Cinste ostaşilor români

• publicat la: 25 octombrie 2012
Cinste ostaşilor români

E zi de sărbătoare astăzi, zi de glorie si de cinste pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, ostirea română si-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-si misiunea nobilă de a apăra unitatea natională si integritatea teritorială a statului român.

La 25 octombrie 1944, armata română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupatia străină. Jertfa de sânge a fost uriasă, dovedind vointa fermă a ostasilor români de a-si vedea tara eliberată de cotropitori. Acea zi glorioasă a rămas întipărită în sufletele românilor.

În memoria bravilor soldati care s-au jertfit pentru tară, elevii clasei a IV-a B ai Scolii Gimnaziale ”Octavian Goga” Satu Mare îndrumati de doamna învătătoare Pal Voichita, doamna director Cheregi Florina si doamna director adjunct Chindris Corina au depus coroane de flori la mormântul ”Eroilor neamului” de pe strada Păulesti din municipiul Satu Mare.

La festivitate a participat  colonel în rezervă Voicu Sichet reprezentantul Asociatiei Cultul Eroilor –„Regina Maria”si Asociatia „Tempora” care le-a adresat câteva cuvinte micilor patrioti si le-a înmânat o diplomă de onoare si un set de reviste” Eroii neamului” ca semn de multumire a gestului realizat.

Cu acest prilej scoala a fost de acord să preia in ingrijire acest mormânt, să-l ingrijească urmând ca  periodic aici să se desfăşoare diverse evenimente de comemorare a eroilor căzuti pe câmpurile de luptă.

sursa Scoala O.Goga

Lasati un comentariu