Primarul Careiului neagă consilierilor accesul la facturile plătite din bani publici

• publicat la: 10 July 2012
Primarul Careiului neagă consilierilor accesul la facturile plătite din bani publici

Luni de la ora 11, 00  a avut loc în sala mică a Primăriei Carei şedinţa extraordinară a Consiliului Local,anunţată în cursul zilei de vineri ,la şedinţa ordinară.Deşi  se află  încă în luna de miere,cei doi parteneri  ce  formează  consiliul local Carei sunt departe de a ajunge la un numitor comun.

La întrunirea prezidată de Muller Ioan au fost prezenţi  17 consilieri .Având în vedere ca primul punct de pe ordinea de zi aduce în discuţie o rectificare bugetară pe anul în curs,consilierul Ilie  Ciută propune amânarea lui până la discutarea în prealabil în comisia economică,comisie care încă nu s-a întrunit şi constituit şi face referire şi la faptul că până în prezent,pe anul în curs au existat  deja 4 rectificări de buget.

Vă propun  să  amânăm  acest  punct.Nu este bine să discutăm rectificarea fără să treacă prin comisia economică, iar  din punctul meu de vedere  nici nu ar trebui aprobat  în această formă datorită inadvertenţelor pe care le conţine.Dacă nu sunteţi de acord cu amânarea  vă rog să îmi daţi voie să aduc în discuţie punctele   unde sunt probleme.Din start,chiar  redactarea este greşită,deoarece se afirmă că proiectul este întocmit şi în baza referatelor comisiilor de specialitate,comisii care de fapt încă nu s-au întrunit şi constituit”.

Amânarea nu este însă considerată necesară  de  Beko Tamas, cel desemnat de primarul Kovacs să dea explicaţii celor menţionate de consilierul Ciută,aşa că acesta supune atenţiei  colegilor săi aspectele ce  necesită o mai bună cunoaştere pentru ca proiectul să poată fi  votat in cunoştinţă de cauză.

Potrivit celor afirmate de Beko Tamas, care oferă  explicaţii la fiecare notificare a consilierului Ciută,conform Legii finanţelor  publice locale ,”dacă in cazul capitolului  vizat  nu se diminuează suma aprobată de consilieri,se pot opera modificari in ce priveşte destinaţia sumei prin simpla dispoziţie a primarului, fara a se mai  ţine seama de Consiliul  Local” .Ca sa fie mai  pe intelesul tuturor,consilierul Ciută precizează că ” de fapt noi aprobăm  mere şi la final se iau prune prin dispoziţia primarului”.

In baza acestui raţionament ,conform  dispoziţiei primarului, au fost alocate sume diferite de cele aprobate in consiliu, pentru   obiectivele  afle in derulare,unul din exemple fiind grădina castelului pentru care a fost aprobată suma de  53.000 lei iar  acum suma “a devenit ” 107.000 lei.

Din discuţiile purtate în cadrul şedinţei,motivul principal pentru care nu se doreşte in fapt  amânarea acestui  punct este suma de 10,3 miliarde destinată firmei  ce renovează noul sediu al Primăriei Carei,retrasă acum din buget dar care potrivit celor declarate de Beko Tamas  va  fi rebugetată   cel târziu in octombrie 2012.

Punct cu punct,Ilie Ciută face o radiografie a tuturor  modalităţilor de alocare a  sumelor  de la buget pentru lucrările din ultimul an,făcând referire chiar la intocmirea contractelor şi a clauzelor conţinute de acestea.

“Incepând din 2010 am făcut plăţi la constructorul ce se ocupă cu reabilitarea noului sediu al primariei Carei in care de altfel trebuia să fim mutaţi din octombrie  2011.Vă rog să ne arătaţi şi nouă facturile in baza cărora trebuie să mai plătim acum cele 10 miliarde,şi să vedem dacă conţin penalităţi” a precizat consilierul Ciută  dar primarul Kovacs afirmă că nu e competenţa  consilierilor analiza facturilor.

Solicitarea de explicatii suplimentare la acelaşi  punct de pe ordinea de zi, din partea noului consilier Dan Bontea este taxată dur de primarul Kovacs care isi exprimă regretul pentru lipsa de informare a acestuia  uitând că la şedinţele din cursul ultimilor patru ani nici dumnealui nu a reuşit să ofere explicaţii tehnico-economice sau contabile decât prin intermediul   lui Beko  Tamas sau Vasarhely Ileana.

Pe tot parcursul  expunerilor ,primarul Kovacs Eugen a purtat  discuţii in surdină cu consilierii săi, menţionând că ceea ce afirmă consilierul Ciută sunt  minciuni,fapt ce l-a determinat pe acesta să ii aducă la cunoştinţă că a semnat contractul de lucrări nr. 1679/ 09.02.2010 din care citeşte pasajele pe care primarul le contestă  si le cataloghează ca fiind minciuni deşi figurează ca semnatar al acestui contract.

Atitudinea sa  vădit incisivă la adresa consilierilor USL este susţinută si de către viceprimarul Ludovic Keizer care specifică  consilierilor din jurul său că ar fi bine de adus un pachet de cărţi până vorbeşte Ilie Ciută,fapt auzit si de cei care au participat la şedinţă  si cunosc limba maghiară.

Cel care a  solicitat explicaţii a fost consilierul Bucureştean,incidentul fiind considerat jenant de primarul Kovacs  in opinia căruia  o simplă solicitare de informaţii si lămuriri aduse unui proiect aflat pe ordinea de zi  ii incadreaza pe cei care doresc să isi indeplinească mandatul pentru care au fost  alesi  in categoria  “gică contra’ o expresie  uzuală de altfel a edilului careiean pentru cei care nu ii susţin părerile.

Departe de a incerca aplanarea conflictului şi a recunoaşte că un viceprimar  in funcţie abordează de obicei un alt limbaj şi o altă atitudine dacă nu are noţiuni despre subiectele economice discutate,primarul Kovacs  aruncă  in derizoriu discuţia şi  arată cu degetul spre Adrian Bucureştean in stilul caracacteristic ‘ vă  daţi seama cine vroia să ajungă viceprimar”.

Pe tot parcursul dezbaterilor,primarul a fost singura  voce din UDMR care a luat cuvântul ,niciunul dintre cei 10 consilieri aflaţi la sedinţă nu a solicitat  o intervenţie sau vreo informaţie  legată de subiectele dezbătute.

Au mai dorit explicaţii  legate de acest  punct  şi  consilierii  Marius Ciucoş  şi Dan Bontea,fapt catalogat de primar  ca “lipsă de pertinenţă” din partea tinerilor consillieri pe care  in final ii consideră  chiar impertinenţi.

Proiectul  este  votat in forma iniţială de cei 10 consilieri UDMR.

Pentru Proiectul de hotărâre privind organizarea festivalului Zilelor Careiene 2012 se vor aloca 177.000  lei iar pentru AugustFest 2012 se vor aloca 25.000 lei.

Zilele de 25 si 26 august sunt propuse pentru desfăşurarea zilelor oraşului iar pentru AugustFest a fost stabilită perioada 19-24 august.

Taxele si chiriile pentru ocuparea domeniului public vor fi cuprinse intre 4,5 şi 5,20 lei pentru zona I,de 3,7-4,5 pentru zona II şi de 2,9-3,7 pentru zona III.

Proiect de hotărâre privind desemnarea unui consilier local pentru a face parte din Grupul de Lucru Mixt care urmează a se constitui prin ordin al prefectului  a avut două propuneri,Leitner Robert şi Adrian Bucureştean.Nu a constituit pentru nimeni nici o surpriză desemnarea lui Leitner Robert,ca reprezentant în acest for,formaţiunea majoritară dând un semnal despre criteriul care va sta la baza desemnării  în următorii patru ani a reprezentanţilor Consiliului Local in diferite comisii sau organisme.

Daniela Ciută

comentarii

de Vector la 10 July 2012 - 15:46

“neaga…accesul”???!!!…eventual”impiedica…accesul”…

de anonim la 10 July 2012 - 19:50

nici nu vreau sa mai aud cat de porci pot fi astia
m-am enervat la culme

urati mi-s….nici nu stie jenoke sa umble pe computer

si are pretentii

de David la 10 July 2012 - 23:34

In contextul schimbarilor si evolutiilor societatilor la nivel european,acesti doi primari se agata cu incrancenare de perioada feudala cu tot ceea ce comporta ea atat in mentalitate cat si in metode de comportare.Insasi incercarile disperate de a subjuga romanii din oras,refuzandu-le orice acces la institutia primariei la nivel administrativ sunt o dovada a intentiilor lor in perioada ce urmeaza.Ce este insa interesant este lipsa de reactie a autoritatilor si institutiilor statului ale caror legi sunt eludate cu buna stiinta de chiar reprezentantii lor in acest oras.Chiar sa fie mai presus de orice lege acesti oameni?

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 04:21

Kovacs Jeno: “Nem örülnék a demonstrációnak, hiszen csak a kedélyek szítására lenne alkalmas. Szerintem arra pedig nincs szükség.”

Păi da, sigur că nu s-ar bucura domnia lui. S-ar incita spiritele (alea de prin cimitire). Îi este teamă să nu-l apuce cumva tremuriciul în fața viermilor și a ciumpalacilor. Iar boala asta, tremuriciul, se tratează foarte greu, mai ales fiindcă Centrul de Tratament Neuropsihiatric “Cristiana” unde ar trebui să fie internat, va fi gata (eventual) abia în anul 2013, fiindcă Polgárjenőkebácsi a uitat pur si simplu de el.

Sau cel puțin așa ne-au mințit cu nerușinare jenőke și ciracii lui de pe la Primărie.

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 06:26

Nu știu dacă înțeleg eu foarte bine, dar ar rezulta totuși din cele scrise în articolul de mai sus că “Szarvas Fogado”, adică hanul cu coarne (de bou) al lui jenőke vrea să mai înghită suplimentar, cu ajutorul neprecupețit și total dezinteresat al city managerului bekőke și al ciracilor lui de la mirobolantul consorțiu de constructori foarte pricepuți și de talie mondială, condus de firma ‘pretină’ numită Dominium Kft. Satu Mare frumușica sumă de 10,3 miliarde (lei vechi).

Constat că are bani a nagykárolyi önkormányzat, nu este kiar szerak lipit pământului, nici Onkormányzatu și nici a Polgárjenőkebácsi, precum se plânge dânsul în declarația de avere actualizată (dar inexistantă pe site-ul Primăriei, fiindcă a bácsi ne-a obișnuit deja de mult timp cu sfidarea totală a prevederilor legilor țării, deși a fost reuns recent ca polgarmesterprimaș).

Într-un articol publicat în nagykaroly.ro în ziua 24 mai 2012 (acum nici 2 luni), intitulat “Megújul a Szarvas fogadó”, (Forrás: preacuviosul fost student la ștefangheorghiu Boros Ernő, Nagykároly és Vidéke) Polgárjenőkebácsi ni se destăinuia: “Az előzetes terv szerint a beruházás áfával 5,6, áfa nélkül 4,5 millió új lejbe kerülne.”.

Mai pe înțelesul nostru asta ar însemna că proiectul (pe baza căruia s-a organizat și licitația de încredințare a execuției lucrărilor) avea prevăzută suma de 5,6 milioane RON inclusiv TVA, adică cca. 1,25 milioane Euro.

Ne-am manifestat atunci îndoiala serioasă față de aceste cifre si am inițiat tot aici, pe la Comentariile din B. de C. un pariu în sensul că investiția pentru reabilitarea Szarvas Fogado va depăși suma de 2 milioane de Euro.

Îmi mențin pariul, exact în forma enunțată atunci, adică pe toată cantitatea de vin făcută din planta numită pir, care se poate procura în Carei, de la Cavalerii Vinului Sf. Orban. Dacă nu se poate vin din pir, merge și un vin rece din parlagfű, că tot a năpădit parlagfű județul.

Doar când o să aflăm oare purul adevăr despre sumele înghițite deja de Szarvas Fogado, precum si de cifra exactă a sumelor ce voi trebui cheltuite în continuare pentru plata sacului fără fund numit Dominium Kft. Satu Mare?

Văd că la ședința CL din data de 9 iulie a.c. consilierii USL n-au reușit să afle adevărul nici de la bekőke și nici de la jenőke.

de florin la 11 July 2012 - 07:41

daca contabila sefa a unui municipiu nu are nici macar faculatate?????

macar daca mergea si ea la Goldis sa si cumpere una….cum au facut ceilalti

de David la 11 July 2012 - 08:43

Am inteles ca nici viceprimarul nu are scoli inalte asa ca nu vad ce problema ar fi atunci la o contabila care poate e si priceputa.

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 08:59

Ce păcat că DNA este atât de ocupat azi cu anchetarea a doi indivizi de la Consiliul Superior al Magistraturii (anenție ! vârful aisbergului justiției românești) acuzați de trafic de influență – politică (cei doi vizau obținerea pentru ei a funcțiilor de procuror șef al DNA, respectiv de procuror șef al României !!!).

