Teribila tortură a susţinătorilor lui Traian Băsescu

• publicat la: 22 July 2012
Teribila tortură a susţinătorilor lui Traian Băsescu

Toţi susţinătorii preşedintelui, atâţia câţi mai sunt, au o mare si teribilă dilemă care le sfredeleşte minţile in aceste zile caniculare.

Să meargă sau nu la vot pe 29 iulie? – asta e intrebarea, asta e tortura la care se supun de bună voie si nesiliti de nimeni. La rezolvarea enigmei nu participă coerent nimeni. Chinuitor e si că farurile călăuzitoare, care de obicei le ghidau actiunile, s-au stins de data asta sau abia mai clipocesc. Lumina nu mai vine nici de la Traian Băsescu, nici de la PDL. Cu atât mai putin de la licuricii MRU, Neamţu sau de la vreo altă veche republică.

Pe de o parte, numerosi pedelisti s-au exprimat deja, mai subtil sau mai direct, in sensul neparticiparii la vot. Strategia e simpla si urmareste nevalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu pe motiv de neimplinire a pragului de 50% + 1 dintre persoanele cu drept de vot.

Aceasta strategie are la baza mai multe declaratii ale presedintelui suspendat care a afirmat in mai multe randuri ca, in cazul nevalidarii referendumului pe motiv de prezenta scazuta, va vedea ce va face, dar a lasat mereu de inteles ca probabil se va intoarce la Cotroceni.

Intrucat Crin Antonescu a spus ca va pleca din politica chiar si in cazul in care Traian Basescu se intoarce cu actul in mana pe motiv de nevalidare a referendumului din motive de neparticipare, e usor de inteles tentatia olimpica la care va fi supus suspendatul – va accepta si victoria la masa verde doar pentru a-si elimina definitiv cel mai incomod adversar si cea mai mare amenintare pe care a avut-o in politica. Asadar, tentatia neparticiparii e mare.

Cum afara e soare si vara nu-i ca iarna, e usor de presupus ca oricum prezenta la urne va fi una destul de scazuta. Oricat de mult se va incorda masinaria de adunat voturi a PSD din tara, oricat de l-ar ura romanii pe Traian Basescu si oricat de disperata ar fi inclestarea scenei politice in general, e de presupus ca romanului nu-i prea arde sa-si decapiteze presedintele in toiul verii, cand pana si injuraturile si amenintarile grobiene au un aer de vacanta si miros scoici pitite in nisip fierbinte. Inca un motiv sa mizezi mai degraba pe neparticipare.

Si apoi toata teoria cu neparticiparea la lovitura de stat a USL si validarea actiunii clicii puscariabililor! Prin prezenta la vot, sustinatorii lui Traian Basescu stiu prea bine ca astfel legitimeaza intreg lantul de actiuni pus in scena de USL – de la schimbarea Robertei Alma Anastase si Vasile Blaga din fruntea Parlamentului pana la inlocuirea Avocatului Poporului. Prin participarea lor la vot de fapt se vor infirma si temerile oficialilor europeni vis-a-vis de lovitura de stat marca USL.

De cealalta parte, Traian Basescu spune ca se desparte de PDL daca acesta indeamna romanii sa nu se prezinte la vot. In acest moment confuzia interioara a ultimilor sustinatori ai suspendatului e maxima. Tortura incepe sa produca efecte adverse. Insa presedintele suspendat stie prea bine in ce uriasa capcana ar putea sa cada singuri.

Indemnandu-si sustinatorii sa ramana acasa, risca sa se trezeasca cu un scor zdrobitor impotriva sa si pentru demitere – undeva in jurul a 80-90%. Si ce te faci atunci, chiar daca referendumul nu va fi validat pe motiv de neparticipare? Cum se poate intoarce Traian Basescu la Cotroceni cand 95% dintre milioanele care au votat ii vor fi spus sa plece in largul marii?

Dilema ramane, indiferent pe ce parte ai intoarce problema. Tortura interioara a sustinatorilor lui Traian Basescu ma tem insa ca doar se va agrava de acum pana in ziua votului. Cati sunt ei, de cine vor asculta si ce vor face, din pacate, nu vom afla niciodata. Nici macar pe 29 iulie.

sursa ziare.com

comentarii

de podina ioan la 23 July 2012 - 18:18

eu unul am votat odata ptr 5 ani si,, referendumul” asta i mi fura votul dat atunci ,acum voi sta acasa ca am voie!

de svabu la 23 July 2012 - 18:56

bine nelu.stai jos.tulipanu din casa ii mai tare.bine ca macar tu traiesti bine.

de emil la 23 July 2012 - 23:12

@podina

stai acasa pdlistule, sa mearga la vot numai cine voteaza DA, ca sa fie demis besescu cu 8.000.000 la 0!

de emil la 23 July 2012 - 23:14

nu e nici o tortura! nu-s ei asa subtili! cum le zice scatofagul sef, asa fac, sobolanii!

de Gabi D la 25 July 2012 - 16:53

@Podina Ioan,,acum voi sta acasa ca am voie”…Pana acum nu ai avut voie sa stai acasa?Sau esti de fapt o marioneta de-a papusarului sef care se pune in miscare daca i se pun sforile in miscare?…Esti jalnic stimabile!Mai bine taceai ca filozof ramaneai!Dormi linistit,…PDL te vegheaza sa nu misti in front!Somn usor…

Lasati un comentariu