Jandarmii sătmăreni şi tinerii străzii

• publicat la: 7 iulie 2012
Jandarmii sătmăreni  şi tinerii străzii

Joi 5 iulie a.c, la Asociaţia „Stea” din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni împreună cu directorul organizaţiei, Cristina Bala, au desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei  în rândul  copiilor şi a tinerilor fără adăpost.

Scopul acestei acţiuni l-a reprezentat creşterea gradului de informare asupra riscurilor pe care comportamentul agresiv îl are asupra dezvoltării copiilor şi adolescenţilor,  precum şi integrarea lor în societate.

De asemenea, unul dintre obiectivele acestei acţiuni l-a constituit  conştientizarea tinerilor asupra cauzelor care conduc la un comportament deviant şi  efectelor pe care le poate produce acesta pe termen mediu şi lung asupra personalităţii lor.

Astfel, jandarmii s-au întâlnit cu 21 de copii şi tineri aflaţi în programele de integrare din cadrul Asociaţiei „Stea”  cărora le-au prezentat aspecte ale fenomenului infracţional şi contravenţional, care a luat amploare în ultima perioadă de timp în rândul lor, dar şi aspecte legate de răspunderea acestora.

Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii, sfătuindu-i  să se abţină de la comiterea der fapte antisociale şi să încerce să-şi găsească un loc de muncă, întrucât Asociaţia „Stea” îi sprijină  în acest sens.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii i-au provocat pe tineri la discuţii interactive, semnalând posibile cauze şi efecte a fenomenului delincvenţei, făcând în acest fel şi mai atractivă întâlnirea.

Lasati un comentariu