Fundaţia grof Karoly vrea un Renault.Maşina de vot UDMR aprobă

• publicat la: 19 December 2012
Fundaţia grof Karoly vrea un Renault.Maşina de vot UDMR aprobă

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe actele de constituire a Fundaţiei Centrul de Promovarea Turismului Cultural grof Karoly că  a şi venit prima solicitare de a achiziţiona in numele acesteia un autoturism,marca Renault,la solicitarea primarului Kovacs Eugen. 

Marţi de la ora 13,00 a avut loc ultima şedinţă a Consiliului Municipal Carei pentru anul 2012,fiind prezenţi in sală 17 consilieri din 19 .Preşedinte de şedinţă-Brem Arpad.

Cele 15 puncte ale ordinii de zi au fost suplimentate in debutul dezbaterilor cu incă trei proiecte de hotărâri iniţiate de primarul Kovacs Eugen ,într-unul dintre acestea solicitând   achiziţionarea unui autoturism.

Oferta găsită de primarul Kovacs este un autoturism marca RenaultFluence Tehno 1,5dci,110 cp,in valoare de 12.979 euro,productie 2012,de la Dedeman Automobile SRL Bacău.

Introdus pe ordinea de zi chiar inaintea inceperii şedinţei de consiliu,proiectul a atras intervenţii din partea celor doi consilieri USL ce fac parte din Consiliul Director al Fundaţiei amintite.

Marius Ciucoş s-a arătat  total nedumerit de succederea  solicitărilor din cadrul Fundaţiei.

Pe data de 14 am fost convocat la  o şedinţă informală a Fundaţiei iar luni,pe 17 decembrie aflu că ne întrunum pentru aprobarea solicitării de a achiziţiona un autoturism”.

La prima citire pare un proiect inofensiv“,intervine consilierul Ilie Ciută.“Daţi-mi voie să imi exprim mâhnirea  in ce priveşte  “evoluţia” activităţii acestei fundaţii.In urmă cu 2 luni a fost constituită această fundatie din necesitatea de a face angajări pentru promovarea Castelului ,condiţie asumată la semnarea finanţării reabilitării ansamblului Castel Karoly. M-am implicat în elaborarea statutului Fundaţiei şi apoi am dorit să fac parte din Consiliul Director,crezând sincer că îmi pot aduce aportul la promovarea acestui obiectiv dar acum constat că se dorea de fapt cu totul altceva.

Lucrările de acum trei zile  ale Consiliului Director al fundatiei au fost conduse total atipic  de primarul Kovacs care de atunci si-a exprimat dorinţa achizitionării acestui  autoturism.

Fundaţia are nevoi stringente de material adecvat inceperii şi desfăşurării de activităţi specifice şi nu de o maşină pentru primar.Are nevoie de personal calificat,vorbitor de limbi străine şi credeam  că vom stabili pentru inceput niste reguli de selecţie pentru personalul ce  se doreşte a fi angajat.Eu chiar am crezut că vom face ceva constructiv şi util,fapt pentru care am şi dorit să mă implic dar  doresc să vă spun că in această stare de fapt nu doresc  să am de-a face cu astfel de “activităţi’ in conditiile in care am cu ce  să mă ocup.

Adică pentru lucrurile necesare fundatiei nu alocăm fonduri dar alocăm pentru cumpărarea unei maşini solicitate de primar din chiar inceputul activităţii. Concluzia este că această fundaţie  s-a infiinţat pentru lucruri care nu au nimic in comun cu promovarea turismului local  şi protestez impotriva acestui fapt.Doresc să vă anunţ că aprobarea acestei cereri mă determină să imi dau demisia din Consiliul Director,să intre alţii de la UDMR ca să aibă cvorumul asigurat în caz că lipseşte cineva de la ei.

Chiar nu mă  puteţi convinge să girez asemenea  ‘iniţiative” adică să alocăm toţi banii pentru o maşină.Am stomacul  sensibil şi nu pot inghiţi nici măcar  o broscuţă darmite o măgărie de acest fel”.

Nici măcar interventia administratorului Beko nu a reuşit să convinga asistenţa de contrariul celor afirmate de Ilie Ciută,de necesitatea acestei controversate achiziţii.

‘”Nu vă pot da prea multe informatii pentru că nu ştiu exacvt despre ce este vorba.Procesul Verbal al Consilului Director din data de 17 decembrie consemnează cele discutate  atunci şi tot Consiliul Director este cel care va decide in ce directie dirijează acest capital şi cum va fi gestionat.” 

Ilie Ciută  nu lasă însă loc de interpretări subiective şi afirmă:

Să nu  ne amăgim domnule Beko şi vă citesc  din Procesul-Verbal ,de unde reiese clar că s-a aprobat achiziţionarea acestei maşini la o anume solicitare.Acum inteleg de ce se doreste ca fiecare comisie de specialitate din cadrul Consiliului Local sau altele  nou constituite să aibă in componenţă 3 membrii de la UDMR şi doar doi de la USL “a  rostit în încheiere consilierul Ciută,liderul grupului USL din Consiliul Local Carei.

Supus la vot,proiectul a fost aprobat în forma iniţială datorită celor 10 sufragii ale consilierilor UDMR,faţă de 7 ale consilierilor USL.