Dacă DNA ar avea timp și ar trage o fugă până la Primăria Municipiului Carei pentru a lua niște nevinovate interviuri primașului și viceprimașului, pun pariu că ar avea satosfacția profesională să descopere pe acolo atâtea potlogării și atâtea afaceri murdare încât cele anchatate azi la CSM ar fi niște simple jocuri de copii.

Pariul îl țin tot în condițiile deja anunțate mai sus (adică contra vin din pir sau din parlagfű).

Dar cum să ajungă ei, domnii de la DNA la Carei când Careiul este la 650 km de București? Pe asta (adică pe distanța de 650 km) și mizează Polgárjenőkebácsi.

Poate că va ajunge totuși până la Carei (anul ăsta, adică în 2012 și nu la anul adică în 2013), harnica echipă a Serviciului juridic şi contencios administrativ de la Instituția Prefectului Jud. Satu Mare, condusă de distinsul domn Eugen Chiorean, Sef Serviciu, și care are ca atribuții “Verificarea legalităţii” dispoziţiilor emise de către primar si a hotărârilor adoptate de către consiliul municipale.

Din câte știm, dl. Eugen Chiorean a fost prezent la reinstalarea primașuluo, dar n-a făcut nici un control fiindcă nu-l avea cu dânsul pe colegul său, pe domnul Sebastian Domuș, consilier juridic repartizat la U.A.T. Primăria Municipiul Carei, pentru efectuara controlului conform anexa la Ordinul prefectului nr. 439/12.10.2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Instituţiei Prefectului – Judeţul Satu Mare.

Hai, stimate domnule Sebastian Domuș, faceți vă rog eu frumos, doar un mic efort,. că nu-i atât de greu să ajngeți la Carei, este la o distanță de doar 35 km de Satu Mare Mai faceți și dvs câte un control de fond – adică mai facți-vă datoria – și pe la Primăria Carei, fiindcă oamenii de acolo vă așteptă de foarte mult timp și cufoarte multă nerăbdare!

de de un alt careian la 11 July 2012 - 09:32

nu cred ca acesti domni, de la DNA au curajul sa vina pe la primaria din carei sa mai faca niste anchete,pentru ca se tem de gura lui Jeno,si de prieteni lui.

de glad la 11 July 2012 - 11:33

ma horea ce nu candidezi de presendinte? ca tare bun esti

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 11:57

@Glad la 11 July 2012 – 11:33 (+ Gelu & Menumorut)

Pentru asta, ca să candidezi (la orice) președinție, trebuie să ai – condiție eliminatorie – talpă groasă de pantofi pe obraji. Eu n-am.

de glad la 11 July 2012 - 12:19

dumneavoastra nu aveti talpa in obraji? la cum si ce scrieti pe site-ul asta de doi lei, v-ar sta foarte bine in rolul unui activist de partid. mai ales ca pretindeti ca sunteti un om scolit, cu o titulatura colosala fata de multi careieni, chiar dati dovada de purtator de talpa in obraji. sincer am citit tot felul de comentarii de ale dumneavoastra si sunt foarte scarbit de comentariile care le aduceti la adresa primarului si a diferitilor “comentatori” ma mir ca inca doamna ciuta nu va suspenda contul, sau ip-ul exact asa cum mi-a fost mie suspendat pentru un comment adus la adresa ei. se pare ca adevarul a durut. nu va suparati pe mine, sunt doar un om simplu care isi spune punctul de vedere. consider ca ar trebui sa luati in considerare ceea ce va spun si sa nu credeti ca tot ce ganditi si scrieti este adevarat si sincer. respect

de careian la 11 July 2012 - 12:36

si mie mi-au fost sterse mai multe commenturi.da,adevarul chiar ii doare pe unii,iar daca este vorba de improscala cu noroi a primarului,cei care se preteaza la asta au drum liber,altii ,care au alte pareri ,sunt cenzurati.acum urmeaza sa ma intrebati de ce citesc acest site de mizerie.nu ma intrebati ca nici eu nu stiu raspunsul.curiozitatea,bat-o vina,curiozitatea de ce mai poate scormoni mintea aberanta a unora.

de David la 11 July 2012 - 12:42

Contabila primariei nu este cumva fosta contabila de la UNIO cu care a lucrat acolo Beko? Daca da atunci se leaga multe lucruri si fara ea nu cred ca ar functiona cum”trebuie”primaria Carei dar fara Keizer nici nu se pune problema sa nu functioneze.Nu cumva acest domn este cel care afirma la una din manifestarile de la Monumentul din centru ca nici un roman nu este competent si nu ai pe cine sa alegi pentru un post in primarie?

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 12:51

@glad la 11 July 2012 – 12:19

Merci pentru aprecieri. Merci că mă citiți.
Sunt chiar flatat. Nagyon büszke vagyok.
Păi sigur că sunt activist de partid.
Activez la UDMR. Se putea altfel la nagykarolyfalu?
Mi-am pus și talpă groasă pe obraji de când apare @glad ca postac al lui jenoke pe aici.

Nu vă supărați vă rog nici dvs pe mine, și eu sunt doar un simplu om care-și spune punctul de vedere. Oamenii simpli sunt cei care spun adevărul, și vă garantez că respect și mă pune pe gânduri și punctul dvs de vedere.

Nu trebuie să fiți scîrbit de comentariile mele, ele sunt (absolut întotdeauna) blindate de probe, de documente incontestabile.
Doar că se pare că punctele noastre de vedere nu coincid întotdeauna.
Dar nu-i nimic, din lupta contrariilor se naște progresul.

Doar pentru informarea dvs, eu n-am nici un fel de cont la B. de C., am cont(uri) doar la bancă(i), sau cont (account) email. Tot pentru informarea dvs, IP-ul nu se poate suspenda, IP-ul este o caracteristică, o amprentă specifică fiecărui calculator (laptop). Dacă știi IP-ul celui care scrie, nu înseamnă că îi știi și numele. Cei lași se pot ascunde în continuare după câte o poreclă, după câte un nick name, ca de exemplu @glad.

Înțeleg că vă place de el și că-i țineți partea lui Polgárjenőkebácsi. Excelent, este dreptul dvs inalienabil, dreptul oricărui cetățean român, nu vi-l poate lua nimeni, trebuie să fiți fericit cu aceste simțiri.

Aveți motive ți în continuare ca să vă bucurați pentru norocul lui Polgárjenőkebácsi. Cred că a făcut ceva în scăldătoarea de la Asaujul de Sus. De ce?

Păi tocmai aflu că Autoritatea Naţională de Reglementare şi Mo­nitorizare a Achi­ziţiilor Publice (ANRMAP) intenţionează relaxarea unor prevederi privitoare la cheltuirea banilor publici. În prezent, legea prevede ca
ANRMAP să evalueze întreaga documentaţie de atribuire, mai puţin aspectele tehnice ale caietelor de sarcini.

Propunerea de modificare legislativă anunțată de ANRMAP va fi ca documentaţiile de atribuire să nu mai fie evaluate de către ANRMAP decât în situaţia în care valoarea estimată a contractelor se situează peste pragurile prevăzute de Ordonanţa 34, respectiv 125.000 de euro pentru produse şi servicii şi 4,85 milioane euro pentru lucrări.

Jenoke, bekoke si lajcsika vor avea liber – practic nelimitat – la șutit dacă se promovează propunerea legislativă a ANRMAP.

ANRMAP nu va mai verifica lucrările mai ieftine de 5 milioane de euro? De exemplu renovarea Castelului Karolyi din Carei? Cum oare s-a ajuns fix la aceasta sumă? Adică poți fura pana în 5 milioane de euro și nu se întâmplă nimic, nu? Ce să ne mai încurcăm cu câteva zeci de mii de euro? Sau cu câteva sute de mii de euro? Să furăm cu milioanele de euro ca oricum proștii de contribuabili simpli ca @glad și ca @Horia Mărieș or să plătească. Și când te gândești că în România sau în Nagykároly és Vidéke un salariu mediu abia ajunge pe la 2 – 300 de Euro …

Au sens cele de mai sus pentru dvs? Mai sunteți scârbit Domnule om simplu @glad de cele scrise de mine? Sper că v-a trecut.

Aștept cu respect replica dvs.

de Cocojambo la 11 July 2012 - 12:57

Jo van Glad,daca nu am sti cine esti te-am putea si respecta.

de glad la 11 July 2012 - 19:15

imi pare rau ca asa v-am facut impresia ca sunt vre-un lingator al primarului, insa tin sa va anunt ca nu sunt un activist si nici simpatizant al vreunui partid. tot ce mi-ati afisat in comment pentru mine sunt doar niste cifre, sume, etc… ce e scarbos la dumneavoastra e ironia romano-ungureasca cu care tratati oamenii, in general ma refer. e mai dureros aruncatul asta cu rahat pe care il faceti. daca tot aveti dovezi, iesiti cu ele la atac, macar dumneavoastra salvati ce se poate salva. iara la chestia cu ip-urile da, chiar se pot bloca daca nu stiati. respecte

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 20:21

@glad la 11 July 2012 – 19:15 vedeți vă rog și postarea asta:
@Ez la 11 July 2012 – 18:28.
E simptomatică pentru nesimțirea fără de limite a postacilor ieftini gen Csibi Barna.

Bine domnule @glad, hai să ne jucăm puțin și cu cărțile pe față.

Scârbos sunteți dvs fiindcă vă permiteți să mă catalagați așa, deși nu mă cunoașteți se pare de loc.

Chiar dacă aș fi un scârbos, vă asigur cu tot respectul pe care-l mai pot avea față de dvs că n-am fost și nici n-o să fiu scârbos și n-o să fac “ironie româno-ungurească”, n-o să “arunc niciodată cu rahat” în maghiari așa cum cu nerușinare susțineți. Motivele nu este cazul să mai le înșir din nou pe aici.

Nu încercați din umbra lașă a anonimatului, să băgați în gura mea astfel de mișelii și de mojicii că nu ține ! Mizerii de astea am fumat noi de mult.

Rog frumos să nu confundați niciodată nația maghiară cu primașjenoke, rog frumos să nu confundați niciodată UDMR-ul cu nația maghiară, fiindcă acest lucru v-ar descalifica definit – cel puțin în ochii mei.

Însă – și sunt de acord că există acest însă, o să ironizez permanent prostia strigătoare la cer a lui Polgárjenőkebácsi și a clicii lui, o să ironizez întotdeuna partidul care a dat mandat unui neșcolit și șmecher de doi bani, unui ratat dpdv profesional, astfel ca acesta să conducă destinele unui oraș cu 20.000 de locuitori în care nu trăiesc numai maghiari ci trăiesc și români, și șvabi, și rromi și vre-o 3-4 evrei, și în consecință o să arunc întotdeauna cu rahat și în cei de teapa nepricopsitului de jenőke. E dreptul meu, nu puteți să vă interferați în nici un fel în treaba asta. Doar dacă sunteți avocatul lui, dar acest lucru chiar dvs l-ați negat vehement.
Înseamnă că până și dvs vă este rușine cu el.

Întotdeauna am prezentat, aici, la Comentariile mele din B. de C., absolut toate dovezile care să-mi susțină fără drept de apel afirmațiile. În plus, am avut întotdeauna șira spinării suficient de dreaptă ca să mă și semnez, să-mi asum repsonsabilitatea celor scrise.
Ca să vă convingeți, mai recitiți-mă puțin.

Încercați eventual și dvs așa ceva. Sunt chiar curios să văd dacă sunteți în stare, sau dacă sunteți și dvs doar un postac anonim oarecare.

Sunt de acord că un anumit ID poate fi blocat de administratorul unui site. Eu am afirmat însă altceva, dar dvs v-ați făcut că nu înțelegeți: “Tot pentru informarea dvs, IP-ul nu se poate suspenda, IP-ul este o caracteristică, o amprentă specifică fiecărui calculator (laptop). Dacă știi IP-ul celui care scrie, nu înseamnă că îi știi și numele. Cei lași se pot ascunde în continuare după câte o poreclă, după câte un nick name, ca de exemplu @glad.”

Iar dacă o să rămâneți în continuare scârbit de mine, vă rog frumos să mă ocoliți să mă ignorați total, să treceți pe trotuarul de pe cartea cealaltă a străzii atunci cînd îmi vedeți scrisul. Vă mulțumesc cu anticipație.
Eu unul n-o să mai conversez pe aici, n-o să-mi mai pierd vremea pe aici niciodată cu unul care nu știe nimic altceva decât că este scârbit de mine.
Cu unul care n-are absolut nici un fel de argument de băgat în seamă, și mai este si un anonim oarecare.

Minden jot, remelem hogy most jol megertetetuk egymast, kedves baratom.

de eu la 11 July 2012 - 20:53

Deci,Kovacs a fost ales de majoritatea locuitorilor din Carei. Trebuie acceptat (si daca doare ) dorinta alegatorilor!!! Daca unii dau in Kovacs,inseamna ca nu respecta dorinta majoritatii!

