la prima petrecere cu bogracs.

de Horia Mărieș la 20 iunie 2012 - 22:00

@brenciu la 20 June 2012 – 21:32

Corect. Și i-am găsit pe post de pe jenoke, bekoke, ernoke, brencsuke, etc.

de adina la 21 iunie 2012 - 00:08

@ virgil
te dai de gol, ungur nesimțit care te pretinzi român, dar nu știi românește. citez din producția ta jenantă :” Acolo nu aveti maidanezi pe care sa le anuntati lui ….”. ungur tâmpit, maidanezii sunt de genul masculin, adică – explic pentru oligofreni – maidanezii nu sunt oale pe care să LE anunți, ci sunt câini pe care să ÎI anunți. e drept, nu ești tu de vină că limba maghiară nu are genuri, dar, în nemernicia și prostia ta, ai crezut că toate limbile sunt la fel ca singura pe care o cunoști. surpriză, nu-i așa! asta despre acord. căci, ca bonus, ai mai comis una: câinii nu se anunță, ci eventual se reclamă, se raportează etc. acum că am lămurit etnia ta, începe să fie clar – vorba lui emil, cea cu dabija – ce interese ai pe site-ul ăsta. și cum ele sunt lipsite de vreo justificare onestă, îți transmit varianta scurtă: marș direct la origine. dar înainte de a ajunge la destinație, anunță-ți stăpânul să nu te mai plătească degeaba, căci te-ai deconspirat din prima. transmite-i că îi recomand să selecteze mai bine oamenii pentru activitățile sub acoperire. fiindcă de această dată v-ați acoperit amândoi, dar cu…. kk(o). de fapt,ce să ne (mai) mirăm ? așa stăpân, așa slugă.

de sk la 21 iunie 2012 - 00:32

@ virgil

lasati-l,
am icercat si eu sa-i explic ca se face singur de ras

cu cat scrie mai mult, cu atat e mai penibil

de Horia Mărieș la 21 iunie 2012 - 06:02

@sk & @virgil

Daca inteleg eu bine limba maghiara, Bekő Tamás és Tukacs József visszalépnek = adică se retrag, adică nu vor mai fi consilieri locali din partea UDMR. Păcat, fiindcă doar ieri am început să mă ocup și eu ceva mai serios de bekőke. Dar a scăpat. A fugit probabil peste graniță. Sau o fi disident.

http://www.frissujsag.ro/korvonalazodik-az-uj-varosvezetes/

„Kovács számára azonban egyértelmű … Keizer Lajost fogja javasolni (ca viceprimaș). Többen sérelmezik, hogy Nagykárolynak nincs román alpolgármestere, Kovács Jenő szerint azonban nem a nemzetiség, hanem a kompetencia alapján kell a tisztségeket betölteni…”.

S-a găsit cine să vorbească de competență în Carei! Nu-i așa, @sk & @virgil ?
Faceți cumva și voi parte din trupa de balet covăciști a competenților urbei ?

de Horia Mărieș la 21 iunie 2012 - 06:35

Și acum să luăm puțin la mâna lista „competenților” lui jenoke din nagykarolyigroffalva.

Keizer Lajos – maistru mecanic, Poósz Szabolcs – economist, Visnyai Csaba – profesor, Hágó Áron – farmacist, Brém Árpád – croitor, Fazakas Zoltán – tehnician veterinar, Leitner Róbert – tehniciar dentar, Müller Johann – maistru, Csizmadia Zsolt – inginer, Vénig Gabriella – functionar, Tempfli László – subinginer.

Dintre ăștia, probabil că cei care ar putea fi considerați oarecum competenți, cât de cât acceptabili dpdv al pregătirii profesionale sunt doar 3 adică Poósz, Visnyai, Csizmadia. În rest, este doar o umplutură docilă primașului jenoke care n-are nimic în comun dpdv al pregătirii profesionale cu administrarea unui oraș de 20.000 de locuitori. Sunt cu toții probabil oameni foarte de treabă, au cât se poate de mult bun simț, sunt oameni respectați în comunitate, etc., dar din păcate, numai cu bun simț nu pot decide în cunoștiință de cauză asupra afacerilor urbei, mai trebuie să te și pricepi puțin, să fii și bun profesionist, nu numai să votezi ca un orb, tot ce-ți pune sub nas incapabilul de jenoke.