 

 Daniela Ciută

 

 

comentarii

de elvtas la 19 December 2012 - 14:39

buna tactica de abatere de atentie de la subiectul din articol…..pentru cine musca hapul….da cine e din Bacau in primarie ca tocmai acolo ajuns sa deie telefon ala cu salaru taiat?????nu ajunge masina primita de la ocsi dupa afacerea cu kkfland????pe numelele lui nu poate lua ca vine fiscul si…jap la ea…asa ca trebe luata masina pe fundatie….
mare suparareeee la iudemereiiiiii…ioiiiii de bai….. uitat de voi cand ati spus nu pentru johanis de la sibiu????
sunteti rusinea politichiei postdecembriste si a tarii in care traiti si pe care o manjiti cu cartile voastre scrise de consilieru primarului de carei care vrea sa faca din carei enclava kosovara….mai stati si traiti si voi din munca voastra nu tot cu mana iontinsa la guvernul roman

de ferike la 19 December 2012 - 15:09

dupa ce a falimentat firmele lui nu trebuie sa ne miram ca nu are cum sa cumpere masina pe numele lui si vrea si omu sa se plimbe cu renault din bacau ca e departe si nu stie nimeni cum se cumpara..csak igy tovabb jeno…esti bun pentru presedinte la aia de la udmr carei ..asta merita aia;

de emil la 19 December 2012 - 15:18

de acord, sa traiasca USL, ca numai asa scapam de beshila, udrea, anastase 169, boureanu, toader, oltean, popovici (alin, timis), andreea paula vass, boc, turcan, videanu, igas si altii, care in conceptia ta retardata, par a fi fala politicii românești! trebuie sa cobori pe cineva prea jos pentru a-l putea compara cu scursorile menționate anterior. dar, de, nu poți face kk exact pe gustul scatofagului! de aceea regret ca cacaraul (intentionat “ca caca…”)de Isaccea, desi produce tocmai hrana pentru scatofagii besisti, nu face exact pe gustul tau (adica mai face si pe langa) fiindca, altfel ai fi adaugat “bine” la finalul “poreclei”. daca nu-ti place, schimba-ti furnizorul si ia de la ala de la care nu mai ia nici cainele! in aceasta situatie intri in competitie cu scatofagii hungaristi/horthysti si asta explica de ce rmdszamar/rmdiszno nu mai vrea sa faca opozitie in comun cu defribilatorii (aia care ARDegeaba)cu care guvernase anterior.
acuma dupa ce te-am indrumat cum sa-ti procuri pe saturate hrana preferata, cetatene, ce legatura are personajul din Isaccea in povestea cu automobilul pentru folegelista?

de HENI la 19 December 2012 - 16:57

ERA DE ASTEPTAT ca tulipanii sa ridice mana fara sa priceapa ce si cum.doar nu dau ei multe pe turism local si alte alea.ei au venit sa umple buzunaru si gata.jeno i-a pus consilieri si acum trebe sa ridice mana.
ce e asa greu de priceput?
venig e la asociatia care a tiparit cartea care jigneste rom,anii iar zoli e haver si vecin cu ala la care ii trebuie masina de la fundatia grofului.
ce mai conteaza ca scopul fundatiei era altul.el sa fie multumit si dator la stat iar ceilalti sa crape.asta primar.

de kapjátokbe la 19 December 2012 - 17:52

Vedeti desteptilor…si din acest caz faceti o chestie de nationalism si sovinism. Si daca ar fi vorba de o fundatie … de exemplu “Popescu-Georgescu” si nu 2Károlyi” ? Tot acelasi parere ati avea domnilor uselisti ?

de Horia Mărieș la 19 December 2012 - 19:34

Imbecilică zis și @kapjátokbe la 19 December 2012 – 17:52.

Lămurește-mă te rog D-le și pe mine, că văd că le știi bine, în Fundaţia aia numită “Centrul de Promovarea Turismului Cultural gróf Károlyi” tot UDMR-ul, în frunte cu a legszeretetanagykárolyfaludőgtérénjenőkebácsi és mafioții lui sunt membrii colegiului director?

Dacă tot este vorba de turism cultural, de ce nu fac parte oameni de cultură din colegiul director?

Să nu-mi spuneți însă că unii ca jenőke si bekőke sunt oameni de cultură, că nu vă cred. Singura cultură de care sunt ei în stare este îngurgitarea vinului (făcut) din Pir si a vre-unui soi de Bikavér falsificat pe plan local.

de emil la 19 December 2012 - 20:09

daca sovin=prost, atunci, e vorba de sovinism. din ce am citit in articol am inteles ca se pune carul inaintea boilor. ce-i lipseste chelului? ghici! tichie de margaritar!

de Vasile la 19 December 2012 - 20:54

Unii ca JENOKE SI BEKOKSI si multi altii pe care voi nu-i inghititi ,sunt inculti siii faceti in toate in toate felurile,voi sunteti cei destepti si a tot cunoscatori.Nu stim cand o sa va saturati de atita critica si ura.
Pai de ce mama supararii nu ati candidat voi de primari, senatori, deputati si toate functiile .Vad ca la comentaii si critici tare va pricepeti,da cu o solutie in loc nu veniti.Cand pe voi va supara careva pe aici cu un comentarriu care nu va e pe plac,ori nu se posteaza ori sariti in sus cu cate o postare .Da voua va e permis sa -i faceti pe toti in toate felurile ????Da cine sunteti voi si cu ce drept,cum va permiteti ????Cine va da acest drept???Oare cat va mai suporta D-zeu.ura ?Oricum se vorbeste ca acest site este actionat in judecata pentru calomnie,pentru ca permite asemenea postari.