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 21:08

@ eu la 11 July 2012 – 20:53

Ce prostioare de amețit fraierii ma scoți la iveală din puțul adânc al gândirii matale, nenicule barátom?

Da, Kovács a fost ales de o majoritate. Da, dorința majorității (votanți captivi, manipulați etnic ca o turmă oarecare) trebuie respectată, că așa-i în democrație. Mâncați-vi-l fript exact ca pe un kolbász ce de fapt și este, toți cei care l-ați votat, findcă asta nu doare. Sau ca pe un bogrács.

Dar să respectîm o nulitate, chiar dacă sunteți o majoritate, asta nu puteți să ne cereți. Până și Hitler de exemplu a fost ales la un moment dat de o majoritate, dar asta nu înseamnă că n-a fost o lepră ciumată paranoică.
Așa și cu Polgárjenőkebácsi Ur.

Erted ezeket a szimpla dolgokat, fiacskám?

de eu la 11 July 2012 - 21:42

inseamna ca noi care l-am votat ,toti suntem prosti?!

de de un alt careian la 11 July 2012 - 21:50

VOI CARE L-ATI VOTAT, NU SUNTETI NEAPARAT PROSTI. NUMAI PROSTITI!DIN PACATE.

de Horia Mărieș la 11 July 2012 - 22:18

@eu la 11 July 2012 – 21:42

De unde să știu eu cum ești? Judecă-te singur.

Eu unul nu cred de loc că sunteți proști. Ba dimpotrivă.

Sunteți doar excesiv de toleranți, fiindcă ați permis să vă conducă o nulitate, un incapabil, și asta doar din bunătate, doar fiindcă este și el maghiar, doar fiindcă n-ați vrut să aveți o ceartă “în familia maghiară”.

Sorry, dar ăsta este crudul adevăr… chiar dacă el doare.

de David la 11 July 2012 - 22:42

Dupa cum reiese din articolul cu recensamantul,totalul locuitorilor careieni este de 20.180 iar din alt articol reiese ca listele electorale trimise de evidenta populatiei din Satu Mare contin un numar de peste 21.ooo persoane cu drept de vot.Si cum nu toti locuitorii din Carei au drept de vot,doar cei peste 18 ani,raman in aer cam1900 de voturi.Cine a organizat alegerile in Carei?Cine a putut sa se foloseasca de aceasta diferenta ?Asa ca mai lasati majoritatea “care l-au votat” pe kovacs.O persoana care se preteaza la actiuni de evaziune e destul de dispus sa faca si alte…inginerii pentru mentinerea imunitatii locale.

de florin la 12 July 2012 - 07:48

acum sunt 20000..din cate stiu acum 10anii eram 26 000

asta inseamna ca un sfert din careieni au plecat…niste fraieri..dintr un oras asa frumos si in plina dezvoltare condus de un orimar si un city “menajer”
(cica asa are si New York-ul),si ei pleaca???
probabil peste inca5 ani vom fi vreo15 mii,apoi o cumnuna infloritoare…sau totusi,daca ma gandesc ca deja sunt 2 sensuri giratorii…incep sa cred ca sunt rau intentionat,,.defapt chiar se dezvolta oraselul nostru,ca municipiu nu cred ca mai este demult

de careian la 12 July 2012 - 11:17

ce astepam de la horia?lasa impresia unui „no name„ care, din bucuresti ,incearca sa ne spuna noua ca suntem manipulati,se crede superior si incearca sa dea lectii de acolo din capitala.am vazut ca ai fost la carei.cat timp ai petrecut in oraselul nostru?faptul ca ai cateva cunostinte aici,faptul ca te tragi de pe meleagurile noastre nu te transforma intr-un careian veritabil.fie ca-ti convine sau nu,tu esti un bucurestean pensionar,care crede ca daca stie sa vorbeasca maghiara devine mai putin sovin.

de David la 12 July 2012 - 11:39

De aceasta data un careiannedovedit are serioase lacune.Va aduc la cunostinta ca cel care a fost ales de primar este coborat de la varful muntelui,de la Asuaj, si adus de PCR la Crasna deci banuiesc ca nu mai are importanta de unde provine,mai ales ca nici viceprimarul nu este nascut la Carei.Sovinismul celor doi se pare ca a fost transferat si apropiatilor sai care incearca sa impuna cine si ce sa scrie la comentariile de pe acest site.Va sfatuiesc sa nu le cititi daca nu sunt pe placul vostru sau sa incercati sa le postati la oficiosul platit din bani publici unde nu poti sa postezi decat daca dai si numarul la pantofi,o veritabila cenzura tipica statului militienesc-securist pe care inceaca acum sa il readuca coalitia pdludmr.

de emil la 12 July 2012 - 16:18

@David

calculul nu e bun, pentru ca in Carei, numarul locuitorilor este de circa 20.000. Din astia 20.000, vreo 2-3000 (daca nu mai multi, chiar poate peste 4000) sunt locuitorii sub 18 ani, deci cam 15-18.000 de locuitori au peste 18 ani. nu stim exact cati din astia nu au acte (100-200?), pentru ca la recensamant s-a luat drept realitate ceea ce au declarat respectivii, nu au fost obligati sa arate documente. deci, diferenta e undeva intre 3000 si poate chiar 6-7.000. Asta sunt proportiile catastrofa din evidente. daca ne-am lua numai dupa cei cu drept de vot, in Carei ar trebui sa fie vreo 25-27.000 de locuitori.
E clar ca respectivii nu mai locuiesc in Carei.

de glad la 12 July 2012 - 16:23

domnule careian, aveti dreptate. foarte mare chiar. banuiesc ca dansului ii place sa urle la distanta, sa faca politica si pe langa asta sa aiba si dovezi ca ce si cum se manevreaza banii. daca vrei sa faci dreptate, iesi in fata si da cu pumnul in masa primarului, nu aici pe un site. si daca tot nu credeti cu blocarea ip-ului, de ce credeti ca pot posta commenturi cu un program “ip changer”,care imi schimba automat ip-ul din 4 in 4 secunde? aaah nu, ma scuzati ca sunteti licentiat in informatica si automatica+calculatoare.

de emil la 12 July 2012 - 16:34

@ David
erata: Astea sunt proportiile catastrofei din evidente.

de emil la 12 July 2012 - 16:40

@ careian, glad etc.

iar ai pus placa cu sovinismul? crezi ca e nevoie de horthysti pe site-ul asta?
eu sunt de parere ca nu. In opinia mea ar fi mai profitabil sa stai doar pe videke. macar acolo iei niste bani. publici.

de Glad la 12 July 2012 - 18:16

Eu n-am nicio treaba cu sovinismul, horty….etc. chiar nu am aratat si nici nu voi arata un astfel de comportament, cum fac altii. De mine sa comenteze toti indiferent de rasa, etnie. Problema mea e multimea de aberatii si ipocrizia cu care sunt tratate subiectele de unele persoane, si palmele date in rahat.

de emil la 12 July 2012 - 18:58

@glad

chestia asta cu datul cu pumnul in masa mergea in alte vremuri. are si un pic de conotatie revolutionara si una uso violenta. o mai vezi si prin filme. dar acum, fa asa ceva in biroul unei autoritati si te condamna la inchisoare pentru ultraj.

de cori la 12 July 2012 - 21:17

lugu lugu lugu verzi si uscate numai ca raman datoriile neplatite aleprimarului,sovinismul extrem adus odata cu venirea sa in primarie,miile de votanti plus pe listele electorale si cheltuirea excesiva a banilor primariei.astea se vad si;conteaza restu e apa de ploaie

de emil la 12 July 2012 - 22:21

@glad 12 July 16:23

chestia aia despre care spui ca ii place domnului Maries “sa aiba si dovezi ca ce si cum se manevreaza banii” se numeste transparenta privind cheltuirea banului public si e un principiu de baza al functionarii administratiei intr-un stat democratic. acuma, daca tu te crezi in bantustan sau prin nu stiu ce trib de neanderthalieni -unde principiul respectiv nu functiona pentru ca nu exista banul, necum banul public- e dreptul tau sa ai si aceasta opinie. Totusi, nu insulta inteligenta celor carora incerci sa le vinzi produse uzate moral drept noutati in materie. mai bine la……sa-ma!

de Horia Mărieș la 13 July 2012 - 02:10

@careian la 12 July 2012 – 11:17

- “ce astepam de la horia?”

De la Horia nu trebuie să vă așteptați la absolut nimic. Horia nu poate să vă rezolve problemele, voi trebuie să vi le rezolvați singuri.

Dar pentru asta trebuie să așteptați (cu răbdare) să vă mai luminați puțin, să vă vină mintea la cap. Aveți minte destulă, mulți aveți chiar și școală destulă, mulți sunteți oameni de toată isprava, doar puneți-vă mintea ceva mai mult la treabă, și mai ales atunci când trebuie.

Scăpați cumva de șabloanele unei gândirii înguste, retrograde, generate de traiul într-un mediu “închis” în care vă izolați de bună voie, scăpați de unele complexe de inferioritate, și mai ales de complexul de inferioritate al provincialului de care dați din când în când dovadă, crezând că nuami asta va conduce la conservarea naționalității maghiare în Ardeal.

Nimic mai fals.

Incercați să realizați, odată pentru totdeauna că Ardealul nu mai este cel care era înainte de Trianon, și nici nu va mai fi niciodată. Lumea s-a schimbat, schimbați-vă și voi. Nu trebuie să renunțați la nimic din ce este valoros la nația maghiară, nu trebuie să renunțați la limba, la cultura și tradițiile maghiarimii, nu vă cere nimeni așa ceva, dar schimbați-vă gândirea, și în consecință, și comportamentul. Încercați să intrați în Europa, dar nu conduși de indivizi de genul lui Csibi Barna, fiindcă locul ăluia este doar la balamuc.

L-ați votat în bloc pe Polgárjenőkebácsi Ur. Într-un fel sunteți de admirat, ați dovedit din nou o serioasă disciplină politică. Dar asta, disciplina manifestată la vot, nu este suficientă. Trebuia să votați, tot în bloc, tot foarte disciplinat, unul candidat capabil, tot din rândurile voastre, și nu o nulitate, așa cum ați făcut-o la 10 iunie 2012. Acel candidat capabil ar fi fost probabil acceptat de toți locuitorii din Carei, atât de maghiari cât și de români.

Asta nu vreți voi să înțelegi și să admiteți nici în ruptul capului, că sunteți vinovați nu fiindcă l-ați votat în bloc pe jenőke, ci fiindcă n-ați fost în stare să vă alegeți un lider reprezentativ, care să aibă și valoare. Din COMODITATE, v-ați complăcut ani zile într-o stare de lehamite și ați acceptat să vă conducă (incluciv ca lider al organiției politice locale, mă refer la UDMR)un trechea-berchea, unul care n-are altceva în cap decât căpătuiala lui și a acoliților săi, unul care nu respectă legile țării în care trăiește conducâdu-se doar după legile dictate de interesele de clan.

N-ați fost în stare să selectați din cei cca 11.000 de locuitori de naționalitate maghiară pe nici unul care să fie cinstit, bun gospodar, bun profesionist, muncitor, harnic, civilizat, școlit, etc.

Pentru asta în schimb, pentru faptul că n-ați fost în stare să vă selectați un lider ca lumea, sunteți EXTREM de vinovați, mai ales fiindcă acest lucru afectează și viața de zi cu zi a românilor și a șvabilor careieni, nu numai viața maghiarilor careieni.

Oare de ce n-ați fost în stare? Poți să-mi răspunzi cumva la întrebarea asta extrem de simplă, @careianule (careienilor)?

Oare de ce aud, eu, cel care n-am trăit în Carei, cel pe care voi nu-l mai considerați careian, numai vorbe de laudă din partea multor români careieni despre regretatul primar Poosz, care, dacă nu mă înșel, a avut mandat între 1992-1994. Probabil fiindcă era capabil, fiindcă voia să rezolve treburile urbei, fiindcă a pus umărul la rezolvarea preblemelor urbei și fiindcă, înainte de a fi maghiar, a fost OM.

- “lasa impresia unui „no name„ care, din bucuresti, incearca sa ne spuna noua ca suntem manipulati, se crede superior si incearca sa dea lectii de acolo din capitala.

No name-ul de care pomeniți se numește Horia Mărieș, nu este un no name oarecare anonim laș @careian. Acum sunt la Predeal, nu în București, de aici îmi permiteți oare să încerc să vă spun diverse? Asta apropo și de cele scrise mai sus despre “complexul provincialului”.

- “am vazut ca ai fost la carei. cat timp ai petrecut in oraselul nostru?”

