Demers pentru sinceritate. Țara românilor fără revizuire

• publicat la: 11 noiembrie 2012
Demers pentru sinceritate. Țara românilor fără revizuire

Stimate domnule Kelemen Hunor,

Stimate domnule Gyorgy Frunda,

 

Începutul campaniei dumneavoastre l-ați făcut, pășind cu stângul.

Motivul? Nu acesta este momentul potrivit de a propune modificarea Constituției României, Parlament Regional și readucerea pe tapet a aceleiași vechi obsesii. Sau, este?

Regiunile autonome ale României se pare că reprezintă tema principală de campanie, scopul dumneavoastră istoric și miza șantajului politic pe care îl practicați de 22 de ani în această țară. Și, nu numai. Șantajul este unica dumneavoastră politică, domnilor!

În stilul binecunoscut cu care ați ajuns să decideți de peste două decenii soarta românilor, nu vă grăbiți să faceți vreo alianță cu nimeni. Și de ce ați face-o? Trebuie ca, mai întâi, să vedeți ce parte a clasei politice românești se poate lăsa șantajată, în așa fel încât dumneavoastră să îi dați ei numericul necesar, iar ea să vă permita să faceți în România stat în stat.

Domnilor din UDMR și alte particule “reprezentante” ale maghiarilor din România, poporul român NU VREA nici autonomie și nici federalizare. Așa-zisa “gâlceavă” dintre dumnevoastră nu reprezintă altceva decât un ieftin joc, menit să zăpăcească opinia publică și să o divizeze.

Ați profitat și profitați în continuare de influența politică și de averile deținute pentru a “scăpa” diferite proiecte de lege care nu reprezintă altceva decât REVIZIONISM sau…NEO-REVIZIONSIM.

Cum vă permiteți, domnule Kelemen Hunor și domnule Gyorgy Frunda, să vă erijați dumneavoastră în factorii de decizie supremă pentru toți românii, invocând…minoritatea? Cum vă permiteți să vă folosiți de poziția pe care o aveți în Forul Legislativ al țării și, de aici, să practicați politica revizionistă? Vreți să reveniți la ideea de Ungarie Mare? Vreți să reiterați ideea așa-zisei nedreptăți a Tratatului de la Trianon sau, cumva, s-a reincarnat Janos Kadar în dumneavoastră, cel care, în 1966, declara:  „Tratatul de pace de la Trianon a fost un dictat imperialist care a dezmembrat Ungaria, acordând Transilvania României”. Sau, vă bântuie spiritul lui Istvan Bethlen care declara „Atâta vreme cât pe acest pământ va mai trăi un singur ungur, răspunsul nostru la sentinţa Trianonului nu poate fi altul decât acela că nu o primim şi nu o vom accepta. Nu, nu, niciodată!”.

Nu e nicio diferență între dumneavoastră, domnilor, și cei mai sus-menționați. Aveți același deziderat. Fie că se numește autonomie, federalizare sau participare la coaliția guvernamentală.

Domnule Frunda să fie cumva declarația dumneavoastră de joi semnul că șantajul functionează?

„Va fi o înţelegere deşteaptă. Depinde în ce poziţie vom fi. (…)Eu sper să fim în coaliţie guvernamentală, dacă mă întrebaţi. Eu sper acest lucru. Dacă vom avea un Guvern USL – şi asta e mai mult ca sigur – dacă putem să ajungem la o siguranţă şi ei să priceapă, şi sunt semne în sensul acesta, că ai nevoie de UDMR, ca reprezentantul legal al comunităţii maghiare din România, cu care previi anumite tensiuni etnice şi rezolvi cerinţele legale ale comunităţii şi prin acest lucru întăreşti politica majorităţii şi a ţării, toată lumea are de câştigat. Asta va fi o problemă de discuţie. Dacă nu, atunci vom fi în opoziţie”.