de VIOREL la 19 December 2012 - 21:09

Se vorbeste la gura targului la Bucale ca PNL-u nu apuca luna martie la guvernare.Cica se fac jocurile cu PDL-u in spatele cortinei ,da Ciutacilor nu li se sufla o vorba,ca deja le-au scos un ministru de pe lista,apoi se mai pregateste ceva si prin urbea noastra.Ca nu mai mere cu atata ura . jigniri si atacuri .Iar cei care pun botu la ura ciutei stresate vor ramane in agonie si extaz.Asa se-tampla cand te ia gura pe dinainte si vorbesti fara cap si cand te crezi buricu targului si in fond esti frustrat (a).

de ivan la 19 December 2012 - 21:13

jenoke iar a pus-o.ce cauta la bacau cand sunt cate renaulturi vrei la baia mare sau cluj sau zalau….si cu calomnya mai moale baietii ca intai dati voi socoteala la europarlamentaru pascu pentru cartea aia cu traseul legendelor pentru magariile scrise la adresa romanilor…
tot migratori ati ramas dejaba va inghesuiti la civilizatie…

de kukuriku la 19 December 2012 - 21:15

mareeee suparare pe iudemereiiiii lu kelemen …cica i se trage de la capsula aia ingropata cu norocu lui cu tot

de VIORICA la 19 December 2012 - 21:24

Viorele ai ajuns,?
Cum e vremea prin Suedia,?
se vorbeste ca nu se(te) mai poarta mini si pe cand vii e gata fuziunea cu tulipanii,!
cum,nu stiai inca de ea,?nu mergea semnalu in avion,?
ce liniste era la patrula de dimineata si nu stiam de ce….

de eurobar la 19 December 2012 - 21:34

ce vremuri erau odata in carei…pe vremea tineretilor partidului Noua Democratie la mine la bar era numai lume buna…am dat la oras doi primari ..si ce daca acum nu mai sunt nici noi si nici democrati…ce chefuri mai dadeam….ce de tinerei si tinerele…pacat ca m-au ars ….si au tocat si bruma de asigurare pusa deoparte ..si acum mamapetrecerii trebe sa doineasca tulipanilor la fluier….da cred ca ii place ca altfel… si-ar lua chitara cu corzi

de emil la 19 December 2012 - 21:47

pana una alta, e clar ca nu sunt prieteni cu rmdszamar/rmdiszno, pe care l-a inghitit beshila. e clar ca nu s-au inteles cu privire la articolul 1 din constitutie, care nici macar nu e revizuibil – adica nu e supus revizuirii, adica nu poate fi modificat, nici macar prin referendum. cum rmdszamar tine mortis la modificarea lui prin scoaterea cuvantului “national” din cuprinsul sau, la oficializarea limbii ungare si la autonomie prin divizarea Romaniei (care conform art. 1 e stat indivizibil) e cazul sa-i lase sa fiarba in suc propriu, poate se mai evapora sovinismul si antiromanismul din ei. ceea ce, evident eu sper, doar ca nu cred. hungarita, cu tulpina virala mutanta numita trianonita, nu s-a vindecat de peste 90 de ani, deci cum o sa se vindece antiromanii astia de legelista si friss kakas, scatofagii horthysti asa, aproape brusc? nem, nem, soha!
cat de prieteni sunt usl si beshila, vom vedea curand, la prima “criza de autoritate” pe care o va face uzurpatorul de la Cotroceni (uzurparea de calitati oficiale este infractiune) care, obisnuit sa si centreze, sa dea tot el cu capul, adica jucator, ce mai incoace – incolo, nu se va putea adapta la rolul decorativ pe care i-l rezerva usl. deci, e aproape sigur ca o va comite. in consecinta, banuiesc ca se va alege cu o noua suspendare. vom vedea. nu suntem aici la analize politice. dar, daca le tot aduce in discutiile despre un automobil, eu ii fac placerea postacului legelista si vorbesc si despre subiecte cu care incearca diversiunea, distragerea atentiei de la chestiunea in discutie: AUTOMOBILUL pentru fundatia kkaro de la Carei, nu de la Isaccea.

@leno
am si gasit fra (j)ierul – ca “fraier” se scrie in limba romana cu i, nu cu j, cum crede legelista inghitit de beshila, adica diszno simplu, dar merge si rmdiszno- care isi inchipuie ca scriu numai si numai pentru o persoana atat de importanta incat e scopul suprem al existentei mele sa vreau sa-l conving de ceva.
acuma ca nu a fost luat rmdszamar (observa diateza pasiva, “a fost luat”, ca un obiect, ca altcineva face acțiunea) la guvernare, aceia cu care a semnat kklemon un acord pe care nu l-a respectat mai intai el insusi si apoi magarii lui, sunt catalogati brusc drept plagiator si, respectiv, adormit. slaba consolare pe langa ca v-au lasat acolo unde va e locul: langa aia cu care ati taiat salariile, ati concediat oameni, ati ciordit din pensii, ati inchis spitale (cu ministrii vostri cseke si râtli de la rmdiszno) din care cauza au murit oameni. e drept, nu le-a inchis nici un spital autonomiștilor secui, le-au inchis numai in zonele majoritar românești, tot din ciclul post-trianonic “romanii nu conteaza!” evident, daca nu conteaza, pot sa si crape, are balta peste! niste romani -sau poate vlahi – mai putin!
nici nu mai are rost sa pomenesc faptele de rasunet magar comise de kklemon ca ministru al culturii. niste jeguri cu tupeu cat

de radu la 19 December 2012 - 22:05

tot nu ne-a raspuns distinsul emil la o intrebare simpla: romanii i-au votat partidul favorit useleu cu un singur scop: jos basescu! basescu a semnat un pact de NEAGRESIUNE cu useleul. basescu ramane pana in 2014, adica inca 2 ani. mai luati si voi bacul pe bune, masini de vot romanesti ce sunteti!