Da, am fost și o să mai vin. Am petrecut în orășelul dvs exact atât timp cît mi-a făcut plăcere și exact atât timp cât am avut nevoie ca să-mi rezolv treburile pentru care am venit în orășelul dvs. Are vre-o relevanță aspectul -ăsta pentru un intelectual @careian?

- “faptul ca ai cateva cunostinte aici, faptul ca te tragi de pe meleagurile noastre nu te transforma intr-un careian veritabil.”

Dați vă rog în anexă și definiția pentru “careian veritabil”. Trebuie cumva să aibă sânge albastru și să fie descendent al grofilor Karolyi, sau măcar a grăjdarilor sau a servitorilor lui?

Până nu-mi prezentați definiția “careianului veritabil” acceptată de Polgárjenőkebácsi Ur și votată de cei 11 membri UDMR ai Consiliului Local, nu pot să mă pronunț dacă fac parte din această categorie de oameni, sau nu, categorie care se pare că este extrem de valoroasă de altfel.

Cu dvs personal însă, stimate domnule @careian anonim și laș, mă pot confrunta însă oricând și foarte document, adică cu acte originale, în ce privește vechimea în urbe a strămoșilor mei careieni. Ai mei nu sunt nici din Asaujul de Sus și nici din cel de Jos, ai mei sunt din Carei/Nagykaroly/Grosskarol.

- “fie ca-ti convine sau nu, tu esti un bucurestean pensionar, care crede ca daca stie sa vorbeasca maghiara devine mai putin sovin.”

De acod cu dvs, fie că îmi convine sau nu, sunt pensionar și unul dintre domicilii îmi este în prezent Bucureștiul.

În ce privește afirmația dvs legată de faptul că dacă știu să vorbesc maghiara nu devin mai puțin șovin, vă comunic doar faptul că prin astfel de insinuări josnice nu deveniți nici dvs mai puțin jigodie. Atunci cînd o să-mi puteți demonstra că am scris pe aici pe la Comentariile de la B. de C. măcar un singur cuvânt sau măcar un singur rând șovin, o să vă retrag și eu la rândul meu înalta calitate de jigodie.

@glad la 12 July 2012 – 16:23

Cu dumneata ne-am clarificat încă de data trecută.
Dar fiindcă n-ai ținere de minte, sunt nevoit să mă repet:

“Eu unul n-o să mai conversez pe aici (cu @glad), n-o să-mi mai pierd vremea pe aici niciodată cu unul care nu știe nimic altceva decât că este scârbit de mine. Cu unul care n-are absolut nici un fel de argument de băgat în seamă, și mai este si un anonim oarecare.
Minden jot, remelem hogy most jol megertethetuk egymast, kedves baratom.”

de Caraian la 13 July 2012 - 08:27

Faza cu pumnul in masa este tipica pentru anturajul unor conducatori careieni care se mai cred si autohtoni daca tot baga mana in averea orasului.Aplicarea discriminarii pe criterii etnice este insa nemaintalnita la un asemenea nivel in ultimii patru ani.Teebuie doar sa vedem cine este in jurul conducatorului orasului si vom vedea ca pana si comunitatea rroma de 470 de oameni are mai mare trecere pe langa primari decat un etnic roman.Acestea sunt faptele.

de opinie la 13 July 2012 - 09:14

multi isi aroga dreptul de a fi careian fara insa a face un minim effort in a face ceva util in acest sesns.c,onsider ca cei care sunt careieni adevarati isi platesc in primul rand impozitele si taxele catre acest oras si respecta regulile de buna conviatuire cu toate etniile.nu cu multi ani in urma in ziarul udmr li se reprosa unor consilieri romani insasi originea lor diferita si indepartata de carei iar acum au ales exact pe cineva care indeplineste aceleasi conditii contestate de ei.?
difera doar modul in care acestia isi conduc firmele si respectul pe care il arata angajatilor lor.
Buna intelegere cu locuitorii multietnici au Careiului nu se rezuma doar la afirmatii pompoase,faptele vorbesc si cum orasul nostru nu e prea mare vestile circula repede.
Bunulsimt nu se poate cumpara si nci tacerea pentru mult timp.

de Spic la 13 July 2012 - 12:45

Un viceprimar care a declarat vineri ca va incerca sa reprezinte interesele tuturor etniilor deci si a romanilor iar la sedinta de luni are o atitudine de gen -hai sa jucam carti ca tot nu intelegem ce se vorbeste pe aici- ridica serioase semnE de intrebare in ce priveste competenta pentru care a fost preferat ca partener de primarul in functie; un nou derapaj al celor doi udmristi

de Walter Muller la 13 July 2012 - 14:36

Este enorm de trist ca ati ajuns la mesaje/dialoguri de acest nivel.

de chiparosul la 13 July 2012 - 15:06

Ce este si mai “enorm detrist” este ca statul roman permite ca persoane care au datorii la buget sa poata fi investite in functii ca cea de primar din care au mai departe acces la bani publici fara a fi controlati.E intradevat trist ca exista cauze care duc la asemenea dialoguri.Oare prin tarile prin care a petrecut concediul dinainte de investire sa fi vazut si preluat asemenea apucaturi viceprimarul keizer preferatul primarului Kovacs??? Sfidarea va fi sloganul celor doi udmristi de la primariaCAREI? sau discriminarea etnica inceputa acum 4 ani?

de de un alt careian la 14 July 2012 - 06:53

Stimati cetateni .Acesti oameni alesi de catre noi, sant niste oameni minunati,in majoritate.Numai o mica parte dintre dansi, nu toti!!! acum au reajuns in funtii inportante ,demonstreaza dezinteresul si incapabilitatea , professionala,pentu a gestiona in mod corect bani din bugetul public,orasului nostru.Oare primarul nostru si alti camarazi a-i lui servesc binele nostru ,ori intresele personale pe bani publici in mod abuziv fara sa fie controlati de nimeni?Eu sant convins de faptul ca daca la sedintele consiliului local Carei s-au prezenta cateva sute de careieni interesati de soarta lor,si sugestiile,parerile noastre neam putea exprima in mod cvilizat nu se vor intinpla asfel de evenimente necivilizate, si in acest mod eu sant convins de faptul ca lucrurile ar merge alfel pentru binele nostru,si nu se vor mai intanpla asemenea incidente neplacute si nefolositoare.

de emil la 14 July 2012 - 13:36

14 July,06:53

care “camarazi” de-ai lui? din magyar garda?

de emil la 14 July 2012 - 16:49

@Horia Maries 13 July 02:10

Trianonita, mutatie agresiva a hungaritei, nu se vindeca! Nu vedeti ca sufera de ea inca din 1920 si nu sunt semne de ameliorare nici dupa aproape 100 de ani?

In opinia mea, problema consta in faptul ca o parte a minoritatii ungare din Romania nu accepta tocmai statutul de minoritari al ungurilor din aceasta tara. Ea, partea aceea, vrea sa fie un fel de co-natiune, vrea sa se bucure, in statul roman, in care este doar o minoritate ceva mai numeroasa (totusi, cred ca nu e mai numeroasa decat tiganii) exact de acele drepturi de care se bucura natiunea intemeietoare a statului roman, cea care da simbolurile nationale. De acele drepturi nu se pot bucura decat in Ungaria, unde natiunea ungara este cea intemeietoare a statului si ea impune linia nationala in acel stat (forma de stat, drapel, imn, limba oficiala).
Ce mai vor? Steagul Ungariei (daca se poate chiar al Ungariei mari), un Ardeal independent de Romania, dar in orbita Ungariei, cu limba oficiala ungara, federalizarea Ardealului pe criterii etnice, in diferite autonomiii de genul celei secuiesti, in asa fel incat sa pastreze o majoritate ungara ca o zona etnica de unde sa continue maghiarizarea fortata, eliminarea elementului romanesc prin maghiarizare si, in final, prin epurare etnica, pentru a avea zone etnice exclusiv maghiare. Dupa care, pe baza dreptului la autodeterminare, unificarea cu Ungaria.

de emil la 14 July 2012 - 16:58

exagerez putin, dar, dupa cate au cerut si au facut deja, ce i-ar impiedica sa ceara, ca urmatori pasi spre telul lor, in semn de respect pentru minoritatea ungara, sa punem pe tricolorul romanesc si o banda rosu alb verde (in diagonala sau orizontala), incentrul drapelului, pe fond galben sa fie inclus drapelul secuiesc si ca 7% din versurile imnului Romaniei sa fie in limba ungara. Asa, ca sa nu se simta ei mai putin egali cu majoritatea romaneasca in Romania.
Pe scurt, oamenii astia nu accepta ca, asa cum 88 este mai mare, nu este egal cu 7 in acelasi sistem de numeratie, majoritatea romaneasca este mai mare, nu egala cu minoritatea ungara in statul roman. In statul ungar este exact asa cum e normal, adica natiunea ungara nu este egala cu minoritatile de acolo, dar in Romania, dupa hungaristi, nu este normal sa fie ca in Ungaria. Bine, ca nici hungaristii nu sunt normali, dar asta este alta discutie.

de emil la 14 July 2012 - 17:17

@ Walter Muller

nu este cel mai placut subiect de discutie, chestiunea teritoriala a fost transata, din perspectiva dreptului international, la 10.02.1947. Nu ar mai trebui sa discutam despre asta. Insa Gesta Hungarorum rediviva (faptele ungurilor, editie revizuita, adaugita si actualizata pentru perioada 1940-2012)ma forteaza sa le amintesc unora dintre locuitorii urbei noastre ca nu traiesc in Ungaria. Ei se poarta ca si cum ar fi. Printre ei, conducerea locala udmr. iar daca tocmai conducerea da tonul unui asemenea tip de manifestari…
eu pot si impreuna cu altii,putem face mai multe lucruri.
de exemplu, as putea sa generalizez si sa afirm ca toti ungurii din Carei sunt la fel ca si conducerea udmr, pe care o voteaza constant, fara a se delimita si desolidariza de actiunile ei in spirit horthyst. ar fi o greseala sa procedez astfel, dar este o optiune. contrazisa de experienta cotidiana, dar optiune.
as putea sa critic conducerea udmr (=primarul si consilierii locali udmr)pentru modul incorect in care conduce orasul. alta optiune. dar, cu aceasta e si mai greu, fiindca reactia din partea fituicii nagypusztalegelo este rapida si se cantoneaza in jurul tezei (incorecte, pentru ca nu am generalizat niciodata referirile la toti ungurii, ci numai la anumite categorii, dar nu mai conteaza) ca ma iau de unguri.
deci, teoretic,si daca ma iau de toti ungurii si daca ma iau numai de conducerea udmr, legelo si videke manifesta exact aceeasi reactie : ma iau de unguri si sunt sovin.
ma prefac ca nu observ. alta optiune, dar pe asta nu o accept eu.
alte optiuni?

dumneavoastra, domnule Walter Muller, cum ma sfatuiti sa procedez?

de eu la 14 July 2012 - 17:23

emil! numai si numai tu ai dreptate…restu nu stim nimic! numai ungurii au facut rau acestei tari si numai cu unguri sunt pline penitenciarele din europa!!!

de emil la 14 July 2012 - 17:30

@eu
voi stiti, ca si mine, ca l-ati votat pentru ca e ungur si nu ati dorit sa votati un roman.
explicati-va motivele si vedeti la ce concluzie ajungeti. iar daca a primat faptul ca e “a mienk” atunci trageti concluzia.

de Darie la 14 July 2012 - 17:59

Sa nu vorbim de cum stiu sa aprecieze ungurii romanii chiar daca acesti ii ajuta si le aduc servicii.Cel mai recent si reprezentativ caz este cel al handbalistului Cosma de la Veszprem.

de emil la 14 July 2012 - 19:07

@Darie
a fost un eveniment tragic, care insa nu poate fi generalizat intr-un tipar comportamental. dupa el nu poti spune ca “asa se poarta toti ungurii”. nici nu e adevarat. amintiti-va manifestarile din Veszprem la moartea lui Marian Cozma.

de emil la 14 July 2012 - 19:25

@eu

Tu esti smucit la creier! cine naiba si unde a spus ca numai ungurii au facut rau acestei tari? Se vede acum cum romanii lui besescu au pictat Romania la Bruxelles!
dar pentru cineva de la legelo si videke, cum spun ceva despre atitudinea anumitor unguri – intre care vad ca vrei neaparat sa te incadrezi – cum sari cu exagerari ca “numai ungurii au facut rau…” . inca nu ai invatat sa citesti, sau nu intelegi ce citesti? ce am scris eu si ce ai inteles tu?
pe de alta parte, sa inteleg ca nu exista unguri in penitenciarele din Europa? nu cred! deci, nu te inflama, iar daca nu intelegi limba romana, mai fa niste cursuri ca poate iti imbunatatesti cunostintele.
iar ceea ce am spus despre anumiti unguri, se poate proba. genul tau de reactie imi aminteste de puha. nu eu am afirmat ca numai eu am dreptate, nici ca restul nu stie nimic. afirmatia iti apartine. pe de alta parte, ceea ce am spus despre unii unguri se poate vedea: sunt scoli si strazi cu numele lui was albert si nyiro jozsef in Romania? Da. se serbeaza in Romania 15 martie al revolutiei ungare antiromanesti? Da. Spune tokos ca 1 Decembrie e doliu pentru unguri? Da

de emil la 14 July 2012 - 19:33

@eu
se pune in Carei,Romania, la angajarea in primarie, conditia cunoasterii limbii maghiare scris, citit, vorbit? Da.
a spanzurat un ungur, csibi barna, o papusa care il simboliza pe Avram Iancu? Da.
sunt profesori unguri care nu vorbesc corect romaneste si predau la sectia romana, fara macar a fi supusi la examen de limba, asa cum sunt supusi romanii ce predau la sectia maghiara? Da!
au fost premiati hocheistii care au cantat imnul Ungariei sau secuiesc, nu al Romaniei? Da.
a fost batut un roman din nationala de hochei chiar de Ziua Nationala a Romaniei? Da.
Sunt unguri care nu stiu romaneste? Da.

de emil la 14 July 2012 - 19:56

@eu

sunt unguri care cer autonomia secuiasca, pe criterii etnice? Da.
nici nu mai spun ca nu prea mai exista secui (cati s-au declarat secui la recensamant?). dar sunt unguri, cu steaguri rosu alb verzi, care cer mereu autonomia “tinutului secuiesc”. O fac impotriva Constitutiei Romaniei (art.1)? Da.
Vrea udmr o regiune a carei configuratie (prin judetele incluse, adica Harghita, Covasna, Mures, Maramures, Bistrita, Salaj, Cluj, Satu Mare, Bihor) seamana pana la identitate cu teritoriul Ardealului cedat prin dictatul de la Viena in 1940? Da.

astea sunt doar cateva exemple. mai am. destule.

