Din ciclul „cum să îi fentăm pe români”

• publicat la: 1 octombrie 2012
Din ciclul „cum să îi fentăm pe români”

La o analiză atentă a comportamentului lui Dan Diaconescu se poate observa că are multe puncte în comun cu Traian Băsescu. Amândoi sunt ahtiaţi după putere şi încearcă să-şi atingă scopurile, prin orice mijloace. Vă prezentăm 7 puncte pe care cei doi le au în comun.

1. Amândoi declară că nu au minţit niciodată

Vineri 6 iulie 2012, în prima conferinţă de presă ţinută după ce a fost suspendat de Parlament, Traian Băsescu a făcut următoarea afirmaţie: „eu nu am minţit niciodată”.
Sâmbătă 29 septembrie, în cadrul unei mai mult decât generoase emisiuni electorale oferită de postul de ştiri care îi face publicitate deşanţată (RomâniaTV), Dan Diaconescu a declarat: „eu nu am minţit niciodată pe nimeni”.

Top 5 minciuni

Dan Diaconescu

  • Am fost plecat (de luni 24 septembrie orele 17.00, până miercuri 26 septembrie orele 13.00) în Franţa, Germania, Spania, Monaco şi Austria (26 sept. – declaraţie de presă)
  • Toată planeta este interesată să cumpere Oltchim (26 sept. – declaraţie de presă)
  • Lângă mine sunt zeci de mii de oameni (29 sept – RTV)
  • Costea de la Eximbank a fost schimbat după ce mi-a dat mie documente (29 sept – RTV)
  • Când am fost plecat la începutul săptămânii, am fost la o foarte mare bancă europeană, şeful de acolo au sunat la omologii lor din România să le spună să mp ajute, dar cei din România au spus că nu o pot face, pentru că este periculos să-l ajuţi pe Diaconescu (29 sept – RTV)

Traian Băsescu

  • Dacă voi fi suspendat de Parlament, demisionez în 5 minute (19 aprilie 2007)
  • Vă propun ca (…) o dată la 3 luni să ne vedem în Piaţa Universităţii, în ultima sâmbătă de la fiecare a treia lună, la ora 17,00, pentru raportul preşedintelui în faţa românilor (19 mai 2007 – în Piaţa Universităţii)
  • În 1989, în vistieria ţării se aflau 296,5 tone de aur. Acum mai sunt 103 tone. Să-i întrebăm pe toţi care au fost la guvernare, să-l întrebăm pe domnul Mugur Isărescu, unde sunt 193,5 tone de aur?Pot să vă spun eu că s-au vândut! S-au vândut ca să se dea pensii şi salarii! (29 sept. 2011 – la o reuniune economică)
  • Eu nu ţin de scaun. Eu nu vreau să câştig la « masa verde » ca în liga lui Mitică (12 iulie a.c. – TVR 1)
  • M-a întrebat (Angela Merkel – n.a.)dacă există în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu (13 iulie a.c. – Realitatea TV)

2. DD şi TB campioni ai populismului

Top 3 declaraţii populiste
Dan Diaconescu

  • 20.000 de Euro pentru fiecare român care va deschide o afacere; Mărirea tuturor salaiilor şi pensiilor; Anularea tuturor taxelor şi impozitelor actuale. (primele 3 puncte din programul PPDD)
  • Sunt dispus să investesc până la 2 miliarde de euro, având ca scop atingerea unei cifre de afaceri de 10 miliarde euro (…) Pentru aceste obiective economice prevăd mărirea numărului de personal la aproape 10.000 de angajaţi, la care se vor adăuga alte 20.000 de persoane în industria conexă.. (paragraf din Oferta de cumpărare a acţiunilor Oltchim)
  • Încerc să cumpăr Oltchim, dar nu singur, nu doar eu. Împreună cu toţi telespectatorii dumneavoastră, cu ai mei, cu poporul, cu toţi oamenii care vor să subscrie la acest act (…) Azi a câştigat poporul. Oltchim a fost dat înapoi poporului (21 septembrie a.c. – înainte şi după licitaţie).

