Apelul diasporei pentru adevărata schimbare

• publicat la: 31 ianuarie 2012
Apelul diasporei pentru adevărata schimbare

Dorinta romanilor din Italia de a participa la Schimbarea Adevarata a Romaniei s-a demonstrat in aceste zile cand au fost organizate la Roma, Milano, Padova, Bologna, Florenta, Piacenza, manifestatii de solidaritate cu protestatarii din Romania.

La Roma, Asociatia Romanilor din Italia a demarat duminica (29 ianuarie a.c.) inainte de protestul din fata Consulatului, strangerea de semnaturi pentru petitia „Apel pentru schimbare adevarata”. In doar doua ore s-au strans circa 400 de semnaturi.

Ingrijorator este ca presa romaneasca nu vorbeste de manifestatiile din diaspora, nu se mai vorbeste de doleantele romanilor de pretutindeni, care cer cu toata forta o schimbare, cer rasplata pentru sacrificiile lor facute pentru tara, cer facilitarea reintoarcerii acasa, langa copii si cei dragi. Protestatarii din diaspora cer un guvern tehnic  in Romania, guvern care sa pregateasca alegeri democratice si corecte si sa verifice averile demnitarilor care au devalizat tara.

Facem un apel la presa romaneasca, sa informeze opinia publica despre ce se intampla in diaspora.

Se fac mari sacrificii pentru a organiza manifestatii in strainatate. Tarile unde traim au si ele problemele lor, si totusi respecta dreptul nostru democratic de a protesta.

In aceste zile, ARI a primit mai multe propuneri din partea unor conationali dispusi sa inceapa forme extreme de protest: greva foamei. Oamenii spun: „Mai bine sa mor pentru o schimbare adevarata, aici, in fata Ambasadei la Roma, decat sa mor de foame impreuna cu copiii mei in tara”.

S-a ajuns prea departe. Avem nevoie de o schimbare adevarata.

Le multumim celor aproape 4.000 de semnatari ai petitiei si initiatorilor acestui demers.

ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA

Lasati un comentariu