Vot negativ în CSM pentru proiectul de desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

• publicat la: 12 februarie 2021
Vot negativ în CSM pentru proiectul de desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie
Ministrul Justiției, eșec la CSM în bătălia pentru desființarea SIIJ.
După 7 ore de discuții, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiție.
Situația voturilor a fost următoarea: 11 la 8. Surprizele nu au lipsit. Președintele CSM, Bogdan Mateescu – care până nu demult era un adversar declarat al SIIJ – a înclinat balanța în favoarea avizului negativ.
De asemenea și procurorul Codruț Olaru a votat pentru avizarea negativă a proiectului. Judecătoarea Gabriela Baltag i-a spus ministrului Stelian Ion să îi lase în pace dacă vrea binele acestui popor.
Pentru desfiinţarea SIIJ au votat ministrul Stelian Ion, procurorul general Gabriela Scutea, procurorii Cristian Ban, Tatiana Toader, Florin Deac, Nicolae Solomon şi judecătorii Mihai Bălan şi Andrea Chiş.
Judecătorii Gabriela Baltag, Simona Marcu, Evelina Oprina şi reprezentantul societăţii civile, Victor Alistar, au susţinut că nu mai este nevoie ca CSM să dea aviz, deoarece proiectul prezentat de ministrul  Stelian Ion este identic, cu unele modificări, cu proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale al fostului ministru Cătălin Predoiu, în cazul căruia CSM a dat un aviz negativ în mai 2020.
Sursa: qmagazine.ro

Lasati un comentariu