Verificări la bazele de deszăpezire din judeţ

• publicat la: 23 noiembrie 2012
Verificări la bazele de deszăpezire din judeţ

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și vicepreședintele Mircea Govor au verificat azi bazele de deszăpezire din județ pentru a se asigura că cele două firme care răspund de curățirea zăpezii pe drumurile județene sunt pregătite de intervenție.

Au fost verificate bazele de la Călinești-Oaș, Odoreu și Acâș ale firmei Tehnic Asist, care se răspunde de deszăpezirea în zonele Oaș, Satu Mare și Supur, respectiv Tășnad a firmei Săgeata Prod, care se ocupă cu deszăpezirea în zona Carei-Tășnad.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, s-a declarat mulțumit de pregătirile făcute de cele două firme, fiind convins că drumurile județene vor fi curățate bine și la timp, indiferent de cât de mult va ninge iarna aceasta. ”Am vrut să verific împreună cu vicepreședintele Mircea Govor pregătirile pentru iarnă pentru a vedea dacă cele două firme vor putea face față. Pot să-i aisgur pe locuitorii județului că se va interveni rapid în caz de ninsori și nu vor exista blocaje și drumuri înzăpezite. Ne-am pregătit ca iarna să nu ne ia prin suprindere”, a afirmat Adrian Ștef.

Vicepreședintele Mircea Govor a declarat că este convins că iarna aceasta nu vor fi probleme cu zăpada pe niciunul din cei 715 km de drumuri județene.  ”Suntem pregătiți și ne vom asigura că cele două firme vor interveni la timp și eficient”, a spus Mircea Govor.

Firma Tehnic Asist dispune la baza de Călinești –Oaș de 5  raspânditoare de materila antiderapant cu lamă, și câte un autogreder, tractor cu lamă și buldoexcavator. Aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la depozitul intermediar de la Turț sunt depozitate alte 100 de tone, aici existând pentru cazuri mai dificile și un buldoexcavator. La Baza de la Odoreu sunt 5 răspânditoare cu lamă, 2 autogredere, 2 tractoare și un buldoexcavator, aici fiind depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la fiecare din  depozitele intermediare de la Valea Vinului  și Tătărăști alte 100 de tone.

La baza de la Acâș se află 5 răspânditoare cu lamă, un autogreder, un tractor cu lamă și un buldoexcavator. Și aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la bazele intermediare de la Terebești și Supur câte 100 de tone.

Firma Săgeata Prod, care se ocupă de deszăpezirea pe zona Carei-Tășnad dispune la baza de la Tășnad de 5 răspânditoare cu lamă, 2 autogredere și o freză de zăpadă. Totodată, aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la baza intermediară de la Andrid alte 100 de tone de material antiderapant.

comunicat

Lasati un comentariu