Traian Băsescu

  • Aş vrea să vă dau semnalul de optimism şi vă asigur câ România de acum nu este aşa cum era acum cinci ani şi nici nu suntem în stadiul din 1998 cand nu puteam să plătim salariile şi pensiile (23 octombrie 2009 – în campania electorală)
  • Cred că este o datorie a mea şi a dumneavostră şi să gândim soluţii pentru ca, undeva în jurul dtei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor (7 martie 2012 – discurs în Parlament)
  • Este un apel la responsabilitate, pentru că ştiţi ce se va întâmpla? Victor Ponta o să plece pe banii lui Ghiţă la Dubai, din nou, iar românii vor rămâne să sufere măsurile politice, care se vor lua împotriva României, pentru lipsă de democraţie. Domnul Rus se va întoarce la Mercedes şi românii vor rămâne fără bani de subvenţie la agricultură, fără bani europeni pentru autostrăzi, fără bani pentru mediu, fără bani pentru pregătire profesională, pentru reconversie profesională şi vor rămâne izolaţi. (4 august 2012 – declaraţie de presă, sediul de campanie)

3. Atât DD cât şi TB fac declaraţii pe care le contrazic ulterior

Top 3 declaraţii contradictorii

Dan Diaconescu

  • Nu am nicio condiţie, nu pun nicio condiţie la semnarea contractului (21 septembrie 2012, după câştigarea licitaţiei) >>>Pentru a semna contractul am înserat 21 de condiţii pe care guvernul trebuie să le respecte (26 septembrie a.c. – declaraţie dată reporteilor tv)
  • Cele 45 de milioane de euro pe care le vom plăti luni, vrem să ajungă imediat la Oltchim (24 septembrie a.c. – declaraţie dată presei) >>> Luni voi scoate 3 milioane de euro îi voi pune în saci, îi arăt lui Ponta că am bani şi îi trimit la Oltchim să plătesc salariile (29 septembrie a.c. – RTV)
  • Am fost la sediul Eximbank, din păcate, conducerea a fost schimbată ieri şi este o conducere interimară care până luni dimineaţă sperăm că va trimite toate dovezile necesare (28 septembrie – declaraţie după ieşirea de la negocieri) >>> Costea de la Eximbank a fost schimbat după ce banca mi-a dat dovezi că am banii (29 septembrie a.c. – RTV)

Traian Băsescu

  • Introducerea artificială a unui prag de 50 la sută plus unu din electoratul din listă pentru validarea unui referendum arată discriminarea pe care politicienii o practică (…) Cred că o astfel de limită ar putea fi stabilită, 50 la sută plus unu din cei înscrişi în listă – condiţie de validare a unui referendum, numai dacă în România ar fi votul obligatoriu. (29 noiembrie 2007 – declaraţie de presă) >>> Cerinţa atingerii unui număr de voturi pentru validarea unui referendum este justificată până la un punct. Dacă un număr foarte redus de cetăţeni se prezintă la vot şi dintre aceştia un număr şi mai mic de cetăţeni decide asupra demiterii unui preşedinte, se pune problema legitimităţii înlăturării acestuia din funcţie. (18 iulie 2012 – interviu Ziare.com)
  • Îi rog pe români să nu judece referendumul drept Traian Băsescu vs Crin Antonescu, PDL vs USL. Pe 29, trebuie să vină la vot românicare să apere credibilitatea României.(17 iulie 2012 – Gandul Live)>>> Nu mergeţi să validaţi referendumul celor 256 care vor să ascundă lovitura de stat sub votul românilor (26 iulie 2012 – miting electoral)
  • Evaluarea mea acum, evaluare care vine din discuţiile cu guvernatorul BNR, cu analizele făcute pe sistemul bancar, este că România nu va fi afectată profund de criza bancară din SUA. Nu va fi afectată pentru că nu are branch-uri (filiale) ale acestor bănci aici (…) Am convingerea că şi la anul putem menţine ritmul mediu de creştere de 5-7 procente al PIB. (25 septembrie 2008 – Sfertul academic la RRA). >>> Un şef de stat care are informaţia că depăşim puţin deficitul, nu va fi 2,3, va fi 2,8, ce spune? Când are informaţia asta de la ministrul de finanţe, da?, ce spune public? (…) Criza economică se va simţi şi în 2010 (…)Vom lua toate măsurile să facem această criză nenorocită mai uşor de suportat. (17 martie 2009 – interviu Realitatea TV)

4. Ţintă comună pentru TB şi DD: premierul Ponta şi guvernul USL

cotidianul.ro

Lasati un comentariu