Sfaturi pentru curăţenia de toamnă

• publicat la: 5 septembrie 2012
Sfaturi pentru curăţenia de toamnă

Este bine ca la inceputul toamnei să faci o curăţenie generală in casa ta pentru a o elibera de lucrurile care nu-ti sunt de folos pe timp de vară. In plus, este indicat să profiti de vremea plăcută până la instalarea temperaturilor scăzute pentru a scoate la aer pilotele, pernele dar si hainele de iarnă pe care le-ai depozitat in timpul sezonului cald. Iată câteva sfaturi pentru a curăţenia de toamnă:

1 Scoate la aerisit pernele, pilotele si paturile pe care nu le-ai folosit pe timp de vara. Retine ca pernele umplute cu puf nu trebuie aerisite la soare, fiindca umplutura se usuca si apoi se rupe. Totodata, pernele nu trebuie aerisite nici daca afara este umezeala fiindca risti ca puful sau penele sa se stranga.
2 Depoziteaza hainele, lenjeriile si paturile de vara in saci pe care sa-i asezi in locurile mai greu accesibile din casa – debarale, rafturile cele mai de sus ale dulapurilor sau in boxe. Sacii trebuie sa fie bine izolati si uscati.
3 Este bine să speli sau să trimiti la curăţat hainele de iarnă pe care le-ai depozitata in saci pe timp de vară, pentru ca perioada petrecută in saci le poate da un miros neplăcut . Paltoanele si sacourile trebuie lăsate să se intindă câteva zile pe umerase, in incaperi aerisite, inainte de a fi calcate.
4 In cazul in care ai o problemă cu moliile din sifonier, este bine să te ocupi de acest aspect. Deschide usile sifonierului si scoate hainele la aerisit. Lasă  sifonierul să se aerisească si aşează in el substanţe speciale sau levanţică .
5 Aspira si curata bine tapiseriile. Nu uita sa muti mobilele astflel incat sa cureti bine pe dedesubt si pe langa ele. Pentru ca in vara asta ai stat mai mult cu geamurile deschise, sigur s-a depus praf si pe sifonier. De asemenea, usile atrag praful, mai ales pe latura de sus, asa ca sterge-le. Nu uita nici de usa de la intrare.
6 Este bine sa retii ca trebuie sa curateti mereu de sus in jos. Aspira draperiile si jaluzelele, sterge pervazele si alte accesorii ale geamurilor apoi aspira podelele. De asemenea, incepe intotdeauna curatenia din ultima camera si ia-ti cu tine toate ustensilele necesare curăţeniei  pentru a nu te mai duce dintr-o cameră in alta.
7 Spala lustrele si veiozele cu atentie dar si geamurile la interior si exterior. Zilele innorate sunt cele mai bune pentru a observa petele si darele de pe geamuri.
8 Curăţă si organizează dulapurile de bucătărie. Renunţă să mai tii la vedere aceesoriile pe care le folosesti cu precădere pe timp de vară cum sunt dispozitivele pentru gheaţă sau pentru grătare.
9 Nu vei mai avea nevoie mult timp de castroanele mari de salate, pentru că legumele proaspete vor fi din ce in ce mai rare astfel că este indicat să depozitezi in debarale o parte din ele.
10 Ocupă-te de curăţarea profesională a covoarelor. După-amiezele călduţe de toamnă vor grăbi uscarea lor.

sursa acasa.ro

Lasati un comentariu