deja m-ati si banat biciclistadecarei?

de leko la 19 December 2012 - 22:12

tot nu ati platit pentru prsedintele la iudemereu datoriile si saracu trebe plateste din salar si acum si tot presedintele la iudemereu de la carei plateste pe consileru care scris carte impotriva romanilor si tot preseintel la iudemereu de carei care nu este de la carei si venir din ceva sate acum vrea plimba la el in masina cumparata pe fundatie la oras…curat murdar acest prsedynte care nu are nici un scaun pe numele lui

de emil la 19 December 2012 - 23:00

pentru cei ce traversează cu “bacul” canalizarea castelului kkro si cu bacalaureatul trecut pentru ca au făcut efortul de a se fi prezentat la examen, USL nu este partid, ci o uniune de partide. exact asa cum rmdsz(amar) nu e partid. spre deosebire de rmdiszno, care se pretinde o uniune de mai multe forte politice (care-s alea, ca toti sunt horthysti si atat?!), usl este înscrisă in registrul partidelor politice pentru ca are programul si statutul aprobate de Tribunalul Bucuresti. Mai mult, fiecare din partidele componente este înscris in registrul partidelor politice, ceea ce nu se întâmplă cu nici una din fortele politice din rmdszamar. adică, deschis si pe romaneste: rmdiszno nici nu respecta legea partidelor politice, neavând programul si statutul aprobate, si deci, nefiind inscrisa in registrul partidelor politice nu are dreptul de a participa la alegeri. este o simpla uniune culturala care participa ilegal la alegeri. pentru magari nu exista legea partidelor politice. aia e valabila numai pentru primitivii de vlahi. e drept ca alti hungaristi horthysti, cum e partidul condus in Carei de madame Konglovits, macar s-au incadrat in lege si exista legal. nu discut cum, nici ce au scris in program si ce difuzeaza (inclusiv pe bannere electorale) in realitate, fapt e ca exista legal, in timp ce pretinsul reprezentant al intregii magarimi din Romania, rmdszamar nu a fost capabil nici macar de atat in peste 20 de ani de cand otraveste existenta cotidiana a acestei tari, Romania. apropos, parlamentarii horthysti au depus juramantul in care afirmau ca jura credinta patriei lor Romania. evident, un juramant tactic, fiindca fara el nu puteau fi validati. de maine o sa inceapa iar cu federalizarea, autonomia secuiasca, oficializarea altei limbi decat romana, adica tot tacamul pe care ni-l servesc de peste 20 de ani (oficial) si de peste 90 de ani neoficial.
pactul de “neagresiune” este intre premier si uzurpatorul de la Cotroceni, care, atat cat mai este acolo, are niste prerogative. subliniez ca este vorba de o intelegere intre premier si uzurpator, nu intre usl si uzurpator. premierul conduce guvernul, care guvern nu are nici o treaba in suspendarea uzurpatorului.
altfel spus, cine il va da jos pe beshila? raspuns: Parlamentul Romaniei, nu Guvernul Romaniei!
daca parlamentul declanșează procedura de suspendare, o sa-l suspende fără ca guvernul sa intervina in vreun fel. de aceea, “neagresiunea” nu are nici o valoare in raport cu chestiunea suspendarii, ci doar in relatiile intre institutia guvernamentala si cea prezidentiala, uzurpata momentan de beshila cu ajutorul Angelei MetaStasi si Barosului portughez, dar care trebuie totusi sa functioneze.
evident ca treaba declansata la inceputul lui 2012 nu s-a terminat. ea se termina abia atunci cand beshila e “jos”. daca lucrurile merg bine, mesajul de anul nou 2014 catre romani va veni de la Crin Antonescu, nu ca si cel pentru 2013, de la cruciș(ător)ul beshila.

de emil la 19 December 2012 - 23:15

legelista ardu
trebuie sa ai tupeu ca boc si cakklemon (ortografiat intenționat in acest mod ca sa mai ai ce manca)hunul sa cataloghezi pe oricine drept “masini de vot romanesti” cand stie toata planeta cum electoratul magar voteaza la ordin si la indicatiile pastorilor reformati tocmai pe rmdszamar. sau aia e masina de vot ungureasca si nu se pune?! hai ca esti la fel de jalnic (nu patetic!) ca legelista uncretindebil! evident ca esti acelasi! mai schimba stilul, ca esti recognoscibil dupa prima propozitie!

de emil la 19 December 2012 - 23:20

final postare 21:47
arealul de origine, Asia!

de emil la 19 December 2012 - 23:35

legelista ardu
iar esti in delir de multiplicare, iar te crezi mai multi? te pomenesti ca esti vreo majestate, a devenit Romania regat de cateva minute si eu nu stiu? cine sunt aia “noi” cărora nu le-am răspuns? a întrebat cineva ceva? si chiar daca ar fi întrebat, am vreo obligatie sa raspund cuiva? dar mai ales, plimbatule cu bacul pe canalizare, de ce ar trebui sa raspund unei intrebari care nici măcar nu a fost pusa? crezi ca ai vreun drept sa ceri cuiva, indiferent cine, sa raspunda la năzărelile tale? vezi-ti de nagypuszta si imprejurimi si, daca tot trebuie musai sa ceri ceva, cere-i – de exemplu- lui alfolegelista sa raspunda pentru faptele grave pe care le comite sau le patroneaza impreuna cu folegelista.

de gabi la 19 December 2012 - 23:45

pai daca Ponta nu mai lasa sa se arunce banii pe masini de ce sa nu faca tulipanusef o cumparare de masina pe fundatie facuta pentru asa ceva????Ponta sa ia lectii de smecherii de la tulipanusef!!!
si daca mai iese si ceva…bun de la Bacau..de ce sa nu ????si la el vine karacsonyul

de Horia Mărieș la 20 December 2012 - 05:41

@leno la 19 December 2012 – 20:54 + Vasile la 19 December 2012 – 20:54 + kapjátokbe la 19 December 2012 – 17:52 + radu la 19 December 2012 – 22:05

Marţi, 18 decembrie, după prânz, Kovacs Jenő – primarul municipiului Carei a devenit bunic.
Fiica sa Monica a dat naştere prin cezariană, la Spitalul Municipal Carei, unui băiețel în greutate de 3,4 kilograme. Prenumele nou născutului este Dominik.