Ăștia vă sunt (in)competenții care o să vă decidă soarta în următorii 4 ani, stimați alegători din Carei, că doar au fost puși pe lista UDMR-ului „a kompetencia alapján”… și fiindcă numai așa „kell a tisztségeket betölteni…”. Curat tisztség.

Când n-ai cap, vai de picioare.

de lacika la 21 iunie 2012 - 06:47

competentul lajos este sustinut de evazionistul primar jeno.amandoi au fost colegi in 1996 la partidul noua democratie. daca jeno a falimentat crasna si celelate firme personale ale lui ajungand sa aiba si acum datorii in urma carora a pierdut procesul cu ministerul de finante si are retineri din salarul de primar ajutorul sau de partid a lucrat intens pentru asigurarea numarului necesar de voturi pentru pastrarea functiei. acest lajos,asa zis competent probabil ca fotbalist,nu are notiuni de scriere ortografica,nici de operare simpla pe calculator si nici de vreo alta specialitate dar a afirmat public la o depunere de coroane la monument ca nici un roman nu este capabil sa detina vreo functie de conducere. si drept urmare rromii au un reprezentant in oras cu care lajos isi petrece tot timpul pentru a isi dovedi competenta in ochii lui jeno. proba competentei ambilor o reprezinta straturile de flori rosu-alb-verde din fata catedralei ortodoxe.

de Horia Mărieș la 21 iunie 2012 - 07:39

Hai să-l aplaudăm împreună la scenă deschisă, pe competentul și deja celebrul traseist politic, pe omul de mare caracter, mândria neamului, pe drăguțul focista pe care și-l dorește ca viceprimaș jenoke bacsi.

Vorba proverbului, lupul își schimbă părul, dar năravul ba.

Declarație dată (exact ca la Secu, o fi știind el cum se scriu textele astea) acum exact 6 ani, de inegalabilul consilier judetean din partea grupului Alianței D.A PNL-PD, dar ales pe listele PNL pe vremea aceea, iar acum credinciosul membru al vajnicului UDMR. O mai fi trecut si pe la germani (pe la sași) între timp? Probabil, dar nu luați informația asta de bună până n-o verificăm.

Ce mai caracter de om integru domnule, bun să-l pui la rana oricărui fotbalist accidentat de la Victoria Carei. In Consiliul Judetean, individul a avut o activitatea de-a dreptul năucitoare, s-a ocupat printre altele de „reducerea cazurilor de cerșetorie și de prostituție”. Specialitățile lui profesionale de bază, alea în care este maistru (mecanic). Cerșetoria și prostituția (inclusiv cea politică)

De aia nu mai ai loc de funduri goale când treci cu mașina prin Satu Mare.

http://www.cjsm.ro/avere2005/rkeizerludovic.pdf

Rog frumos postacilor, nu vă lăsați induși în eroare de semnătura lui din data de 8 iunie 2006, apărați-l și aplaudați-l cât vă țin balamalele, lăudați-l, ridicaților în slăvi, draghe baratok. Că e de-al vostru ca bradul și ăsta!

de Horia Mărieș la 21 iunie 2012 - 07:44

@zapcika la 21 June 2012 – 07:29 .

