Ponta:Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

• publicat la: 8 octombrie 2010
Ponta:Soluţia preşedintelui privind Legea Pensiilor este cea corectă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că soluţia adoptată de preşedintele Traian Băsescu de a cere reexaminarea Legii pensiilor este cea corectă politic şi constituţional, menţionând că şeful statului a sancţionat implicit frauda din Parlament.

Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că soluţia adoptată de preşedinte este „politic şi constituţional corectă în acest moment”.

El a precizat că gestul lui Traian Băsescu a avut ca scop tocmai nepromulgarea legii şi găsirea unei soluţii care să evite criza politică.

Potrivit liderului PSD, Traian Băsescu a sancţionat „implicit” frauda din Parlament.

Ponta a mai spus că soluţia adoptată de Traian Băsescu este şi „diplomatică”.

El a menţionat că nu se aştepta ca Traian Băsescu să numere deputaţii care au votat legea.

„Consider decizia de azi a lui Băsescu un succes comun al celor care au luat atitudine faţă de frauda din Parlament”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.

„Din punct de vedere al legalităţii, nu am nicio observaţie asupra legii”, a precizat Traian Băsescu.

gandul.ro

comentarii

de podina ioan la 23 iulie 2012 - 13:51

hopa !!!ce am zis eu atunci si ce zic azi!!!! merita recitit!!!

Lasati un comentariu