În propaganda de umilire a românilor, Băsescu şi l-a pus în faţă, mai nou, pe Ungureanu

• publicat la: 17 July 2012
În propaganda de umilire a românilor, Băsescu şi l-a pus în faţă, mai nou, pe Ungureanu

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, l-a acuzat, duminică, pe preşedintele suspendat Traian Băsescu, arătând că a fost “omul-stat” care “s-a slujit” de Boc, Udrea, Videanu, Blejnar şi care, în propaganda de umilire a românilor, şi l-a pus în faţă, mai nou, pe M.R. Ungureanu.

Nicolăescu a citat din discursul ţinut, sâmbătă, de Mihai Ungureanu, la mitingul de susţinere a lui Traian Băsescu, de la Cluj, când fost premier i-a întrebat pe simpatizanţii preşedintelui suspendat dacă Băsescu i-a dezamăgit vreodată.

“Răspunsul nostru: probabil că domnul Ungureanu era pe altă planetă în acea perioadă. Faptul că Traian Băsescu a ajuns la cea mai scăzută cotă de popularitate pe care un preşedinte a avut-o în ultimii 22 de ani arată că a dezamăgit o ţară întreagă”, a spus Nicolăescu.

El a arătat că singurii care nu au fost dezamăgiţi de Traian Băsescu sunt cei care i-au stat alături la mitingul de la Cluj şi care primeau sinecuri politice în timp ce un milion de români îşi pierdeau locurile de muncă.

Nicolăescu a spus, despre Ungureanu, că a întreba, după opt ani de mandat al lui Traian Băsescu, dacă preşedintele suspendat a minţit, denotă fie rupere de realitate, fie dorinţa de a-ţi bate joc de interlocutori.

“Nu, Traian Băsescu nu i-a minţit, i-a pus în faţa democraţiei pe preacinstiţii Udrea, Anastase, Boc, pe toţi ceilalţi aşa zişi preacinstiţi din PDL”, a spus Nicolăescu.

El l-a criticat pe Ungureanu şi pentru întrebarea referitoare Europa.

“Traian Băsescu e încă o dată împotriva românilor şi prin încercarea de întrerupere a legăturilor cu Europa. Traian Băsescu a făcut totul pentru a crea probleme României în Europa. Cu singurul scop de a-şi proteja scaunul, a ordonat fidelilor săi apărătoriri să dezinformeze mediile externe”, a spus Nicolăescu.

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti a ţinut să-i adreseze şi o întrebare fostului premier: “El crede că reprezintă noii oameni din avangarda fidelilor lui Băsescu pentru că se conisderă probabil mai puţin dăunător imaginii lui Traian Băsescu sau el este noua generaţie de politiceni ai lui Traian Băsescu, alături de preacinstiţii Udrea, Videanu şi Berceanu, care au devenit noii prieteni ai lui Ungureanu? El va purta torţa democraţiei, cu preacinstiţii enumeraţi mai sus?”.

Declaraţiile la care face referire Nicolăescu

Ungureanu i-a îndemnat sâmbătă pe cei prezenţi la mitingul de la Cluj să spună “nu” demiterii lui Traian Băsescu, “un om care nu a minţit niciodată românii şi nu le-a spus că România nu are ce căuta în Europa”.

Ungureanu a încercat un dialog cu publicul, pe modelul folosit de Traian Băsescu la precedenta suspendare, când el întreba oamenii diverse lucruri, iar cei prezenţi răspundeau cu “da” sau nu”.

“Îl cunosc pe Traian Băsescu de ani buni. Îl cunosc ca ministru, îl cunosc ca deputat, îl cunosc ca președinte, îl cunosc ca profesionist. V-a dezamăgit el vreodată? V-a mințit el vreodată? V-a spus el vreodată că vă dă lucruri pe care țara nu le poate da? V-a spus el vreodată, Traian Băsescu, că România nu are ce căuta în Europa? V-a spus el vreodată că vrea o țară slabă? Că vrea o Românie făcută bucăți? V-a zis vreodată Traian Băsescu să mințiți? Să nu munciți? Care va fi deci răspunsul nostru pe 29?”, a declarat Ungureanu, pedeliștii răspunzându-i “nu” la toate aceste întrebări.

“În 2007, au încercat să-l suspende, au încercat să îl dea jos și apoi, în 2009, peste cinci milioane de români l-au votat. Se înșeală peste cinci milioane de români? Acele cinci milioane de români trebuie să fie în continuare aici. Vă aștept pe toți pe 29 iulie să spuneți foarte clar „Nu” hoției, „Nu” lenei, „Nu” nemuncii”, a mai spus fostul premier.

“Să țineți minte, aceasta este promisiunea noastră pentru România: Băsescu!”, a subliniat Ungureanu.

sursa cotidianul

comentarii

de emil la 17 July 2012 - 10:34

sa-l ia naiba cu besescu lui cu tot!
sper sa fie cat mai multi la referendum! sa vedem cum stam cu adevarat!

de Erik la 17 July 2012 - 11:18

Sa nu uitam nici de Neamtu cu a lui noua republica introdus recent pe scena alaturi de base si ungureanu.
Oare struto-camila Ungureanu si Neamtu sunt inventiile spirituale ale lui Andrei Plesu de la „Noua Europa” cu sustinerea fostului ministru Teodor Baconschi, a carui fundatie este finantata si sprijinita de Fundatia Konrad Adenauer de sub tutela Ministerului de Externe al Germaniei??? Oare nu cumva asa se explica si conflictul pe care actualul guvern il are cu cancelarul Merkel?

de emil la 17 July 2012 - 20:01

Jos besistii !

Votez “DA” la referendum!

de emil la 17 July 2012 - 20:03

ungureanu sa-si bage promisiunea pe gat, sau sa-si pupe promisiunea in ochiul maro!

jos besistii!

Votez “DA” la referendum!

de Gabi D la 21 July 2012 - 23:46

Votez Da!

Lasati un comentariu