Eu nu „știe dat cu parerea despre orice” știe dat cu parere numai pentru ce are toate dokument poszibilo piku la. Eu nu mâncat kkt ca tine care n-are nici un makar un argument e prezentat aici. Erted fiam?

de romanas la 21 iunie 2012 - 08:24

complexul celor doi primari maghiari din carei in ce priveste totala lor necunoastere a utilizarii unui calculator este atat de mare incat ironizeaza insasi meseria de informatician. accesul lor la fondurile orasului si utilizarea lui inscopuri personale face posibila existenta comentariilor venite din acelasi loc.

de balanta la 21 iunie 2012 - 10:06

si primarii evazionisti pot fi confirmati in functie? legea permite? dupa nastase urmeaza kovacs? sau udmrul are statut special in aceasta tara DOMNULE PREFECT ????

de Horia Mărieș la 21 iunie 2012 - 11:07

Subject: Doamna consilier local din partea UDMR – Vénig Gabriella.

Recunoaștem spășiți, am avut mari ezitări și apoi și păreri de rău că n-am adăugat-o și pe Dânsa pe lista celor 3 posibili competenți. Asta fiindcă n-o cunoaștem de loc și fiindcă Dânsa este o prezență extraordinar de discretă pe net. Ne îndreptăm acum, cu scuzele de rigoare, greșeala, si facem rectificarea cuvenită: „… cât de cât acceptabili dpdv al pregătirii profesionale sunt doar 4 adică Poósz, Visnyai, Csizmadia, Vénig….” Ce rost are să-mi mai fac gratuit încă un dușman prin Carei, că lista începe să devină deja lungă, mai ales că se mai adaugă zilnic pe ea câte un @virgil, câte un @sk și alți postaci notorii?

Prima dată am auzit de Doamna Vénig Gabriella a fost când am citit la subsolul ultimei pagini a publicației culturalo-propagandistice a lui jenoke, săptămânalul tipărit „Nagykaroly es Videke” că Dânsa este Administrator, adică UGYVEZETO, acolo unde FOSZERKESZTO este deja celebrul ernoke, functionarul public al Primăriei Carei, consilierul personal și de privată al lui jenoke.

Apoi am văzut pe lista oficială a candidaților UDMR la alegerile locale din 10 iunie a.c. că Doamna este Șef Birou, Administrator Public. Unde este Dânsa Administrator public, nu se precizează. Dacă este cumva funcționar public, angajat la Primăria Carei, avem o mică mare problemă, fiindcă ar însemna că plebea contribuabililor din Carei plătește două persoane, doi funcționari publici care sunt în același timp vectori importanți ai propagandei UDMR-iste locale, fiindcă „Nagykaroly es Videke” este orice, dar numai un ziar pur cultural nu este acela. Pe scurt, si dacă este așa, adică dacă Doamna este angajat/salariat/funcționar public al Primăriei, lucru pe care eu n-am de unde să-l știu, dar pe care mi-l puteți confirma/infirma Dvs., atunci avem în fața noastră o mică mare problemă de incompatibilitate.

Oricum, eventuala incompatibilitate a Dommnei Șef Birou, Administrator Public cu dregătoria numită consilier local, este obiectul foarte clar „al amenințărilor” Instituției Prefectului Județului Satu Mare făcute recent la adresa funcționarilor publici, este treaba de conțtiință a distinsei Doamne Vénig Gabriella care va jura vineri cu mâna pe biblie și în nici un caz nu este treaba mea. Mai precis, nu vă așteptați să rezolv eu incompatibilitatea respectivă, dacă ea cumva și există.

Am mai citit despre Doamna Vénig Gabriella prin aprilie a.c. când a fost propulsată de pe post de rezervă ce făcea tușa în funcția de consilier local din partea UDMR pentru o singură ședintă din trecuta „legislatură”, în locul disidentei Doamne Konglovits Éva care a preferat să părăsescă corabia zgâlțâită tare de toate furtunile a UDMR-ului și să candideze pentru postul de primaș din partea PPMT, dacă nu mă înșel. Proastă inspirație a mai putut avea Doamna Koglovits fiindcă scorul obținut de dânsa a fost de doar 220 de voturi, (adică 2,13%) din cele exprimate într-un oraș cu 20.000 de locuitori. Păcat că a părăsit neinspirat UDMR-ul, fiindcă nici măcar în Consiliul Local al Municipiului Carei n-a mai intrat. Dar o să se poată întoace oricând, fiindcă și la UDMR, ca la orice alt partid din țara asta, traseimul politic este un sport la modă. Aceste considerații despre Doamna Koglovits mi-au reamintit și de o poveste ceva mai veche.

