Vizita Patriarhului Daniel

• publicat la: 29 June 2012
Vizita Patriarhului Daniel

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Satu-Mare Patriarhului Daniel este un gest care se încadrează în regulamentul de acordare a acestei distincţii, unde se prevede că  „Titlul de cetăţean de onoare este o recunoştinţă morală cu care comunitatea exprimă consideraţia faţă de persoana respectivă.”

Titlul este acordat Prea-Fericitului Părinte Patriarh Daniel, ca simbol al respectului si preţuirii noastre pentru personalitatea Inalt Prea Sfinţitului, care a scris o pagină specială în istoria neamului românesc. Exemplul puternic şi valoros pe care Prea Fericitul Daniel îl oferă,este un prilej de mândrie pentru noi si reprezintă un model demn de urmat pentru tânăra generaţie, dar şi pentru cei aflaţi la  vârsta a doua şi a treia.

Nu în ultimă instanţă, este o onoare pentru toţi concetăţenii noştri să avem printre noi o personalitate atât de marcantă  şi vom face toate eforturile pentru ca evenimentul să fie pe măsura aşteptărilor. Reuşita acestei vizite vizează direct judeţul Satu Mare şi pe locuitorii lui, adică pe SĂTMĂRENI.

Vom sprijini financiar şi vom face toate diligenţele necesare şi pentru celelalte culte religioase, cu ocazia unor vizite de asemenea rang, dacă vor fi organizate de către  acestea.

Regretăm că unii politicieni încearcă să minimalizeze evenimentul şi genereaza confuzie şi acuza biserica ortodoxă de implicare electorală.

Adrian Ştef, Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare

Dorel Coica, Primarul municipiului Satu Mare

Lasati un comentariu