Cine v-a spus dumneavoastră, domnule, că românii și România au nevoie de dumneavoastră ca să funcționeze? Cine creează tensiunile entice, dacă nu tot așa-zișii reprezentanți ai maghiarilor din România? Și care este toată această lume care are de câștigat? Că românii în niciun caz nu câștigă, indiferent de etnie.

Respectăm și iubim orice cetățean maghiar și ne dorim să trăim în pace și armonie cu toții, DAR nu avem respect față de auto-numiții salvatori ai maghiarilor care nu fac altceva decât să creeze între noi tensiuni prin declarații inconștiente și obiective periculoase.

Domnule Kelemen Hunor, domnule Gyorgy Frunda, NU vream stat în stat, indiferent de forma pe care, cu abilitate, o prezentați!

Dacă scopul UDMR este acela de a diviza România sub auspiciile regiunilor autonome, atunci, noi, românii, NU mai vrem UDMR în PARLAMENTUL ROMÂNIEI! Să vedem atunci cum veți șantaja în continuare clasa politică pentru a vă atinge scopurile.

Știți bine că Organizaţia Naţiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritorială a maghiarilor din Transilvania. De asemenea, nu credem că Uniunea Europeană vă încurajează să creeați tensiuni și să promovați principiul revizionismului.

Pe această cale, facem și un apel la întreaga clasă politică românească, indiferent de culoare sau doctrină. În calitate de cetățeni și de alegători, considerăm că niciun om politic nu își poate permite să încurajeze interesul personal sau de grup în defavoarea securității și integrității statului național român.

Nici dictatura parlamentară pe care vreți să o instituiți, domnilor din politică, nu vă justifică dreptul de a susține intersele acelora care doresc să împartă România. Nu v-au fost suficiente exemplele multiple din istorie? Poate pentru asta au murit atâția români în atâtea războaie? Ca să ne unim și apoi să ne divizăm pentru că dumneavoastră, domnilor, aveți nevoie de o majoritate?

Este clar pentru orice roman și pentru orice alegător că acea parte a clasei politice care se va coaliza cu UDMR-ul va fi acea parte care va și subscrie intereselor ce ne pun în pericol statul!

Domnilor din UDMR, sunteți minoritari și in SUA. De ce nu mergeți și acolo să propuneți ceea ce ne propuneți nouă, românilor? Sau SUA nu se învecinează cu Ungaria? Și, atunci când în SUA, “proiectele” dumneavoastră vor fi aplicate, atunci să veniți și la noi să practicați revizionismul și să vă permiteți să creați tensiuni între cetățenii ACELEIAȘI ȚĂRI.

Noi, cetățeni români, inițiem pe această cale PETIȚIA “NU mai vrem UDMR în PARLAMENTUL ROMÂNIEI!” la care îi invităm să se alăture pe toți aceia care subscriu la cele prezentate, în așa fel încât, aceste alegeri parlamentare din 9 decembrie 2012 să fie PRIMELE în care UDMR-ul nu va mai avea reprezentativitate parlamentară, iar România și românii vor scăpa definitiv de coșmarul numit revizionism prin coaliție guvernamentală alături de UDMR.

https://www.facebook.com/demers.pentrusinceritate?ref=ts&fref=ts

Vă mulțumim.

Marina Ene, cetățean al României,

Simona Stan, cetățean al României

comentarii

de Cristian la 11 noiembrie 2012 - 23:07

pai da nu le e destul ca scrie in ungureste si pe tablita de la strada? pe langa cea de la intrare in orase? Ba chiar pe unele tablite scrie ” U-tca ” hai sa fim seriosi, unde in ungaria scrie pe romaneste???? sunt maghiari la 60 de ani care nu stiu o boaba romaneste, si tot aici stau in romania…. Pai daca mere un roman in ungaria si vorbeste romaneste se chinuie cineva sa il inteleaga? sau il inpinge mai incolo…. e nesimtire domnule AR TREBUI SA LE DAM CE NE DAU SI EI