In primul rând, trebuie reamintit celor total neinformați că doamna Konglovics Éva este membru fondator al Nagykarolyi Rekettye Kulturális Egyesület.

In al doilea rând, trebuie reamintit celor total neinformați si care vin pe aici pe la comentarii numai cu fumuri de pipă și fără nici un fel de documente, ca de exemplu @virgil, @sk, etc. că prin HCL nr. 21/2007, la data de 31 iaunarie 2007 (primaș fiind atunci bekoke), C.L. al Primăriei Mun, Carei la Art.1. >>> „atribuie in folosinta gratuita pe termen de 49 de ani cladirea situata in Carei, str. Iuliu Maniu nr.10 cuprins in CF nr.135 cu nr. top.525, cu suprafata utila de 180 mp in favoarea Asociatiei Culturale Rekettye Carei, pentru sediu.” [… că în Carei, o clădire este „cuprins” in C.F.. si asta mai ales in actele oficiale emise de Primaria Carei, nu trebuie sa va mai mire, chestia asta tine doar de numarul de ani petrecuti pe bancile scolii…].

V-am atras atenția si mai sus, dar nu cred că ați reținut că prin HCL 105/2007 bekoke hotârăse, fiindcă așa au vrut mușchii lui că… „Art. 1 Consiliul Local al Municipiului Carei nu poate oferi în compensare bunuri sau servicii din domeniul privat, foştilor proprietari în condiţiile Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, cu modificările şi completările ulterioare.”

Bref, „lasă-i să plutească în zeama lor pe vechii și adevărații proprietari”, a zis atunci bekoke, care se inchipuia un mare grof local, nici mai mult nici mai putin decât moștenitorul direct al grofilor Karolyi, „n-avem absolut nimic pentru ei, suntem săraci lipiți pămîntului (Primăria Carei, nu bekoke) dar avem să dăm, fără nici un fel de jenă sau de rușine, că obraz tot n-avem, pe timp de 49 de ani, cu titlu gratuit, adică de-a moaca, cladirea situata in Carei, str. Iuliu Maniu nr.10 (in paranteza fie spus, suntem și vecini).”
A se înțelege foarte bine aici, n-am nimic cu „A Nagykarolyi Rekettye táncművészeti csoportal”, cu Schepler Lóránd Intézményvezető, cu Fülöp Gábor Kapcsolattatartó személy, cu Székely István és Csóka Boglárka irányítok (scuze dacă aceste date nu mai sunt cele exacte), ba dimpotrivă, îmi exprim public tot respectul pentru ]ndelungată și prestigioasa activitate culturală desfășurată în Carei si în străinătate. Imi pun doare o singură întrebare în context, si anume despre Doamna Konglovics Éva. Imi pun doar intrebarea dacă cumva în 2007, la data votului pentru HCL 21/2007, Doamna era consilier local sau nu. N-am chef să verific acum, dar dacă cumva a fost, atunci se ridică o mică mare problemă de incompatibilitate și din partea Dânsei. Nu ne mai batem însă acum capul și cu această problemă, oricum dânsa acum nu mai este consilier local, și dacă va dori, ne va lămuri chiar dânsa toate incertitudinile ca acum stie foarte multe despre UDMR Carei.

Revenim încă puțin la Subject. Doamna Vénig Gabriella a mai fost consilier, atât local cât și județean, lucru pozitiv fiindcă deja știe cum trebuie să stai cuminte pe scaun și fără să zici păs, doar să ridici mâna, la ședințele C.L., atunci când îți face un semn cu ochiul jenoke.

