Ce să mănânci ca să eviţi gripa

• publicat la: 8 octombrie 2012
Ce să mănânci ca să eviţi gripa

A venit toamna şi, odată cu ea, începe sezonul răcelilor şi al gripei. Pentru a ne feri de aceste boli, avem la îndemână fie vaccinarea antigripală, fie, aşa cum susţin specialiştii, o dietă menită să ne crească imunitatea.

Persoanele al căror organism se confruntă cu o deficienţă de zinc sunt vulnerabile în faţa bacteriilor şi virusurilor. Zincul este un mineral ce ajută la dezvoltarea celulelor albe din sânge, celule ce distrug toate bacteriile şi virusurile ce ne atacă organismul. Prin urmare, fie luaţi suplimente de zinc, fie consumaţi carne.

Fripturi care ne feresc de boli
„Carnea de vită are proprietatea de a asigura organismului un procent important de zinc. O singură friptură aduce 30% din necesarul zilnic. De asemenea, cerealele integrale, iaurtul, laptele şi carnea de porc şi pui sunt şi ele bogate în zinc”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Chefirul, sănătate din interior

Un aliment ce menţine sănătatea tractului digestiv este chefirul. Acesta aduce în organism bacterii bune ce ne cresc imunitatea şi ce pot fi distruse de infecţii sau de un tratament cu antibiotice. Acest lapte fermentat – chefir – este bogat în bacterii bune ce repopulează intestinul şi ne sporesc imunitatea.

Ciupercile menţin sănătatea sângelui
Studiile arată că ciupercile sporesc producţia globulelor albe din sânge, globule ce luptă cu infecţiile. În plus, cine consumă frecvent ciuperci va avea un organism mai rezistent în faţa bolilor.

Ceaiul verde ditruge toxinele
Cu proprietăţi antioxidante, ceaiul verde distruge radicalii liberi şi, implicit, germenii ce ne atacă organismul. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire şi ne fereşte de boli grave, inclusiv de cancer.

Propolisul creşte imunitatea
Un remediu bun pentru creşterea imunităţii organismului este propolisul. Ideal este ca persoanele care suferă de boli cronice respiratorii să îl consume zilnic. Lăptişorul de matcă este la fel de eficient. De trei ori pe zi, cu 50 de minute înainte de masă, ţineţi sub limbă puţină miere sau un cub de zahăr pe care aţi pus 10 picături de lăptişor de matcă. O cură trebuie să dureze 10 zile, se face o pauză de 10 zile şi apoi se reia. Pentru imunizare sunt necesare trei cure.

20 de minute trebuie mestecată o bucăţică de propolis înainte de a fi înghiţită.

”În timpul epidemiilor de gripă ar trebui să nu ieşim pe stradă sau în locuri aglomerate fără a avea în gură o bucăţică de propolis. Persoanele care nu sforăie pot adormi cu o bucăţică de propolis lipită de dinţi.” Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS

10 g de propolis trebuie consumate de trei ori pe zi, înainte de masă, pentru a ne feri de răceli.

sursa ring.ro

Lasati un comentariu