Pe moped, numai cu permis

• publicat la: 23 octombrie 2012
Pe moped, numai cu permis
Pe viitor, posesorii de mopede nu vor mai avea voie să circule pe drumurile publice decât dacă vor obține un permis de conducere, după un exament special conceput. Camera Deputaților, for decizional, a dat astăzi vot final proiectului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat azi proiectul de lege care modifică ordonanţa 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cea mai importantă prevedere fiind cea care impune obligativitatea obţinerii unui permis de conducere special pentru deţinătorii de mopede ce nu posedă un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.

Proiectul a obţinut 185 de voturi pentru şi o abţinere. Amendamentul care prevede introducerea permisului pentru mopede a fost solicitat de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Pe viitor, cei care vor să conducă mopede trebuie să fie posesorii unui permis de conducere special, obținut în urma unui examen. Cei care au moped, dar au deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule nu vor mai trebui să obţină acest permis special. Prevederile sunt valabile din data de 19 ianuarie 2013.

Camera Deputaţilor este decizională pentru acest proiect, care a fost adoptat deja de Senat.


Lasati un comentariu