Echipamente performante pentru ISU Somes

• publicat la: 7 iulie 2012
Echipamente performante pentru ISU Somes

In sala mica de sedinte a Prefecturii a avut loc vineri 6 iulie 2012, Lansarea Proiectului Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord, etapa a II-a.

Au participat presedintele Consiliului Judetean Adrian Stef, vicepresedintele Mircea Govor, directorul Directiei de Dezvoltare Regionala, Pataki Csaba, directorul de proiect Gheorghe Stramb si comandantul ISU Somes Satu Mare, Iulian Burz.

Proiectul a fost semnat in data de 7 iunie la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si santate a cetatenilor.

Rezultatele estimate ale proiectului sunt urmatoarele: 12 autospeciale pentru interventii in situatii de urgenta, dintre care 6 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma si 6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta. Se va realiza de asemenea si reducerea timpului mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor.

Valoarea totala a proiectului este de peste 10 milioane de lei din care finantarea nerambursabila este de 8 milioane de lei, iar restul contributia judetelor implicate. Beneficiarii directi ai proiectului sunt inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj. Baza regionala din Nord Vest va fi localizata in municipiul Cluj Napoca. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni de zile.

Lasati un comentariu