Deci, despre ce vorbim?

de emil la 14 July 2012 - 19:59

@ eu

Numai pentru ca sunt romani in penitenciarele din Europa, nu inseamna ca horthystii din Romania pot sa faca tandari statul roman! sa faca tandari Ungaria, daca nu pot trai fara a face tandari vreun stat.

de podoba mircea la 15 July 2012 - 10:32

Alooooooooooooooo !!!! Asemenea discutii nu isi au rostul in sec XXI !!! Sau doriti sa va intoarceti in trecut ??? “Padure fara uscaturi nu exista ” !!! De ce dati totdeauna exemple negative !!! Fiti optimisti si constructivi astfel incat sa se formeze o comunitate in care edilii orasului sa judece si sa actioneze ptr binele cetatenilor !!! In sport,daca doresti sa construiesti o echipa,nu tb.sa iei in considerare etnia,religia sau apartenenta politica,ci telul pe care ti l-ai propus !!!

de emil la 15 July 2012 - 10:55

@ podoba mircea
alo, gara!
sportul este doar o latura a vietii comunitatii. regulile din sport nu se pot aplica toate in celelalte domenii.
iar despre cum se aplica in Carei (vezi faza cu angajarile la primarie si cunostintele lingvistice)ar trebui sa incepem prin a tempera conducerea udmr (in frunte cu secretarul sau general, mult iubitul si stimatul tovaras….) si a o convinge sa se abtina de la manifestari discriminatorii antiromanesti. Dupa ce se pune punct provocarilor ce provin din actiunile si convingerile sovine horthyste ale celor care patroneaza nagy…es videke, mai vorbim. Pana atunci, nincs kegyelem fata de horthystii ce traiesc printre noi! De ce asa? Pentru ca traim in Romania, nu in Ungaria! Daca am trai in Ungaria, mai intai am tempera minoritatile ce ar comite fapte antimaghiare. Aici e Romania, deci temperam mai intai minoritatile ce comit acte romanesti! Asta e regula fireasca. Dar sovinii din Carei vor sa faca invers: adica majoritatea romaneasca din Romania sa-i lase pe ei, acei unguri horthysti, sa faca ce vor, inclusiv sa invenineze raporturile interetnice si sa se manifeste iredentist!
Iar la asta nu se poate raspunde decat “Nem, nem, soha!” sau, mai putin elegant, “cui nu-i convine Romania si constitutia ei, i se deschide orice tara din Uniunea Europeana. Daca vrea sa stea aici, sa respecte regulile de aici!
Cat despre telul pe care si l-au propus aceia dintre unguri care au conceptii hungarist – horthyste, el este simplu si clar: destructurarea Romaniei pentru recuperarea Ardealului sub conducerea natiunii ungare. iar pentru acest tel, tocmai ca trebuie sa ia in considerare exact deosebirile peste care poti si trebuie sa treci in sport!

de aurel la 15 July 2012 - 11:10

pai mircea tata,noi suntem in trecut fata de altii sau inca nu realizezi? sigur ca nu exista padure fara uscaturi dar de ce noi le avem in frunte? un evazionist si un fost fotbalist care nu arata nimic sa fie exemplele de urmat?
si in sport se manifesta daca te uiti la fotbal dar exemplul nemaipomenit pe care tu il dai ne arata ca se poate si altfel si toti isi doresc acel altfel,in care poti sa faci performanta pornind de la nimic ,fara sacu de bani,asa cum ai pornit si tu in acea sala fosta centrala termica.fara foc nu iese fum asa si discutiile ,nu ar exista daca primarii nu ar incita si discrimina etnic. ai uitat ca marneanu nu a primit 10 milioane ca sa faca deplasarea la faza nationala la oina unde a calificat echipa scolii? si cum a fost cu deplasarea micutilor in italia cand primaria a dat o tona de bani dar parintrii au fost pusi sa plateasca si au dormit care cum,stiu ei mai bine ce a fost acolo.domnu mircea,daca macar unu din primari ar avea caracterul tau am ajunge departe si discutiile de aici ar fi despre sport,distractii si ..plimbari in parcul de altadata.

de emil la 15 July 2012 - 12:16

erata la postarea 15 July, 10:55

Aici e Romania, deci temperam mai intai minoritatile ce comit acte antiromanesti!

de emil la 15 July 2012 - 12:48

@podoba mircea

as da eu si exemple pozitive, dar, din pacate, acelea nu vin de la udmr Carei.
de la udmr Carei vin veres anus, majos bor(oser)nyus, nureinwenigus si, in fruntea tuturor, fierarus grof de baraju` si ultraju`, vitez de szentorban, adócsalás de asuaju de sus si munkáltató de nagy puszta legelő területén es videke.

am apreciat, spre exemplu, atitudinea lui Gyorgy Frunda cand cu votul de schimbare! nu numai ca a fost admirabil, ci chiar l-am admirat in acel moment!

de eu la 15 July 2012 - 18:06

na emile draga! uita-te ce a semnat vaida voievod in 1920 4 iunie!!!!! asa ca secui cer pe drept autonomie!!! s-au vaida voievod nu era cumva premierul de atunci al Ramaniei???!!!! in plus nu o fac inpotriva constitutiei vaida voevod a semnat aceasta autonomie!!!!! uita-te bine pe tratatul de la trianon!!!! mare atotstiutor ce te crezi! uita-te putin mai departe de varful nasului!!!

de eu la 15 July 2012 - 18:09

sunt italieni care nu stiu italiana? DA pt ca traiesc in sudtiroll!!! sunt unguri care au fost batuti in armata ca erau unguri? DA am si eu inca cateva….

de Luptator la 15 July 2012 - 18:31

Nu neaparat vroiam sa intervin in aceasta discutie.

Doresc sa va adresez o intrebare:

In opinia dumneavoastra, in municipiul Carei, cati maghiari nu vorbesc(bine sau de loc) limba romana si vice versa, cati romani nu vorbesc(bine sau de loc) limba maghiara?

de Luptator la 15 July 2012 - 18:37

IATA raspunsul meu:

Aproximativ 70-80% dintre romani, vorbesc limba maghiara
Si vice versa pacatoasa…
Aproximativ 50-60% dintre maghiari nu vorbesc limba romana.

Romanul se acomodeaza si invata-merge inainte.
Maghiarul trebuie sa se corecteze putin la acest punct.

La locul de munca am multi colegi(prieteni) maghiari. Sunt oameni buni cam toti. Insa in cabina de vot se pierd!!!!!!

de Horia Mărieș la 15 July 2012 - 20:04

@ Luptator la 15 July 2012 – 18:37

Ati scris: “La locul de munca am multi colegi(prieteni) maghiari. Sunt oameni buni cam toti.” ABSOLUT DE ACORD CU DVS.

Ați scris: “Insă în cabina de vot se pierd!!!!!!”

Trebuie să recunosc că nu prea pot înțelege cum pot aproximativ 5.500 de alegători, 5.500 contribuabili careieni oameni maturi, 5.500 de cetățeni, toți cu vârsta de peste 18 ani să “se piardă” într-o cabină de vot.

Că doar nu-s copii.

Bănuiesc totuși că explicația “fenomenului” ar trebuie să fie mult mai subtilă și ceva mai complicată.

de emil la 15 July 2012 - 20:23

@eu

Asculta, “eu”. Termina cu horthysmele tale de tip legende urbane! Da exemple, cu nume prenume, CNP, de baieti care au fost batuti in armata pentru nu stiu ce elucubratii de-ale tale. Au fost batuti si etnici romani in armata, daca au dat peste cretini care credeau ca prin bataie rezolva niste probleme. Ca au fost si etnici unguri printre cei batuti, nu e relevant, sau cel putin nu spun nimic in plus despre cretinii care s-au aciuat prin armata romana. Ca doar nu crezi ca armata romana a fost compusa numai din oameni perfecti!? In care armata din lume sunt numai oameni perfecti? Vezi ca singurul perfect a fost rastignit, deci ai face bine sa mai reduci din pretentii! Mai ales ca am si eu niste exemple de romani din Ardeal incorporati in armata ungariei horthyste si nu cred ca vrei sa auzi ce povesteau acei baieti despre cum au fost tratati in armata ungariei mari!
Totusi, ca sa nu ne cantonam in legende urbane, care-s aia? Si daca mai ai, hai, fa-le publice, ca poate mai aflu si eu ce nu stiam! Hai, uimeste-ma!
Ai coborat cu pluta de pe la baraju de sus si ai pretentia ca ai descoperit mersul pe jos si apa calda!?
Sigur, e totusi un lucru pozitiv ca ai urmarit emisiunea lui Valentin Stan, “Conexiuni” si ai aflat minunatii, ba chiar iti poti imbunatati cunostintele de gramatica romaneasca! Sorry, nu e vina mea ca esti etnic maghiar si nu stii bine limba romana, dar acum nu discut greselile tale de gramatica! Insa fii sigur ca nu scapi in urmatoarele editii necenzurate, revizuite si adaugite!
E adevarat ca Vaida-Voevod era prim-ministru cand a semnat tratatul minoritatilor, tratatul cu Austria si alte chestii care au devenit caduce dupa 1940, cand csendorii tai cu pana de cocos au venit sa impuna “ordinea” lui horti (cultorul) miklos in Ardeal. Dupa aceea a fost semnat Tratatul de la Paris din 1947 (10.02). Deci, ceea ce spunea Valentin Stan (putin fortat in explicatii, mai ales atunci cand defineste intentiile din 1919-1920 prin clarificari terminologice formulate dupa 1930, adica post festum – o sa-ti traduc cu alta ocazie ce inseamna aia) avea ceva valoare in perioada interbelica, adica inainte de 1939, sau pentru Romania, inainte de 1940. E treaba lui Valentin Stan ca nu a explicat de ce hotararea de la Alba Iulia din 1918 nu s-a aplicat incepand cu punctul 1 – partea referitoare la Banat, despre care nici macar nu ai habar – si tot treaba lui e care a fost discutia cu tratatul minoritatilor, pe care Bratianu a refuzat sa-l semneze, din motive care reprezinta prin ele insele, o cu totul alta discutie. Daca esti totusi interesat (ceea ce nu cred, datorita hungarismului devastator care iti conduce simulacrul de intelect), deschide discutia si (poate) mai vorbim.
Acum, ca sa clarificam prostovaniile pe care le debitezi, ai cateva probleme: 1) problema “secuilor” insisi, care nu se stie cum naiba au disparut peste noapte si au devenit unguri (ghinionul tau, ca daca ar fi devenit romani, ai fi zis ca statul roman i-a asimilat)
2) problema hothystilor ardeleni (care nu a fost transata de Romania prin expulzarea elementului etnic maghiar si drept urmare inca trebuie sa-i suportam printre noi) si a faptelor “apostolilor” ungariei mari in Transilvania, unde au ucis 1000 de oameni numai in primele doua luni ale ocupatiei, numai pentru ca erau romani; tot asa, au expulzat peste 200.000 de oameni numai pentru ca erau romani! Ca urmare, nu mai vorbiti de “toleranta” etnica, fiindca vorbiti de funie in casa spanzuratului! Povestiti-le celor din Treznea cum a fost cu unguroaica aia care indemna militarii unguri sa ucida toti romanii “csak a fold maradjon” = sa ramana numai pamantul! Stii care e culmea, nesimtitule? Ca acea unguroaica, ce incitase la omorarea romanilor nevinovati, a trait peste 80 de ani si a fost ingrijita si ajutata in ultimii ani de viata, cand ajunsese neputincioasa, tocmai de niste romani! Desi facuse ceea ce a facut, nici un roman nu i-a luat viata!

