Traducerea scrisorii lui Barroso, o intoxicare grosolană?

• publicat la: 12 august 2012
Traducerea scrisorii lui Barroso, o intoxicare grosolană?

O știre de breaking news a apărut vineri seară în presa de la noi. Barroso i-a scris premierului Ponta, prilej pentru preşedintele CE să-și exprime preocuparea față de recentele evoluţii politice din țara noastră.

Potrivit documentului, oficialul european îi cere guvernului să trimită “listele electorale” la CCR.

Pe site-urile UE tăcere totala însă.

Pesurse.ro dă însă de urma unui PDF care, aparent, ar conține scrisoarea cu pricina.

Și, surpriză totala! Barroso nu îi spune lui Ponta să dea listele așa cum sunt. Barroso îi cere să trimită listele relevante cât mai curând posibil, în așa fel încât CCR să poată da un verdict, de asemenea, cât mai curând posibil.

Dincolo de faptul că Barroso dă termene Curții Constituționale (!) ar fi de reținut următoarea afirmație “(…) și toate celelalte părți trebuie să se abțină de la orice fel de interpretare proprie”.

„Aș vrea, de asemenea să exprim îngrijorările CE cu privire la alegațiile de presiune și intimidare a judecătorilor CCR care ne-au fost aduse la cunoștință. Este esențial ca aceste acuzatii să fie aduse fără întârziere în atenția organelor competente și investigate în detaliu în așa fel încat orice încercare de intimidare a CCR să fie oprită cu fermitate”.

Prin urmare, e limpede că premierului Victor Ponta i se cere, de fapt, să fie ferm cu oricine încearcă să intimideze CCR și nu că acesta ar fi fost muștruluit de preşedintele CE..cotidianul.ro

Lasati un comentariu