Stelian Fedorca pentru învăţământ

• publicat la: 7 June 2012
Stelian Fedorca pentru învăţământ

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca a ascultat problemele profesorilor sătmărenii miercuri, 6 iunie, la Satu Mare când s-a aflat intr-o vizita de lucru in judet.

Vizita secretarului de stat Stelian Fedorca la Satu Mare a inceput cu o intâlnire cu cadrele didactice la Muzeul Judeţean Satu Mare unde i-a ascultat pe sătmăreni. Zeci de cadre didactice, profesori, inspectori de specialitate, directori ai unor unităţi de învăţământ au răspuns pozitiv întâlnirii cu secretarul de stat, ocazie cu care au fost invitaţi să îşi spună problemele pe care le întâmpină.

Am remarcat prezenţa a doi foşti inspectori şcolari generali, Ioan Viman , actualmente director al Şcolii  Lucian Blaga  şi deputatul Viorel Buda. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, este absolvent al Şcolii nr. 2 şi al Colegiului Naţional  Mihai Eminescu  Satu Mare, stabilit la Bucureşti unde este profesor la Liceul German.

Prima oprire la Satu Mare a făcut-o chiar la colegiul pe care l-a absolvit, colegiu pe care a promis că il va spijini pentru realizarea proiectelor incepute. Profesorii s-au plâns de birocratia din procesul de invăţământ si altă mare problemă a fost finantarea.

Secretarul de stat, Stelian Fedorca a promis că va incerca să ii ajute pe profesori asa cum va putea alături de ministrul educatiei si in special va incerca demararea proiectului referitor la modernizarea Palatului Copiilor, lucrare care deşi incepută acum stagnează.

In ceea ce priveste sistemul de invăţământ in Satu Mare, Stelian Fedorca afirmă că este unul foarte bun, descentralizarea făcând din Satu Mare un judeţ fruntaş. In conferinta de presa susţinută după intâlnirea cu profesorii, Stelian Fedorca a declarat  că judeţul Satu Mare este foarte bine reprezentat în Guvernul Ponta, fiindcă şi dansul este tot un sătmărean, ca Ovidiu Silaghi – ministrul Transporturilor, Septimiu Buzaşu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Nicolae Rotileanu – secretar de stat la Ministerul Economiei.

sursa  tv1sm

comentarii

de nu-cred-in-el la 9 June 2012 - 12:19

Nu cred in el….
si nici in altul…
asta e…..
ei si-au facut-o….
si suporta copiii si dascalii……….
inca o data: NU cred in el !

de tanase la 13 June 2012 - 16:20

Ma asta-i Mr Bean !
Cum a aparut acuma ?
Mr Bean go home!

Lasati un comentariu