de Harcossss la 15 July 2012 - 20:40

pai da, e simplu, nu e nimic complicat, ei au minte sa priceapa ca alternativa la UDMR e USL, iar USL e o mafie imensa, care a saracit tara. nu e vb de nici un vot etnic, e vb de logica elementara. ‘nu mai vota pe cei care au furat tara!!!’.

de emil la 15 July 2012 - 20:47

@ eu
totusi, ce are scula cu prefectura?
care sunt italienii aia din Tirolul de Sud care nu stiu italiana, cel putin atata cat sa se descurce in relatiile cu autoritatile? Dar, chiar daca ar fi asa, Tirolul de sud are o anumita autonomie in cadrul Italiei, autonomie pe care nu o are nici o provincie, nici un judet si nici o localitate din Romania! Deci, comparam mere cu prune? Nu-mi da lectii despre autonomie, fiindca ma fortezi sa faca trimitere la autonomia romanilor de dincolo de granita cu Ungaria. Iar daca modelul acela, din Ungaria cea civilizata, europeana si membra a spatiului Schengen, referitor la minoritati, la folosirea limbii minoritatilor, la invatamantul in limba minoritatilor, va convine, astazi cu bucurie vi-l aplicam imediat! Dar tot ai vostri vor schelalai imediat ca sunt discriminati!
Spre disperarea ta, privirea mea merge mult mai departe de varful nasului, scruteaza intreaga Europa, dar nu vrei sa stii ce vad in S.U.A.! Fiindca suntem europeni (unii cu 1000 de ani vechime europeana mai putin decat alti europeni – asta este o referire la hungaristii aia nesimtiti care ii numesc pe romani “ultimii migratori”) o sa ma limitez doar la Europa, si nu o sa fac nici un comentariu defavorabil abilitatii unui procent important dintre unguri de a invata limbi straine.
Dar, daca ma uit mai departe de varful nasului vad ca minoritatile ungare din tarile din jurul ungariei au probleme cu tarile gazda. Sa inteleg ca toate statele vecine ungariei nu sunt normale, dar minoritatile unguresti de pe teritoriul lor sunt? Ei, da-mi voie sa ma indoiesc de chestia asta! Minoritatile unguresti din diverse state vecine Ungariei, sub conducerea unor hungaristi nostalgici ai ungariei mari, s-au obisnuit sa ceara excesiv si sa se lamenteze cand aceste pretentii excesive nu au fost satisfacute. Astia sunteti, in fond, stimabile “eu” si cei care gandesc injectat hothyst ca si tine!
Despre restul problemelor, mai pot sa-ti prezint elucubratii sovine unguresti, ca te impiedici de ele la tot pasul!

de cititor la 15 July 2012 - 20:49

pana in prezent UDMR a facut parte din fiecare guvern iar in ultimii ani impreuna cu PDL au jefuit tot ce se putea.USL e recent constituit si nu vad cand putea sa fure ceva..ce vedem e ca au marit salarii si au reintreegit pensiile taiate de udmr si pdl.au mai redeschis din spitalele inchise de ministri udmr ai sanatatii si au pus la invatamantul satmarean un profesionist in locul aerianului de gigel.miza e mare pentru UDMR care risca sa isi piarda contractele cu PDL pentru imbogatirea lor si saracirea omului de rand.asa ca la carei se intampla si in tara.Base striga hotii la fel ca si primarul nostru care ne impune sa platim impozitele dar uita de datoriile lui.

de berni la 15 July 2012 - 20:50

aduce a puha acest eu si atunci ii intelegem supararea de dupa alegeri.

de emil la 15 July 2012 - 21:03

@ harcos, eu, darie nicolae, yen0, (magyar) careian, rochita & co

Ai prins glas, adormite/conservate horthyst?
Ceea ce spui tu e valabil in Ungaria, Bula! Tu crezi ca udmr e al doilea partid politic din Romania? Ei bine, esti in urma cu update-urile! Nu mai spun ca udmr nici macar nu e partid politic! Cum de participa totusi la alegeri locale, parlamentare, prezidentiale si chiar europarlamentare, asta este un mister pentru mine! Poate il lamureste avocatul poporului!
Deci, udmr nu este nici un fel de alternativa la nimic! este o organizatie culturala cu pretentia de a reprezenta 1,2 milioane de cetateni ai Romaniei (evident, nu toti cu drept de vot!) Ca sunteti sau nu 7%, e irelevant! Ca urmare, daca ati prins o conjunctura sa fiti la guvern cu pdl si sa mai guvernati alti vreo 11-12 ani, e iarasi irelevant! Dar daca totusi, va asumati dezastrul in care ati adus tara, atunci discutam altfel. Pana atunci, stati naibii in cochilia voastra etnica si nu va … dabija de probleme pe care le tot clamati ca nu sunt ale voastre, ca sunt necivilizate, mentalitati balcanice si altele de genul acesta! Nu sunt? Bine, atunci “ciocu` mic” si joc de glezna! (Eventual, catre pusta civilizata!)

de emil la 15 July 2012 - 21:05

@ harcos prostovan
alternativa la usl este besescu!

de emil la 15 July 2012 - 21:38

@harcos horthyst & co

Daca tu crezi ca, in Romania, udmr este o alternativa la ceva, la orice, la centrale termice sau la soferii iadului, du-te si te trateaza la mansarda, ca suferi la greu! Partial, ai totusi, ceva dreptate: udmr poate fi, cu greu, alternativa la horthy, szalasi, tokes, pcm, ppmt. dar doar atat, iar asta pentru Romania nu face nici cat o frectie la piciorul de lemn. Daca ungurii din Romania vor sa aiba ceva de spus cu privire la problemele tarii, ar trebui sa intre in partidele romanesti, lucru care le suna sovinilor ca o blasfemie. Unii unguri au inteles acest adevar si au hotarat sa-l foloseasca in avantajul propriu. Alti unguri vor sa ramana in magyarstan si sa actioneze ca un bloc etnic unitar. Vor intelege peste cateva generatii ca nu asta era solutia, dar sa le spui acum acest adevar este ca si cum ai atenta la identitatea lor etnica si culturala. Prin urmare, propun sa fiti lasati sa fierbeti in sucul vostru propriu (numiti-l chiar bogracs, ca sa aiba o sonoritate “a mienk”) sa va alegeti tot felul de neterminati sovini in fruntea comunitatilor voastre. Ba, inca ma gandesc sa propun sa segregam si scolile, in spiritul ineptiilor enclavizante hungariste, si profesorii unguri sa predea numai la scoli unguresti, iar profesorii romani sa predea numai la scoli romanesti. Iar daca nu se vor gasi posturi in Carei pentru profesorii etnici unguri, vor putea sa predea cu succes in Vallaj sau Mateszalka, doar cunosc limba maghiara! Sau nu?!

de emil la 15 July 2012 - 22:00

@ eu

prostovane, care secui? ca secuii au fost transformati in unguri! Nu mai avem secui, datorita ungurilor! Unde sunt mormantul si crucea neamului secuiesc? Ca inainte de 1918, in recensamintele unguresti, erau vreo 400.000 de secui? Chiar si in recensamantul din 1930 au fost destul de multi secui. Unde sunt secuii?
Iar daca anumiti unguri se apuca acum sa vorbeasca in numele secuilor (pe care chiar ei i-au asimilat) ca secuii au drepturi si libertati – pe care, culmea, chiar ungurii le-au desfiintat dupa inglobarea Transilvaniei in Ungaria! in 1848 si 1867-, nu pot sa le raspund decat ca mortii nu au decat dreptul de a nu le fi profanat mormantul. Mergeti la Constitutia Romaniei si povestiti acolo despre drepturi unguresti mostenite de la secui.
E clar, astia ca voi, hungaristii trianonici, nu sunteti normali! Dixi! (dixit e la perfectul indicativului, persoana a III-a singular; vezi dico, dicere, dixi, dictum)

de eu la 15 July 2012 - 22:20

prostovan ii mata,care nu e de accord cu tine,toti suntemi prostovan,iar secui sunt tot un neam de unguri fix ca si oltenii romani,s-au ca si svabii nemti…prostovane!!!!si lasa tu pe horthy ca nici vadim cu funar nu sunt mai buni ca si horthy! nu interpreta tu altfel pe secui…ca si ei sunt tot unguri,s-au moldovenii nu sunt cumva romani?!

de Nicu la 15 July 2012 - 22:45

Sa nu uitam de executiile hortyste din Ianculesti,Ip,Trasnea,Moisei….din anii 40,care nu au nimic de a face cu discursurile radicale ale lui Vadim si Funar.Totusi e cale lunga de la un discurs la executii si maltratari.Nu trebuie sa supere pe nimeni adevarul,a fost e adevarat ca a fost dar nu trebuie sa ne prefacem ca nu stim nimic ci trebuie sa prevenim revenirea acestor extremisti doar!

de eu la 15 July 2012 - 22:51

nicule corect! respect pentru tine!

de lore la 15 July 2012 - 22:55

acelasi scenariu il aplica acum udmr carei care impune numai maghiari atat la primarie cat si in alte functii cu ajutorul rromilor pentru care plateste ajutoare sociale grase,sub atenta si cuvioasa obladuire a institutiilor locale si judetene care ar trebui sa se sesizeze .aplicand aceleasi tactici basiste fura si jefuiesc fara mila iar cand faci sesizare o dau pe etnie de parca ar avea imunitate la jaf.

de hoartzosh la 15 July 2012 - 23:37

cititor,berni,emil si restu’
va voi scrie la persoana a 2-a plural, desi singularul s-ar aplica mai degraba:

in primul rand, faptul ca udmr a fost in toate guvernele, dupa logica voastra de nota 2 (1 se da pt copiat, dar voi nici macar nu copiati) ar insemna ca ungurii fura. nimic mai corect, ungurii fura. dar ei au reprezentat o mica parte a guvernelor care au fost formate in majoritate din USL,PDL,etc, adica partide romanesti.
in al 2-lea rand, cititor emilian, daca USL e o formatiune noua(???doamne ajuta-ne), inseamna ca partidele componente (PSD+PNL) au fost infiintate recent? eu nu asa stiu. asta inseamna oare, ca UDMR daca se aliaza cu un alt partid, si formeaza partidul UMDR, inseamna ca e partid nou, si ca nu poarta vina faptelor savarsite de UDMR?
in al 3-lea rand, actiunile USL de a reda salarii, etc, sunt interpretate de tine ca si actiuni bune. da, dar daca ai fi in opozitie cu ei, si nu ai fi partizan USL, ai vedea ca astea sunt actiuni propagandistice (vin alegerile?!), ai vedea ca leul se depreciaza in raport cu euro, si nu din cauza lui basescu, ai vedea ca nastase e mana in mana cu justitia romana (sic!) ai vedea ca iliescu/constantinescu/nastase/base/boc/ponta/antonescu nu vor pati nimic pentru raul facut poporului, ai vedea ca tara a fost jefuita in ultimii 22 de ani de gashca de politicieni care se dau dusmani la tv si sunt aliati in taina.
in al 4-lea rand, ia sa dispara ungurii din guvernele viitoare, sa vedem daca se opresc hotiile. pe pariu ca nu. tara noastra e considerata o tara de hoti, nu (doar) din cauza ungurilor. in italia nu ungurii au facut tara de rusine. pe stadioane nu ungurilor li se striga: “tiganii! tiganii!!”
lore, si USL-istii au fost fotografiati aplicand niste pile unor votanti cu bronz natural, asa ca lasa-ne.

