Marşul Consiliului Elevilor Liceului Teoretic Carei

• publicat la: 17 noiembrie 2012
Marşul Consiliului Elevilor Liceului Teoretic Carei

 

17 noiembrie a fost declarată, oficial, Ziua Internaţională a Elevilor şi Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga.

                Cu această ocazie, Biroul Executiv al Consiliului Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei, în colaborare cu Departamentul Avocatul Elevului, coordonat de directorul de departament Bogdan Șerban şi membrii departamentului au organizat şi desfăşurat un marş comemorativ pe traseul Liceul Teoretic Carei-Monumentul Ostaşului Român.

                La marş au participat în jur de 120 de elevi din următoarele clase: clasa a X-a E însoţită de consilierul educativ prof. Menţiu Gabriela, clasa a X-a C însoţită de prof Indrea Viorel ,clasa a XI-a F însoţită de profesorul diriginte Lorincz Szilveszter şi reprezentanţii consilieri a fiecărei clase din liceu.

                La Monumentul Ostaşului Român au ţinut prelegeri  preşedintele Consiliului Şcolar al Eelevilor, Keszler Erik, vicepreşedinţii Oneţiu Alexandra şi Pataki Panna, elevul Takacs Daniel din clasa a XII-a B , punctând importanţa acestei zile şi atrăgând atenţia asupra faptului că fiecare elev are drepturile sale şi în caz de încălcare a acestora poate apela la forurile superioare.

                 În a doua parte a activităţii s-a realizat un workshop ad-hoc în cadrul căruia s-au lipit slogane reprezentând drepturile elevilor pe afişe , care au fost prezentate apoi participanţilor.

                  Această acţiune a fost prima din seria celor care vor fi desfăşurate de către Consiliul Şcolar al Elevilor  Liceului Teoretic Carei.

 

Keszler Erik, preşedintele CŞE LTC

Lasati un comentariu