Barroso ar vrea ca Europa să devină o federaţie

• publicat la: 12 septembrie 2012
Barroso ar vrea ca Europa să devină o federaţie

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a vorbit astăzi, 12 septembrie,în faţa legislativului din Parlamentul European reunit la Strasbourg. Preşedintele a prezentat starea UE.

‘Europa trebuie să evolueze către o ‘federaţie de state-naţiune’, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în discursul său privind starea Uniunii în faţa Parlamentului European, relatează AFP şi AP.

‘Avem nevoie să evoluăm către o federaţie de state-naţiune. De acest lucru avem nevoie, acesta este orizontul nostru politic’, a afirmat Jose Manuel Barroso la Strasbourg.

În opinia oficialului european, criza financiară din Uniunea Europeană ‘alimentează populismul şi extremismul’ din Europa.

Jose Manuel Barroso a subliniat totodată faptul că ţările din Uniunea Europeană trebuie să realizeze faptul că se află împreună în această criză şi trebuie să depună eforturi împreună pentru a ieşi din ea.

‘Europa are nevoie de o nouă direcţie’, a mai spus Barroso, adăugând că ‘ideile vechi nu vor mai funcţiona şi o uniune politică mai strânsă este necesară pentru a salva moneda euro’.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 12 septembrie 2012 - 22:25

vrea o noua uniune sovietica!

Lasati un comentariu