Usitall vrea să investească până la 400 milioane de euro in România

• publicat la: 15 iulie 2012
Usitall vrea să investească până la 400 milioane de euro in România

Compania suedeză Usitall, specializata in constructia si operarea de centrale de productie a energiei electrice si termice pe baza de deşeuri, intentioneaza sa contruiasca două centrale, la Bucureşti si la Galati.

Astfel, Usitall ar putea lua in toamna decizia de a investi intre 200 si 400 milioane in tara noastra, a precizat directorul general al companiei, Mattias Philipsson, citat de Mediafax.

„Vrem sa facem mai multe proiecte in paralel. Suntem in Romania pe termen lung. Ne atrage sistemul de certificate verzi si faptul ca in cativa ani piata energiei va fi complet liberalizata”, a spus Mattias Philipsson.

Acesta a enumerat, printre argumentele pentru a investi in Romania, ajutorul de stat acord de Guvern prin certificatele verzi si bonusul acordat pentru cogenerarea de inalta eficienta.

In plus, Usitall asteapta de la Executivul de la Bucuresti o decizie privind gropile de gunoi.

Conform angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana, Romania trebuie sa inchida gropile de gunoi neconforme normelor de mediu si sa amenajeze altele noi, riscand altfel sanctiuni financiare.

„In Bucuresti, ne-am inteles cu RADET asupra conditiilor, dar avem nevoie de garantii de la Primarie pentru aceasta intelegere, date fiind datoriile pe care regia locala le are la ELCEN. De asemenea, avem nevoie de garantii si de la primaria din Galati”, a mai mentionat Philipsson, precizand ca in toamna se va lua o decizie in cazul ambelor proiecte.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu