Ponta: Băsescu, primul preşedinte care şi-a atacat ţara ca să rămână in funcţie

• publicat la: 23 iulie 2012
Ponta: Băsescu, primul preşedinte care şi-a atacat ţara ca să rămână in funcţie

Traian Băsescu  este primul presedinte care si-a atacat tara ca să rămână in functie, aceeaşi tară in numele căreia s-au imprumutat miliarde de euro pentru a ne salva de criză, dar care au sfârsit in mari tunuri date de clientela politică a PDL si a lui Băsescu, crede premierul Victor Ponta.

„Au fost suficienti 8 ani cu Traian Băsescu sau nu? Aceasta este, până la urmă, intrebarea. Decizia din 29 iulie se referă la viitor, cu o judecată foarte corectă a trecutului. Traian Băsescu a avut 8 ani la dispozitie să demonstreze dacă vrea să fie un bun presedinte. Eu cred că a esuat. Si cred ca românii nu vor să mai piardă nici o zi din viata lor alaturi de Traian Băsescu.

Toata lumea este constienta că victoria in alegerile locale nu poate fi pe deplin fructificata atat timp cat guvernarea USL este sabotata de un presedinte care nu actioneaza niciodata in interes national. Ca dovada, ceea ce a facut acum in plan extern, fapt care va ramane ca o pata majora a presedintiei sale. Este primul presedinte care si-a atacat tara pentru a ramane in functie”, a declarat Ponta intr-un interviu acordat Jurnalul National.

In opinia prim-ministrului, Traian Băsescu este disperat si ar face orice sa ramana in functie, inclusiv sa distruga Romania, pentru ca este presedintele care a izolat tara, iar acum este presedintele care a facut Romania de ras.

Potrivit lui Ponta, „continua sa vorbeasca de lovitura de stat, desi suntem in fata unor alegeri libere. Si, oricum, nu este singurul care are ceva de pierdut…”. Premierul a fost intrebat la ce se refera: „La toti cei care au incalcat legea in acesti ani. Baietii destepti din jurul lui Basescu, cei care capusau Hidroelectrica, si ale caror contracte le-am oprit. Aveau contracte din care furau cam 1 miliard de euro pe an, iar acum am oprit aceasta risipa!

Evident ca sunt suparati si ar face orice sa isi recupereze banii! La fel, oamenii lui Flutur, Falca, Pinalti, Udrea sau Videanu. Cu totii, fraudau milioane si milioane de euro, iar auditurile pe care ministerele le-au facut au scos la iveala mari tunuri. La ANRMAP, la Loterie, in vami, la fisc, la agentii si regii. Romania a fost furata in acesti ani cu zecile de miliarde de euro! Exact sumele pe care Traian Basescu le-a imprumutat in numele Romaniei, spunand apoi ca acestia vor fi folositi pentru a proteja tara de criza. Criza au fost ei!”.

Reprosuri pentru Basescu: Nu a fost presedintele tuturor romanilor

Despre reprosurile pe care i le aduce lui Traian Basescu, Victor Ponta a amintit ca nu a fost presedintele tuturor romanilor, ci al Elenei Udrea, al lui Sorin Blejnar si al „baietilor destepati”

„Ii reprosez faptul ca nu a fost presedintele tuturor romanilor. A fost presedintele lui Udrea si Blejnar, a fost presedintele „baietilor destepti”, a fost presedintele hotilor si coruptilor care, acum, se strang in jurul lui sa-l protejeze.

Nu l-a impiedicat nimeni, in toti acesti ani de control absolut asupra institutiilor statului, sa finanteze sistemul de educatie astfel incat, la finalul liceului, sa nu avem jumatate de generatie trimisa in somaj. Nu l-a oprit nimeni sa dea bani la sanatate astfel incat sa oprim exodul medicilor si sa avem un sistem sanitar care sa trateze, nu sa omoare pacientii. Nu a avut nicio piedica in a sustine dezvoltarea infrastructurii, a agriculturii si a satului romanesc”, a subliniat Ponta.

In cazul in care romanii nu vor vota pentru demiterea lui Traian Basescu si presedintele suspendat va reveni in functie cu drepturi depline, premierul este convins ca criza se va acutiza.

„Criza se va acutiza. Va fi un dezastru pentru Romania, pentru ca Traian Basescu nu se va opri aici. Va incepe sa faca iar rau. Va incerca sa reia masurile pe care le-a sustinut – deja spune ca sunt prea multe paturi de spital, ca toate veniturile trebuie impozitate, ca ar taia din nou salariile si pensiile”, a mai spus seful Executivului.

Suspendarea, o lectie in van pentru Basescu

Va invata ceva Traian Basescu din acesta suspendare? Victor Ponta crede ca nu: „A mai fost o data suspendat si a demonstrat apoi ca nu a invatat nimic. In plus, Basescu va incerca sa dea jos guvernul USL prin orice mijloace. Pentru ca are nevoie de un guvern care sa desfiinteze 100.000 de paturi de spital, care sa nu dea banii retinuti ilegal pensionarilor, care sa nu descretizeze contracte precum cel de la Rosia Montana, care sa nu scoata la iveala imensa hotie facuta de PDL la guvernare. Basescu nu are decat o singura misiune ca presedinte: sa tina totul ascuns, sa saboteze Guvernul. Daca romanii nu vor sa se intample aceste lucruri, trebuie sa mearga la vot.

Sunt convins ca Romania, fara Traian Basescu presedinte, va putea, in sfarsit, sa urmeze un proiect de dezvoltare, ca tara membra a Uniunii Europene. Fara ura, fara dezbinare, fara scandal, fara minciuni”.

Se prevad „noi manipulari”

Despre ultima saptamana de campanie, premierul Romaniei este convins ca, in loc sa fie una pozitiva si cosntructiva, va fi una plina de manipulari si de noroi: „As fi sperat sa fie una pozitiva si constructiva. Dar nu cred… Traian Basescu va lansa noi manipulari, va arunca cu noroi, va incerca sa faca orice sa nu se discute despre motivele suspendarii sale. Dar nu cred ca va reusi.

Pentru ca romanii il cunosc deja pe Traian Basescu. Si, chiar daca unii dintre cei mai putin atenti pot sa il creada, sunt convins ca majoritatea stiu un lucru simplu: pe 29 iulie, este ziua in care Romania poate avea un nou inceput. E o zi a independentei Romaniei fata de Traian Basescu. Inca o data, ii indemn sa mearga la vot. Sa nu creada ca batalia e deja castigata. Nu este inca. Dar va fi!”.

Nu in ultimul rand, intrebat daca exista sanse ca Traian Basescu sa demisioneze daca votul popular va fi categoric impotriva sa, dar referendumului nu va fi validat, Victor Ponta si-a exprimat speranta ca va avea aceasta demnitate.

„Sper sa aiba aceasta demnitate, desi nu cred. Sunt convins ca, asa cum striga acum, asa va face si dupa referendum, chiar daca il pierde. Nu stie sa piarda, si se va agata de orice pentru a ramane pe scaunul de presedinte…”, a conchis Ponta.

Lasati un comentariu