de emil la 11 noiembrie 2012 - 23:58

ar fi cazul sa intervina factorii abilitati (care naiba or fi aia, ca din 1992 nimeni nu i-a obligat pe udmr sa prezinte statutul politic la tribunal pentru a fi inscris in registrul partidelor politice) sa lamureasca mai intai daca udmr are dreptul legal de a participa la alegeri in conditiile in care nu a supus nimanui spre aprobare un statut al activitatii sale politice. abia dupa aprobare, li se poate da peste nas ca nu respecta legea. dar cum si cine trebuie sa-i faca sa intre in legalitate? cine ii poate obliga sa se inscrie la tribunal?
pe de alta parte, daca dorim sa nu ajungem la mana udmr cand se vor face modificarile la constitutie, ar trebui ca toti cei care vor binele Romaniei sa se prezinte la vot si sa dea usl o majoritate de peste 66 %, ca sa poata face modificarile necesare.

de un roman la 12 noiembrie 2012 - 10:00

Dar domnule Emil problema este ca de 22 de ani fortele politice de la noi s-au succedat la putere si nici o data nu am avut coloana vertebrala,am dat dreptul acestei uniuni care s-a vrut culturala cred,dar care mascheaza un mare pericol la integritatea Romaniei sa faca ce vrea,atat in parlamentul tarii cat si in strainatate ca reprezentanti ai statului roman.Le-am permis in primul rand datorita domnului Iliescu celor de la Udmr sa faca o politica antinationala,centrata doar pe interesele Budapestei si singurele noastre reactii ca si stat de drept apar mereu in perioada electorala…in rest dormim.Si eu cred ca nu suntem atat de prosti sa nu ne dam seama de niste aspecte,doar ca ,,marilor partide politice” le convine sa aiba niste tarfe prostituate ca Udmr-ul pe esichierul politic chiar cu riscul de a sacrifica interesul national pentru a inclina talerul balantei cu ciolanul pe el in favoarea unora sau al altora…Asta e marea problema ca nu lasam curvele politice pe marginea drumului.Ce fac structurile de siguranta ale statului?
Cum digeram situatia cetateniei maghiare acordata en-gros? Nu uitati ca ciuma portocalie a venit din cauza faptului ca in 2004 PSD-UL a anuntat inainte de batalia finala dintre Nastase si Basescu ca Udmr-ul e in alianta cu Psd-ul si va spun ca acolo a pierdut alegerile.Pentru ca eu si alti multi ROMANI ARDELENI l-am votat pe chior doar ca sa nu fie ungurii la guvernare si surpriza…tarfele au participat la guvernare au avut chiar vice-premier …rusine…deci credeti ca vom invata ceva ?

de emil la 12 noiembrie 2012 - 10:52

sa vedem ce va face usl de aceasta data, dincolo de declarațiile politice de coabitare, colaborare, dincolo de ierarhizarea intre formațiunile ungurești (in sensul ca udmr nu ar fi de aceeași factura cu ppmt si pcm). in esență chiar si Antonescu a spus ca nu vor sa ajungă la mana udmr la revizuirea constituției. ceea ce înseamnă ca dacă nu vor avea majoritatea suficienta, atunci revizuirea va depinde iar de udmr.
totuși, cine verifica dacă se respecta legea partidelor și dacă o formațiune îndeplinește condițiile pentru a participa la alegeri?

de emil la 12 noiembrie 2012 - 11:14

petitia e o idee, dar nu e solutia.
solutia o reprezinta intrarea in legalitate a udmr. cum? prin supunerea spre aprobare a statutului sau ca formatiune politica tribunalului abilitat, conform legii partidelor politice. apoi, daca statutul este aprobat (adica este in conformitate cu legislatia romaneasca, inclusiv cu Constitutia Romaniei), formatiunea se inscrie in registrul partidelor politice. conform legii, numai candidatii independenti sunt exceptati de la inscrierea in registrul partidelor politice. ca urmare, calea spre stoparea patrunderii udmr in Parlamentul Romaniei este presiunea asupra autoritatilor ca sa nu permita udmr participarea la alegeri pana nu se incadreaza in prevederile legii partidelor politice.

Lasati un comentariu