Copleşit de emoţie, primarul Kovacs a fost felicitat de consilierii locali şi de prietenii care au împărtăşit această bucurie a sa.

Primarul a fost felicitat în particular, la o cramă unde s-a băut numai Bikavér, și de pupincuriștii @leno, @Vasile, @kapjátokbe, @videke, @incredibil, @neluțupodina, @radu și foarte mulți alții. Ne cerem scuze pentru fapul că restricțiile de spațiu tipografic ne-au împiedicat să înșirăm toate alias-urile acestora.

Vestea bună pe care am aflat-o însă din presa locală este că “Porcii adulţi şi tineretul pot fi crotaliaţi la cerere”. Primarul nu intră la categoria “tineret”.

Îl felicităm și pe această cale pe proaspătul bunic, iar mamei şi copilului le dorim multă sănătate.

de incredibil la 20 December 2012 - 07:52

pentru cine a solicitat masina promovarea turismului cultural local este confundat cu promovarea cultului personalitatii.
el crede ca daca se plimba de la o biserica la alta si de la un partid la altul se cheama ca face turism local.
nu se gaseste nimeni in primarie sa ii explice diferenta ?
masina noua ii trebuia cand primaria are un adevarat parc auto !

de podi are dreptate la 20 December 2012 - 14:36

ne scuzi maries ca nu pupam in posterior neo-fesenistii la moda de acum, asa cum faci tu impreuna cu consilierii locali minoritari useliti. la moda e sa pupincu useleul. ne scuzi ca pe noi ne mai duce si capul, nu am invatat doar sa scriem corect ca tine si ca emil, ci mai si gandim ce scriem. lasa ca se va intoarce roata si la moda vor fi alti fesenisti, cat de curand. ca salvatorii natiunii deja au dat inca din vara semne de evidenta hotie, prietenie cu marele dusman base (imi vine sa rad ca mai sunt milioane care cred in aceasta dusmanie).

de Andrei la 20 December 2012 - 15:09

solicitantul de masina sa isi plateasca intai datoriile si apoi sa cumpere din banii orasului masini de la Bacau!!!!!
auzi pana unde merge presedintele de la udmr ca sa ia masina pentru fundatia grofului!!!
cred ca si grofu se intorce in mormant cand vede cine a ajuns la carei in fruntea tulipanilor care is si mai verzi ca nu au mai intrat la guvernare desi kelemen manca bine mersi la cantina sociala cu iudemereii pe banii orasului!!!!

de Ionel la 20 December 2012 - 15:26

Acum se vede de ce in vara numai USL Carei a primit destule voturi pentru a avea consilieri.
Sunt singurii care nu au nevoie de posturile lui kovacs pe care le imparte ca un grof la nevestele si neamurile celor ce ii canta in struna .
Sunt singurii care sunt mereu in tema cu ce se discuta la sedinte si iau atitudine impotriva jecmanirii visteriei orasului de catre presedintele UDMR Carei.
Daca si-au permis sa faca la Teatru ce au facut cu Kelemen Hunor in frunte cand nu erau la guvernare va dati seama ce faceau daca aveau ministrii???
Ce nu inteleg e cum pot cei din UDMR Carei sa aleaga un presedinte plin de datorii si care aproba discriminarea etnica in orasul multietnic Carei ?

de emil la 20 December 2012 - 16:51

se vede cine, pe cine si unde pupa. cat exista posibilitatea sa fie cooptat rmdiszno (poate il taiati de Craciun!) la guvernare, postacul legelista s-a abtinut. cum a devenit clar ca rmdszamar (ce dilema, nu ma pot hotari pe care sa-l folosesc -rmdiszno sau rmdszamar- ca ambele sunt ale naibii de adevarate!)nu mai pupa guvernarea, cum usl a devenit “neofesenisti”. daca ai fi fost altceva decat doar un scatofag horthyst jegos – cu pretentii ca si gandeste – care se vede sub ce sezut horthyst si-a atasat papilele gustative, chiar as fi trecut cu vederea opinia asta. dar cand vine de la un sovin veninos, injectat de antiromanism nu o mai las sa treaca fara un comentariu. poti sa scrii cate comentarii vrei, pe acesti “neofesenisti” i-am votat si ii mai votam atat timp cat credem ca merita. tu voteaza-ti horthystii, ca nu te impiedica nimeni. inca. dar vine ea si vremea aceea.
@ionel
simplu: pentru ca hungaristii sunt de acord ei insisi cu discriminarea etnica. pentru ei “minden magar szamit”, dar “romanii/vlahii nu conteaza”. de la trianon incoace asta le e deviza. nu care cumva sa credeti ca inainte de Trianon era altfel, in sensul ca romanii ar fi contat. nu contau nici atunci, dar romanii nu aveau drepturi in ungaria aia mare care a murit in 1918 si nu mai invie, oricat ii fac astia respiratie anala.

pentru legelista ardu/uncretindebil etc.