lasa-l in plata domnului “eu”, nu ai ce discuta cu el. e doar un postac uselist, care da refresh la pagina din 5 in 5 minute. mare smecher, ar vrea altii sa aiba viata lui! :) ))) :) )))))))))

de emil la 16 July 2012 - 00:08

@ eu

oligofren cu diploma de kalasantius, secuii si ungurii nu au fost acelasi neam. numai un retardat nescolarizat ca tine, care vorbeste dupa urechea greblei, poate face astfel de afirmatii. dupa ce au ajuns ungurii in pannonia, deci dupa 896, au dat peste secui. vezi ce scrie Simon de Keza despre secui si apoi vorbeste. Sigur, de la un tampit nu ma astept sa spuna decat tampenii!
nu e de mirare ca nu stii nici istoria ungurilor, dar vrei sa te dai drept cunoscator, tu, un biet slab alfabetizat! Nici nu am pretentia sa stii istoria romanilor, desi ai facut o scoala in Romania. Dar, ce sa mai vorbim, probabil ai facut-o in ungureste, predata de alt sovin ca si tine!
Acuma, daca tot ai zis ceva de mama mea, eu o sa-ti raspund ca nu trebuia sa amesteci mamele in discutia asta. Daca le-ai amestecat, ii reprosez mamei tale ca te-a educat subtire si prost, in spirit horthyst, iar tie ca nu ai adaugat nimic la educatia ta, in afara de ce ti-a dat dulcea ta generatoare.
In sfarsit, ai scapat porumbelul, veninul tau de horthyst sovin a dat pe afara si ai recunoscut adevarul pe care tot il afirm pe aici, anume ca unii sovini unguri – exact ca tine -se cred aici in ungaria lui horthy(cultorul) miklos.
Deci, mizerie umana cu idei horthyste – asta esti tu, stii? – nu il las pe criminalul de horthy, pentru ca, ajutat de Hitler si de Mussolini, a primit 2/3 din Ardeal in august 1940. Pana in octombrie, au fost nimiciti fizic 1000 de romani pasnici, care aveau singura vina ca erau romani. Apoi a scos din casele lor peste 200.000 de romani si i-a trimis in Romania. Acuma, cretinule, arata-mi tu pe cati unguri au scos Vadim si Funar din Romania? Cati unguri au omorat astia doi? Raspuns: nici unul! Deci, comparatia ta este doar rauvoitoare si atat, pentru ca nu poti compara crimele horthystilor cu luarile de pozitie ale lui Vadim si Funar impotriva unor horthysti de genul tau! Din pacate, nu esti singurul horthyst care traieste prin Romania. Sunteti cam multi si eu cred ca statul roman ar trebui sa rezolve problema voastra intr-un mod simplu si european: sa modifice constitutia si sa permita retragerea cetateniei romane pentru cei ca tine! si apoi sa mergeti direct in patria voastra mama (cum zice tokos, mentorul tau) si sa nu mai auzim de astfel de specimene care nu vor sa traiasca in pace si intelegere, ci vor sa fie ei stapani in Romania! ei, sa fiti voi stapani in pusta sau chiar in stepele Asiei, inapoi la stramosii vostri, daca nu va place aici! Aici e Romania chiar si daca crapa fierea in jigodiile horthyste perverse ca tine care vor ungaria mare!
Si ultima noutate, din 1918, pe care tu inca nu ai aflat-o: nagymagyarorszag meghalt! sufla-i in curcubeu s-o reinvii, ca tot nu se mai ridica!

@eu 15 July, la 22:51

tu si respectul! scatofag de nagypusztalegeloteruleten es kornyeke!

de emil la 16 July 2012 - 00:17

@ redactia buletin de carei
S-a mutat nagypusztalegelo pe buletin de Carei?
Ce naiba, ati dat liber la horthysti pe ziarul asta? Nu v-ati saturat inca de iredentismul lor perpetuu?
Eu asa stiu ca parca horthysmul, fascismul, nazismul sunt interzise in Romania!
Ma insel?

de emil la 16 July 2012 - 00:57

@horthyst & co
Daca se aplica mai bine singularul, ce te-a impiedicat sa scrii la singular? Scrie, fiinta exttraordinara, crezi ca imi pasa ca un horthyst gretos crede ca scriu sub diverse nick-uri? Sa creada! Sau sa nu creada, treaba lui!
Esti si idiot, pe langa ca esti horthyst! Sa stii, am vazut si horthysti inteligenti! Ticalosi, criminali (inclusiv de razboi), dar inteligenti! Din pacate, nu te incadrezi decat sub mediu la capitolul asta.

PNL a fost la guvernare in doua randuri, in total 8 ani, de fiecare data impreuna cu udmr, fie in conventia democratica (1996-2000), fie cu alianta DA si cu sprijin udmr (nu detaliez perioada 2004-2008). PSD a guvernat 11 ani (6+4+1). PDL a guvernat din 2004 pana in 2012, adica 8 ani, dar putem sa adaugam si cei 4 ani ca PD in conventia democratica. Iar udmr este la guvernare din 1996, cu exceptia perioadei 2008-2009, cand psd si pdl au guvernat impreuna. ce sa vezi, udmr a fost la guvern 15 ani, adica mai mult decat toate partidele pe care le-ai amintit! vai, saracii ungurii, cum si-or pierdut ei ciucurii ca n-au putut fura atat cat si romanii! bietii invatacei in ale furtului, cum n-au incaput ei sa aspire niste miliarde de euro. Iar vorbesti ca si cum n-ai sti ca hotii nu au etnie, ei sunt infractori!
USL e o formatiune noua, nu inseamna ca partidele componente nu au existat anterior (ar fi fost culmea sa se alieze partide care nu existau!) ele au guvernat separat, acum fiind singura data cand guverneaza impreuna.
USL a venit la putere fara sa promita practic nimic. Acum incearca sa repare ce a stricat guvernul pdl si udmr si unpr. tu poti sa crezi ca e ceva electoral, poti sa si spui ca asta e motivatia, necazul pentru tine este ca mai bine 70% din populatie nu mai da nici macar un scuipat nici pe ce spui, nici pe ce crezi, nici pe ce faci impreuna cu pdlistii si udmristii tai, aia putinii, care au ajuns in functii inalte inclusiv in judete unde ungurii sunt sub 1% din populatie. ei, sa se mai faca si guverne fara udmristi, sa mai respire si ei aerul opozitiei, daca s-au bagat in lupta politica. a fi in lupta politica nu inseamna ca musai trebuie sa fii la guvern. deci, mai stati si in opozitie, ca ati distrus destul la guvernare.
cat despre faptul ca unii afirma ca romanii sunt tigani, nu merge asa departe, la italieni si da-i exemplu pe ungurii tai, care la Budapesta strigau “ciganyok” catre echipa Romaniei. As putea crede ca toti ungurii isi inchipuie ca asa e. Stii bine ca romanii nu sunt, asa cum nici ungurii nu sunt. Te incalzeste cumva ca se striga un neadevar? Esti fericit ca ungurilor nu li se spune (inca)tigani? Crezi ca prin dispretul asta pe care il afisati (chiar fata de tigani) sunteti superiori cumva? Cei care procedati asa sunteti exact la nivelul unei gloate. Si gloatele pot fi usor manate in directia dorita.

de USList la 16 July 2012 - 01:43

@hoartzosh

Ma dezinformator scarbos. USListi nu au dat bani porcule. Dar chiar am luptat cu demnitate fara sa mintiim si tu scarba ordinara zici ca am dat bani. Poi te bag in p…a m..I gunoi ce esti. Scoata ma prostule fotografia aia ca ma si spanzur daca exista. Oooooo da………….. A bagat Keizer aproape 100 de milioane in ultimele 2-3 zile. Se stie in toata tiganimea. Pupala-I unde ma gandesc eu.
Nu admit sa lupt cu fair play si sa ne manjiti.
Rusine sa-ti fie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cititorilor iara scuze de limbaj.

de hoartzossssshhhh la 16 July 2012 - 02:01

aia 70% vor plange, nu eu, nu e necazul meu.
ce neadevar? romanii sunt numiti ‘tiganii’ in strainatate doar pentru ca:
fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura,fura
cam astea sunt motivele.
ah, si inca unul:
ca fura.

de faiter la 16 July 2012 - 02:06

@USList
ce limbaj de WC tudor ai.
nu accepti sa lupti cinstit si sa fii acuzat?
sa lupti cu cine? cu prietenii de la PDL,UDMR? crezi ca poporul nu stie ca sunteti toti o gashca de banditi pusi pe capatuia,care se dau mari dusmai la tv si de fapt isi impart prada periodic??
USL si demnitatea? intreaba-i pe saracii oameni din tara asta: unde sunt fabricile lepadate incepand cu anii 90, cand erau partidele useliste la putere, unde sunt banii luati din buget si bagati in conturi din strainatate ale smecherilor pesedisti, penelisti?
abia apoi indigneaza-te ca ai luptat cu demnitate. ai luptat la tv si prin ziare poate,uselistule,ca in realitate base/boc/ponta/antonescu sunt prieteni la catarama.

de fighter la 16 July 2012 - 02:13

“de Nicu la 15 July 2012 – 22:45
Sa nu uitam de executiile hortyste din Ianculesti,Ip,Trasnea,Moisei……..Nu trebuie sa supere pe nimeni adevarul,a fost e adevarat ca a fost dar nu trebuie sa ne prefacem ca nu stim nimic ci trebuie sa prevenim revenirea acestor extremisti doar!”

pai emil – postacul sovin de pe acest site tocmai asta face. incearca sa previna revenirea la acesti extremisti. de asta instiga, de asta pomeneste de aceste lucruri, de asta ii ataca pe unguri, de asta face propaganda. ca sa evite violentele. hai syctyr.

de feiter la 16 July 2012 - 02:23

de emil la 16 July 2012 – 00:57
USL a venit la putere fara sa promita practic nimic. Acum incearca sa repare ce a stricat guvernul pdl si udmr si unpr

dadadaaaaa, vin sa scape tara!!! mori de ras, nu alta!!
tara a fost stricata inca din perioada 1990-2008, cand psd+pnl+pdl+udmr au distrus/furat/devalizat/controlat institutii ale statului/si-au batut joc de popor.
ca base/boc nu au mai avut decat optiunea de a reduce salarii+pensii, asta e o consecinta a guvernariilor din 1990-2008 in care atat gashca lui pedelista (2004-2008) cat si psd+pnl+udmr au facut rahatul praf in tara. merita doar sa vezi fabricile abandonate de pe la periferiile oraselor. in alea nu doar udmr e de vina, fabricile alea erau abandonate oricum (spre a sustine o cauza mai nobila si anume finantarea bugetelor smecherilor de carton cu conturi in strainatate).
sunt convins ca usl vrea sa repare ce au stricat altii. dadadaaaa. cat de lozi sa fii sa crezi asta?

de gigi la 16 July 2012 - 07:04

nici nu are rost sa bagati in seama feiter,figther&comp tulipanii de carei care fura de la statul roman pentru actiunile lor ca doar nu sunt in stare sa produca ceva .doar asta stiu,sa stea cu mana intinsa,sa fure si sa se vaiete la fel ca si primarul si seful lor care are salarul taiat pentru neplata DATORIILOR. sovinismul extrem care il caracterizeaza il face ca de 4 ani sa isi plateasca un consilier care mai e si redactor la ziarul de partid articole antiromanesti. ce va mai mirati si ce mai asteptati de la unul ca el??pana si pe colegii lui ii pune la colt si ii dreseaza dupa cum il avantajeaza asa ca nu va mirati.astia au cosmaruri numa cand aud romaneste….

de loredana la 16 July 2012 - 07:20

cine din carei si-a mai permis sa faca ceea ce fac cei doi unguri de la primarie sub atenta ingaduinta a guvernarii PDLUDMR? sa nu aducem in discutie banii din conturile din strainatate pentru persoane necunoscute noua cand avem aici cele mai elocvente exemple despre cum se pot substrage bani publici. de ce sa nu vorbim despre cele 4 firme falimentare ale primarului si despre datoriile sale nrsfarsite…ce zici feiterbacsi? ce purtare de wc,nu crezi? de ce sa tot dam exemple din lumea mare cand le avem aici pe ale noastre?..ia sa spui tu de unde si din ce bani face primaru fabrica noua la copil cand el are salar taiat pentru datorii?? de ce nu apar nici acum declaratiile de avere ale lui kovacs si keizer pe site la primarie asa cum cere legea????smecheri de carton spui?se poate,vezi ca nu trebe sa mergem departe ca sa gasim exemple? de ce plateste sute de milioane pentru reclame la ziare si tv?? doar faptele vorbesc si ar fi mai bine sa pune pe site declaratiile de avere si de ce a platit 30 de miliarde la castel in plus???? de ce pune firma de paza a unui cetatean din ungaria sa pazeasca castelul si ala cere raportul de la oameni in ungureste??? de ce nu ajuta si firmele din carei cu astfel de contracte daca tot ii pasa de careieni??? mai am si pentru partea a doua daca vrei feiter,te astept!

de emil la 16 July 2012 - 07:31

@ fetter 02:23
mori de ras, esti liber! se vede ce nenorociti preferi!

besescu+boc puteau plati salariile si pensiile numai din incasarile fiscului, dar le ramanea prea putin pentru clientii lor si atunci, aceiasi aroganti si criminali -adica besescu + boc+pdl+udmr+unpr- au imprumutat 20 miliarde euro pe care i-au cheltuit cu firmele clientelei lor si acum ii platim noi.
oricum, ideea centrala este “DA” la referendum!

