Real pleaca din România – Magazinele ar putea fi preluate de Auchan

• publicat la: 26 November 2012
Real pleaca din România – Magazinele ar putea fi preluate de Auchan

Grupul  german Metro AG negociaza vanzarea operatiunilor din Europa de Est, inclusiv Romania, ale lantului de magazine Real.

Potrivit unor surse citate de Reuters, reteaua Auchan este interesata de preluarea unitatilor Real.

Analistii estimeaza ca un pret de achizitie de aproximativ 900 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) ar fi realist, din care 200-300 milioane de euro ar reprezenta valoarea proprietatilor imobiliare, iar 500-600 milioane de euro, activitatile operationale.

Pe piata din Romania, negocierile sunt aproape de final.

Potrivit unor surse Ziare.com, pe 15 decembrie va avea loc preluarea oficiala, iar Real va pastra doar casierele, in rest, ceilalti angajati vor fi concediati.

Aceleasi surse ne-au precizat ca marti va fi sedinta cu directorul Real, care le va transmite angajatiilor situatia firmei.

Real a intrat pe piata din Romania in martie 2006 si opereaza 25 de magazine in 18 orase din tara. Vanzarile retailer-ului au coborat de la 694 milioane euro, in 2010, la 627 milioane euro, anul trecut.

Auchan are, in prezent, o retea de zece hipermarketuri si pregateste pentru urmatoarea perioada un nou magazin, in cartierul bucurestean Crangasi.

sursa ziare.com

 

comentarii

de Gelu la 27 November 2012 - 07:51

se inchide realu din satumare????

Lasati un comentariu