e dreptul tau sa numesti orice formatiune politica asa cum crezi de cuviinta si sa o caracterizezi dupa cum te duce gandirea. asa cum ai tu acest drept, asa il am si eu si oricine scrie aici. dar, daca tu poti scrie orice – care intamplator mai si jigneste pe romani sau numai pe unii dintre ei – nu te mira daca ti se raspunde cu aceeasi moneda, pentru ca, desi iti arogi gandirea drept calitate proprie (adica prezenta numai la tine si preferatii tai) iti fac o dezvaluire de importanta mondiala: mai gandesc si altii. nu ai aflat? vai ce trist si singur trebuie sa fii printre atatea fiinte care nu gandesc! vai saracii hungaristii, cum gandesc numai ei la binele tarii. evident, Ungaria e tara.
pe langa ca mai gandesc si altii, chiar pot sa gandeasca si altfel decat tine. wow, ce descoperire! nu esti singur! gata cu tristetea si singuratea!
daca ei au ales sa gandeasca diferit, nu te iluziona ca o sa-i aduci la ideile tale, chiar daca te consideri, in delirul tau de multiplicare mai multi care nu pupati ce -cica- as vrea eu. ok, voi aia ca tine nu pupati neofesenistii, dar ii lingeti in exact acelasi loc pe care l-ai pomenit pe cine credeti? pe horthysti. foarte bine pista horthysta, fost komunista (1944-1989), devenit mare magar, actualmente legelista friss kakas si autonomista cu kurtos kalacs. crezi ca esti mai destept, mai interesant, mai exemplar daca procedezi asa?
n-ai decat, te priveste, continua. dar nu te mira cand o primesti peste rât. ca doar tot scatofag ai ramas. cu pretentii de intelectual, dar manjit de fecale pana peste urechi.

de emil la 20 December 2012 - 17:00

cat despre ce va duce capul, se vede unde vreti sa ajungeti: la amiralul Polii. va doresc sa ajungeti toti hungaristii acolo cat de repede si sa reveniti -eventual, dar nu trebuie neaparat – la a doua venire. a lui Hristos!

de emil la 20 December 2012 - 17:11

banuiesc ca stii ca amiralul e in pamantul scumpei tale patrii mama, ungaria, nu mai e in Pola. o spun ca nu cumva sa va rataciti iar, ca stramosii vostri asiatici si sa ajungeti cine stie pe unde sa mai trageti iar un honfoglalas. ca nimeni de pe planeta asta nu e atat de tolerant cu hungaristii cum sunt romanii.
mai revedeti ce au facut sarbii si cehoslovacii cu horthystii de la ei dupa razboi: i-au expediat in patria lor mama, ungaria. romanii nu i-au expediat cu suturi in posterior, desi ce au facut horthystii in Backa sarbeasca si in Slovacia nu se deosebeste de ce au facut aceiasi horthysti in Transilvania de Nord. nu vedeti ca hungaristii sunt doar o minoritate turbulenta care invenineaza situatia interetnica in toate tarile din jurul Ungariei? oare toti ceilalti sunt nebuni, numai hungaristii sunt normali?

de sumo la 20 December 2012 - 18:16

emil kezdesz belemelegedni minden eddigi rekordodat megdöntötedd az egy sorban ,vagy, mondatban használt hotysta , hungarista ,szavakat tekintve, ez igen .De a határ a csillagos ég, remélem még ezt is túlszárnyalod, próbáld meg én hiszek benned.
Ha akarod benevezlek valamelyik tehetségkutató versenybe, lehet ott végre sikered lenne.Szeretnéd, lehet világsztár lennél, énekelhetnél hotyról is meg a tulipán furcsa illatáról, meg ami eszedbe jut.
Ez csak egy ötlet nehogy engem is elküldj Pollába , bár lehet ,hogy ott jobban élnek az emberek.

de sumo la 20 December 2012 - 18:18

Kellemes ünnepeket mindekinek, etnikai hovatartozástól függetlenül.

de pace la 20 December 2012 - 19:40

combatantii ar trebui sa ia o pauza de sarbatori si sa se gandeasca ca sub aceasta umbrela a neintelegerilor, solicitantul de masini din Bacau isi face poftele si mendrele si isi rade in pumni de …problemele voastre!
mai bine mereti la spart de nuci ca vine Craciunul!

de antal la 21 December 2012 - 12:08

va place cum arata ormnamentele luminoase de sarbatori in orasul nostru ?
inca asa caricatura de luminare de sarbatori nu am mai vazut !
pentru asa ceva se spune ca a fost dat un miliard de lei ?
jumatate sunt de anul trecut- mai ales cele albastre- oameni de rand nu au loc de munca si bani de sarbatoare si primarul da un miliard pentru aceste lumini ???? si acum cumpara si masina noua ???
cu cele care sunt nu se mai poate plimba ????
……. daca nu e si fudul parca nu e…..destul !

de Horia Mărieș la 22 December 2012 - 08:40

Toate bune si frumoase, dar cum ați vrea Dvs. ca celovecii (contribuabilii) careieni să-și dea cu părerea în cunoștiință de cauză cu referire la varii subiecte, dacă site-ul (portalul) Primăriei Municiuciului Carei rămâne tot ăla de rahat, ca acum câțiva ani?

Numai eu fac scandal pe tema asta de 1 an și 1/2 și-mi răcesc gura degeaba.

Jenőüke ăsta nu este în stare să învețe nimic nici măcar de la cei cu care este “înfrățit” și cu care vorbește aceeași limbă, ma refer la primărița din Nyirbátor sau la primarul din Máteszalka.