Are și alte calități. Este segítõ munkatárs sub titulatura de RMDSZ elnök, Nagykároly – (nu a exilat-o înca jenõke pâna acum pentru tentativă de uzurpare a tronului?), ămpreună cu –- ghiciți cine? –- cu ernõke – újságíró, a Nagykároly és Vidéke szerkesztõje, la A Bársony István Alapítvány . Pentru cei neinformați, amintim aici că Bársony István – író – (1855-1928) a locuit în Carei începând de la vârsta de 4 ani, a studiat apoi la Carei, la Bratislava și în Satu Mare a tratat ca subiecte în lucrările lui subiecte legate de ornitologie și de vînătoare, dar nu numai.

În final, dar nu în ultimul rând am aflat că Doamna Vénig Gabriella este o perfectă amfitrioană ea fiind cea care a organizat pentru UDMR în A.D. 2003, SZURETI BAL in Carei, ocazie cu care meniul servit invitaților la restaurantul București a fost: 50 ml lichior, coniac si palinka, țuncă presată, fasirozot, telemea- turo, rantot hus, burgobya pure, kaposztasalata, kenyer, sor, bor es peszgo. Meniu demn de Gargantua & Pantagruel.

De altfel, această calitate de necontestat de foarte bun amfitrion m-a făcut să o adaug pe Doamna Vénig Gabriella pe lista celor 4 „probabil competenți”.
In plus, și așa cum am mai scris, n-am vrut să-mi fac un nou dușman, și mai ales o Doamnă. Sărut mâna Doamnă consilier local,vă diresc mult succes în următorii 4 ani. O să fie chiar distractiv pentru Dvs, porbabil că o să ne mai reazim.

Gata, ajunge pe ziua de azi, v-am distrat destul. Mai ales pe @virgil și pe @sk. Am altele de făcut, am familie, trebui să mă ocup de maidanezii lui Oprescu, etc. Doar să nu cumva să vă pună Aghiuță să râdeți duminică la slujba din biserică, de bancurile pe care vi le-am spus eu azi, adică joi.
N-ar fi ceva de bun gust și de bun simț din partea Dvs.

de Horia Mărieș la 22 iunie 2012 - 07:10

SEDINTA DE CONSTITUIRE.

Sâmbătă, 23 iunie: de la ora 11, Consiliul local al municipiului Carei.

Îmi pare rău că nu pot fi prezent. I-aș fi dus un buchet de lalele lui jenoke.
I-aș fi spus direct, fără intermediari mai multe urări de succesuri și de dulce.

Rog frumos transmiteți-i toate cele bune din partea mea. Poate-l va alege electoratul captiv careian și senator la toamnă. Au mai fost și alții de pe la Carei. La fel de buni ca și el. Tare mi-ar plăcea să-l întâlnesc apoi pe jenoke prin București și să scape careienii definitiv de el. Că doar suntem consăteni, nu-i așa? Așa să ne ajute Cel de Sus.

de Vio la 22 iunie 2012 - 08:29

stie cineva ce studii are keizer si cand le-a facut? ar fi interesant de stiut…..am citit in presa maghiara ca amandoi primarii se apara de acuzatiile de discriminare cu nevestele lor romance dar nu spun nimic de copii lor daca vreunul este roman….cea mai buna aparare ar fi insa disparitia hotararii care interzice participarea la concurs pentru posturi in primarie numai a celor ce cunosc scris si vorbit maghiara.

de adina la 22 iunie 2012 - 10:44

Cine vrea să participe la concurs, să dea primăria în judecată pentru discriminare! Iar dacă nu vrea nimeni, atunci de ce mai vorbim?

de Horia Mărieș la 22 iunie 2012 - 12:19

adina la 22 June 2012 – 10:44

Corect zis.

Mai exista si C.N.C.D Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. http://www.cncd.org.ro/
Luptați pentru drepturile Dvs., nu vă lăsați călcați în picioare de nimeni, indiferent cine ar fi acela, poate să fie chiar și Președintele României, d-apoi un primaș de 2 bani și 3 parale !

Lasati un comentariu