@ frisster 02:13

emil le spune clar celor ca tine ca aici e Romania, nu pusta lui horti. ii pomenesc pe criminalii pe care hungaristii ni-i tot aduc in fata atunci cand ii comemoreaza! adica hungaristii imi baga horthysti pe gat, iar eu sunt sovin cand spun ca nu-mi place meniul asta, ca il cunosc din 1940? cat de inveninat este antiromanismul tau daca ai tupeul sa aperi deschis horthystii? si ma acuzi pe mine de sovinism? renuntati la atitudini horthyste, antiromanesti si nu am ce va reprosa! iar daca ti-e drag horti, du-te la el, direct in pamantul patriei mama a lui tokos, liderul vostru!
concluzie: “DA” la referendum!
cat despre ultimul cuvant din postare, ca sa nu-ti raman dator, te invit sa faci o partida de sex cu horthysta de muma-ta, poate se mai inmultesc taratii hungaristi!

de eu la 16 July 2012 - 07:49

Emil se vede ca tu esti la istoria carte ai facut-o la scoala!

de loredana la 16 July 2012 - 07:55

nu prea ai dat pe la scoala si nici nu ai habar ce se studiaza pe acolo daca faci asemenea afirmatii. istoria de care se discuta e cea traita de parintii si bunicii nostri nu numai la ip si tranea ci chiar aici la ianculesti! si acum mai traiesc dintre cei care au asistat la ororile din 1940.va doriti ceva similar sa inteleg?? este motivul pentru care doriti sa conduceti cu politica puimnului in gura asa ca la primaria carei cu cei doi primari unguri?

de Iancu la 16 July 2012 - 08:00

mai cititi despre ce nu se invata la scoala

http://www.martiriromani.com/TeroareaHorthysta.asp?ID=25

de emil la 16 July 2012 - 08:33

@ eu

“DA” la referendum!

In nici un caz istoria horthyst – hungarista, criminala! Istoria pe care o pretuiesti tu e pentru lada de gunoi! la horti cu tine si cu cei ce ti se aseamana!

de caraian la 16 July 2012 - 08:45

singurii care au furat si fura la carei este udmrulcomunist in frunte cu cei doi primasi scoliti in spirit comunist.cu ce bani a fost renovat sediul lor? stit cat plateste primaria pentru szuretul de bal sau pentru alte manifestari pentru ai lor???cu ce bani se platesc deplasarile in ungaria si mesele intinse pentru cei din satele infratite ce vin cu autocarele la…schimburi de experiente…..cum de nu se nimereste nimeni din romania pentru aceste schimburi? cu ce bani isi fac cei doi case de vacanta ?unde sunt banii dati doi ani pentru o chirie la fosta fabrica de covoare devalizata si nefolosita cand copii de la camin se joaca in sala de mese cu gresie pe jos si se tot muta ca sa poata manca si alte grupe?? unde s-au dus acei bani ca si cei platiti pe studiul de fezabilitate pentru locul de joaca de la aceiasi gradinita,pentru o firma din secuime??? ce e cu banii dati pe studii de fezabilitate fara nici o finalitate???la cine se tot duc acesti bani si de ce ? la cine a platit primaria peste 1 miliard de lei pentru reclame???

de caraian la 16 July 2012 - 08:56

Niciun partid din Carei nu si-a permis sa faca ceea ce face UDMR Carei.In sfidarea oricaror norme de buna convietuire pe care stie sa le pretinda de la altii, a luat comunitatii romaesti de peste 44% dreptul de a avea un reprezentant in primarie. Nimeni pana acum de la Horty incoace nu si-a permis sa aplice asemenea politici de forta si discriminare pe baze etnice.Si ca sa fie tacamul complet,nici macar firmele romanesti din Carei nu au acces sau posibilitati de a obtine contracte pentru sewrvicii in Carei.Se apeleaza la firme care ori sunt din Ungaria ori au in componenta etnici maghiari.Acesta e singurul criteriu dupa care se conduce Primaria Carei de cei doi primari maghiari.
Votati DA la referendum.
Sa traiasca si cei doi primari din munca lor si nu din banii statului roman, sa vada cum este sa faci bani pe puterile tale!

de darius la 17 July 2012 - 19:40

laicsi are scoala profesionala si aia facuta de alti ..cand juca …??????????????????/fotbal ki ez a ghetii asta e vorba lui cea mai culta

de emil la 17 July 2012 - 19:57

ei, uite ca si cu plagiatul lui Ponta s-a dezumflat gogoasa besista!
Specialistii si-au spus cuvantul!
Acum e randul zarzavagiilor sa conteste, ca ei stiu, ca ei se pricep etc…

Jos besescu!

Votez “DA” la referendum!

de Radu la 18 July 2012 - 13:49

de aici au disparut ceva comentarii in care se dadea replica la dezinformatorii gen emil, dar ce sa faci, doare rau adevarul.
buletin de useleu, va rog stergeti toate comentariile care nu sunt de acord cu voi, sau care nu pupa in bicickly pe cine trebuie.
lasati doar parerile voastre pe site, e cel mai bine.

de ochila la 18 July 2012 - 14:34

daca tot urmaresti comenturile de pe alte meleaguri vezi ca nici pana acum primarul KOVACS nu a platit DATORIILE catre statul roman si inca mai are salariul taiat din asta pricina. cu o justitie impartiala nu poate sa justifice toate sifonarile de bani din ultimii patru ani din primaria carei asa ca nu ne mira grija cu care il apara capusele si postacii platiti gras tot din banii statului. daca tot e complexat ca nu incape pe bicicleta mai bine ii dati niste cursuri de informatica ca sa nu se mai faca de ras pe la emisiuni care nu sunt platite de primaria carei!..Adevarul e ca primarul Kovacs inca are datorii de platit si i se retine din salar 30% !

de Matei la 18 July 2012 - 15:20

Sa inteleg Radu ca lucrai azi noapte ca sofer,somer,iselisti si alte nickuri care sa dea impresia de mare masa ? Daca tot castigi asa bine din postari poate dai ceva imprumut la primar sa mai plateasca din datoriile pe care le are si poate ii si actualizezi declaratia de avere pe care e obligat sa o posteze pe site.Nu de alta dar el oricum nu stie cum e cu tastatura,scanarea sau alte alea in ale informaticii….Era o sugestie,nu trebuie sa te superi,dar nu da bine sa fii primar si sa ai salar taiat si sa nu ai declaratie de avere,daca tot ai reusit pana la anii astia sa faci ceva.

de guru la 18 July 2012 - 16:04

astia doi din poza is primarii de carei????
criza mare si la udmristi daca no gasit altii de scos in fata.
pe pariu ca ies cu galceava etnica la inaintare cand nu stiu da socoteala pentru smenuri si facaturi economice….

de emil la 18 July 2012 - 20:00

@”radu” & co

decat sa lipesti etichete de “dezinformator”, mai bine lipeste-ti limba aia lunga de postac horthyst de propriul sezut. in caz ca nu reusesti, exista si un plan B: sezutul altora, de exemplu al patronului de la legelo si kornyeke. al meu nu, ca nu vreau sa ma murdaresc. in fond, nu este decat deosebire dintre virtual si real: trebuie doar sa pui in practica ceea ce faci mereu la figurat(virtual) pe buletin de carei.
P.S. banuiesc ca stii cine da banii pentru nagypusztalegeloteruleten si kornyeke. asta ca sa nu existe confuzii cu privire la adresa unde sa-ti aplici papilele gustative.

de gica la 18 July 2012 - 22:21

da ce are primaru asta cu romanii ca tot incearca sa scape de ei?/ o fi suparat pe nevasta ?

de anonim la 18 July 2012 - 23:57

@ gica
hahhahaha

de iancsi la 19 July 2012 - 18:33

noi traim mai rau ca inainte si primarii aduna avere din banii statului.noi nu avem locuri de munca si ei schimba trandafiri si copaci si angajeaza familia lor si prietenii pentru zeci de milioane.
au trait bine si cu comunistii cand erau si atunci bagati in partidul comunist si acum cu basescu care a dat pentru ei ce a vrut numa sa mai voteze cu el.
merem acum noi si votam DA DA DA!!!!!

de Evident la 19 July 2012 - 19:22

normal ca nu ai de lucru daca moscovitii de iliescu,nastase,basescu,ponta,antonescu au furat tot din tara asta.

de Evident la 19 July 2012 - 19:24

normal ca nu ai de lucru daca moscovitii de iliescu,nastase,basescu,ponta,antonescu au furat tot din tara asta.

mergi sa votezi cu DA, dar ai grija in toamna sa nu alegi hotii care au mai fost (USL, PDL, UDMR).

PRM-ul lui vadim tudor mi se pare cea mai viabila solutie la ora actuala.

de contribuabil la 19 July 2012 - 20:02

ca sa vezi cine isi da cu parerea de moscoviti..un redactor udmrist cu diploma de stefan gheorghiu si platit de primarul pcrist ca si consilier personal dar din banii orasului carei !??si vicele soptitor de pe vremea lui ceasca care nu stie nimeni ce scoala are ca e rusine sa isi treaca studiile in cv ul de viceprimar…sunteti speriati ca vine vremea sa traiti din munca voastra si..voi nu stit ce e aia???? va rog sa PLATITI DATORIILE si apoi puteti sa postati ,scuze sa platiti pe postatori ca pentru primari e mai greu cu calculatorul adica nu stiu cum … se manevreaza ca doar nu e licitatie.
la munca cu voi nu la intins mana! cine are salaru taiat???ponta?antonescu? cineva de la usl carei??? votati DA si puneti primarul sa plateasca datoriile!

de Un alt contribuabil la 19 July 2012 - 21:26

Da de ce ne spui tu cum sa votam?poporu si-a castigat acest drept prin Constitutie , de a fi ales si a alege liber fara constrangeri.Nu te-ai invatat minte la Alegerile locale?Cu cat insisti mai mult pe o problema cu atat mai rau oamenii actioneaza invers.Oricum ,Kovacs a fost ales si nu numit, acum nu mai are nici un rost sa insisti pe ce n-ai reusit sa demonstrezi la locale.
Fiecare voteaza dupa convingerile lui,NU e cazu sa ne spui tu cum sa votam sau cum NU !Sper ca acest comentariu NU a fost impotriva vointei celor care ar trebui sa-l posteze.Sau se posteaza doar comentariile negative? NU e corect !
Si mai vorbim de corectitudine ? NU e bine sa ne instruiesti tu cum sa votam. NU suntem copii si nici mai prosti.NU ?

de contribuabil la 19 July 2012 - 22:22

indiferent cum votati, primarul tot are salaru taiat si de aceea nu vrea sa votati cu basescu care a permis ca oameni necinstiti sa fie paza la un buget local.
se stie si care e si a fost diferenta intre cei cu drept de vot si cei trecuti pe liste ca au fost publicate listele dar tot sistemul care permite lui base sa aiba telefoane ssecrete in continuare permite ca primarii sa jongleze cu listele electorale; altfel nu punea toti impiedicatii ca sefi de sectii da procese verbale nu stiau sa faca,; fiecare se simte cum este si unii voteaza sau nu ca sa isi pastreze..imunitatile.DATORIILe primarului de ce nu le platiti daca tot ati votat pentru el?

de emil la 19 July 2012 - 22:43

votez “DA” la referendum! Sper sa o faca inca 9.500.000!
Dar e bine si daca 8.000.000 voteaza “DA” si 2.000.000 voteaza “NU”!

de emil la 23 July 2012 - 23:16

@evident

asa e de viabila optiunea ta, ca daca n-ar fi ca moarta, ar mai trai!

de zsiga la 24 July 2012 - 10:44

liniste totala la udmr carei..cei doi primari udmristi isi tem ..investitiile personale din perioada basista si tac milc si se fac ca nu vine referendumul…

de darius la 25 July 2012 - 23:05

sa sa i-a DRACU pecei care i-ati votat

de darius la 25 July 2012 - 23:08

fraiero nu vota da ca a cresut euro de ne i-a dracu pe toti nu mergeti la vot ca basesa-i bage la puscarie pe VOICULESCU VANTU PATRICIU PONTA CRIN ….si pe urma il dam jos pe base..dk pun mana pe justitie sa zis cu NOI

de jeni la 26 July 2012 - 08:13

justitia lui base care a permis ca un evazionist sa candideze la primarie de doua ori??unu care are salaru taiat e cel care reprezinta interesele cetatenilor unui oras???vrei mai departe asa o justitie darius? pe pariu ca nu stii nici cum arata cei impotriva carora strigi da la cei din carei de ce nu te uiti? oare cine primeste ajutoare sociale desi au acasa masini tapene in curte? cine are salarii de zeci de milioane si freaca menta in primarie?? sau poate esti si tu dintre ei darius si vrei mai departe sa va gireze base jaful!

de emil la 5 August 2012 - 19:17

@darius

Urarea aia din 25 july, 23:05, ti se poate face si tie, cu cei pe care i-ai votat tu!
Cat despre postarea de la 23:08, e un delir de exaltat! Poate ca tu ai inteles ce-i fi vrut sa spui, dar mie mi-e greu s-o fac!

Lasati un comentariu