Numai că ăia (mai ales Doamna Primar din Nyirbátor) au minte și poate că nu se pot face înțeleși de primaș. Păi Jenőüke drágám, doamna Balla Jánosné – 
polgármester – Nyirbátor, îți dă sigur vre-o 7 clase avans în domeniul I.T., iar matale o să rămâi tot cu alea 4 clase de la Asuaju de Sus, jud. Maramureş.
Exact ca și Kovacs Eugen, primar al municipiului Carei, cetăţean român, născut la data de 01.01.1957, în com. Asuaju de Sus, jud. Maramureş, domiciliat în municipiul Carei, str. Căplenilor nr. 10,

Mai pune mâna puțin pe carte domnule și neamule, că rămâi prost.

http://www.nyirbator.hu/polgarmesteri_koszontes

Se publică pe site H.C.L.-ul referitor la Fundație, dar nu se publică anexele.

Păi se putea oare ca primașul, sau secretarul primăriei – care are chestia asta drept sarcină de serviciu conform legii, să aibă suficientă minte ca să dispună și postarea anexelor pe site?

Răspunsul este categoric unul negativ: NU.

Asta și fiindcă primașul nu le are cu I.T.-ul și probabil că nu se știe uita nici măcar la propriul site.

Lui îi trebuie un împrumut de 9 milioane de lei ca să-i bage în Szarvas Fogadó, unde abia așteaptă să poată intra ca să organizeze chiolhanuri într-o sală de bal de cca 190 metri pătrați.
Nu-i mai ajung chiolhanurile (bulik) periodice de la etajul sediului RDMSZ-ului din Carei.

Are Primăria (mi precis primașul Jenőüke) bani (15.000 lei) pentru vânători de vulpi cu copoi importați din HU, pentru vinul (făcut) din Pir pe care-l bea împreună cu Cavalerii Sf. Orban si cu bekőüke, pentru cursuri de călărie prin scoli, și pentru alte parascovenii, dar ca să plătească câteva mii de lei unuia care se pricepe să facă un site (portal) ca lumea pentru Primăria Municipiului Carei, astfel ca locuitorii să aibă unde să de informeze nițel, nici vorbă ca Primăria (sau primașul Jenőüke) să aibă bani!

Se comportă individul Jenőüke exact ca un mascul alfa. Ca un an-ALFA-beta în I.T.

“Itt láttam én először. / Kedves galambomat, / Itt láttam őt először / Az akáczfák alatt.” 22 octombrie 1848, Petőfi Sandor, născut Alexander Petrovič (Александар Петровић) 1 ianuarie 1823 – 31 Iulie 1849, în Kiskőrös, Kingdom of Hungary, Austrian Empire.

A nevezetes nagyterem, amelyben Petőfi és Júlia megismerkedése történt, 189,40 négyzetméteres marad.

De altfel, tot așa se întâmplă cu toate H.C.L.-urile, nu numai cu Nr. 127/2012, nu se publică anexele, evident cu scopul ca a Nagykárolyfalu lakosok sa nu mai înțeleagă absolut nimic.

Halal transparență, e mai mult ca sigur că de atâta trasparență i se văd până și chiloții primașului (cei rupți în fund, evident).

R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI

H O T Ă R Â R E A Nr. 127/2012
privind aprobarea înfiinţării Fundaţiei
Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi”

Consiliul local al municipiului Carei judeţul Satu Mare, întrunit în şedinţă extraordinară la data de 15 octombrie 2012.
Având în vedere raportul de specialitate al Direcţiei de Cultură şi sport şi al Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală, privind propunerea de înfiinţare a Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi”, care va funcţiona sub patronajul Consiliul local Carei, referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei,
În conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţi, cu modificările şi completările ulterioare,
În temeiul art. 36 alin. 1 şi 2 lit. d, alin. 6, lit. a pct.10 şi art.45 alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

H O T Ă R Ă Ş T E :

Art.1. Se aprobă înfiinţarea Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” care va funcţiona sub patronajul Consiliul local Carei.

Art. 2. Se aprobă actul constitutiv şi statutul fundaţiei, conform anexelor nr 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 3. Consiliul local împuterniceşte pe domnul ing. Kovacs Eugen, primar al municipiului Carei, cetăţean român, născut la data de 01.01.1957, în com. Asuaju de Sus, jud. Maramureş, domiciliat în municipiul Carei, str. Căplenilor nr.10, posesor al C.I. Seria SM nr. 121519, eliberată de Poliţia Carei la data de 27.03.2003, să semneze în faţa Notarului public Actul Constitutiv şi Statutul fundaţiei, în forma autentică.

Art.4. Prezenta hotărâre se comunică
Primarului municipiului Carei
Instituţiei Prefectului judeţelui Satu Mare

Art.5. Cu ducere la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Primarul Municipiului Carei şi Direcţia de Cultură şi sport,

Carei, 15.10.2012

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ

CONTRASEMNEAZĂ
SECRETAR
jr. Sróth Clara

de Horia Mărieș la 22 December 2012 - 08:57

P.S.

Dar de asta ce mai zici Jenőüke, haverem?

Önkormányzat » Testületi ülések videófelvételei » 2012 »
http://www.nyirbator.hu/2012_2

Iertare, am greșit mai sus.

Nu domnule uram, Doamna Balla Jánosné – 
polgármester – Nyirbátor, nu îți dă avans 7 clase în domeniul I.T., îți dă avans exact 12 clase.

Iar dumneata Jenőüke, rămâi repetent la clasa 0 (zero barát)!

de Ardelean la 22 December 2012 - 21:42

Felicitari domnule Ciuta pentru prestanta si pentru consecventa!
Putini sunt cei care au si curaj si competenta si pentru asa ceva va apreciez!
Ati demonstrat ca se poate trai si in respectul legii!
Sarbatori Fericite la toata lumea doresc!

de Horia Mărieș la 23 December 2012 - 02:45

@sumo la 20 December 2012 – 18:18

KELEMES ÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!
CRĂCIUN FERICIT ȘI LA MULȚI ANI 2013 !

de curios la 27 December 2012 - 13:02

cum de kapjatokbe nu sufla nici macar un cuvintel despre cartea scrisa de fundatia unde consiliera udmr venig e membru fondator iar consilierul primarului kovacs e redactor sef ?
o chestie de nationalism si sovinism e trecuta cu vederea la aceasta fundatie editor de carti voit rautacioase si mincinoase dar sari in sus cand vine vorba de luat bani de la statul roman pentru masini pe filiera famigliei din primaria udmr carei !
in brosura mai mica legendele satmarene cum se face ca nu apare niciunde mentionata vreo biserica romaneasca sau un obiectiv cultural romanesc sau o povestioara romaneasca ci numai unguresti ?
cum de nu sunt aranjate la castel si descoperirile de pe vremea dacilor liberi de aici ci numai din perioada sosirii hunilor si a colonizarii svabilor ?
chiar curioas cum se fac unii ca au memorie selectiva si uita brusc ce au gasit cand au venit peaici pentru prima data….

de werner la 30 December 2012 - 22:34

am auzit ca acest primsecretar de partid tulipan umbla mult pe la biserici si poate ca are nevoie de masina pentru aceasta si daca guvernul usl a hotarat ca nu mai arunca banii in stanga si in dreapta omul a gasit o solutie sa dribleze legea.
oare e adevarat ca a primit una la semnare contract cu teren de la fost mobicrasna pentru magazin nou ?? ‘si mai are si primaria ceva masini.
oare ce face cu atatea ?
se da si comision daca cumperi masina dintr-un loc anume ?

de sumo la 31 December 2012 - 11:17

Eldöcögött már az ó-év szekere, Ez a szekér sok-sok gonddal volt tele. Pusztuljon hát nyikorogva-zörögve, Búját-baját felejtsük el örökre. Asztalunkon mindig legyen friss kenyér, Jó anyámnak mosoly legyen két szemén. S a Jó Isten, kit félünk és imádunk, Áldja meg két szent kezével családunk.
BUÉK, LA MULTI ANI
Minden magyar, román,német, roma, ukrán,vagy akármilyen más etnikumu nagykárolyi lakosnak
román, magyar, német, roma, ukrán,
német,…………………………….
roma,……………………………..
ukrán,…………………………….
akármilyen más etnikumu,…………….
Az etnikumokat felváltva tettem be első helyre nehogy valakit is diszkrimináljak
NUMAI BINE DRAGI CAREENI.

de sumo la 31 December 2012 - 11:38

Daca toata lumea iti doreste ca aceasta zi sa fie una minunata, eu iti urez ca toate zilele ce urmeaza sa fie pline de bucurii si realizari astfel incat acest nou an sa iti umple sufletul de voie buna! La multi ani 2013

de Crisan la 31 December 2012 - 12:09

Ma sumo la ce constelatie te referi cand spui careeni ???
Sper ca nu confunzi cuvantul cu locuitorii orasului CAREI care se numesc careieni…sau tu esti de la liceul laudat de primar ?
Atunci se accepta, nu mai avem pretentii .

de Crisan la 31 December 2012 - 12:13

Potrivit obiceiului popular romanesc,in ajun de An Nou :
Sorcova, vesela,

Sa traiti, sa-mbatraniti,
Ca un mar, ca un par
Ca un fir de trandafir.

Ca merii, ca perii,
In mijlocul verii;
Ca vita de vie
La Sfanta Marie
Tare ca piatra,
Iute ca sageata
Tare ca fierul
Iute ca otelul.
Câte cuie sunt pe casă
Atâția galbeni pe masă. La anu si LA MULTI ANI 2013!

de emil la 31 December 2012 - 13:06

@ sumo

japonez de nagy puszta, chiar crezi ca toate etniile pe care le-ai enumerat si carora le-ai urat ceva in ungureste inteleg limba ta? ai vrut -poate- sa faci un lucru bun si sa urezi ce stiu ce tuturor. doar ca respectivii, intr-o majoritate covarsitoare (poate cu exceptia tiganilor din nordul Transilvaniei) nu cunosc limba ta materna. iar ai facut la fel ca afisele cu “ez a haz elado”. probabil e facut doar pentru unguri si cei care inteleg limba respectiva. doar ca in Romania, limba oficiala e cea romana! iar in romaneste ai spus altceva decat urari. ai procedat exact ca in povestea cu barza si cu vulpea care s-au invitat reciproc la masa si fiecare a pregatit pentru celalalt un vas nepotrivit (vulpea berzei o farfurie intinsa, iar barza vulpii un vas cu gat lung si ingust, astfel ca “oaspetele” nu a putut nici cum sa se bucure de mancarea oferita “generos”). daca urai in romaneste ai fi avut sansa sa te inteleaga toti. asa, te inteleg doar cei care stiu ungureste. deci, le-ai urat doar ungurilor. pai sa-ti multumeasca aia pentru urari si tot ei sa ti le intoarca. in fond, in capul tau toata lumea trebuie sa stie ungureste, iar de cei care nu stiu nu iti pasa. deci, nu te mai preface a respecta celelalte etnii, pentru ca tocmai ne-ai aratat contrariul si ai procedat cam ca si kkossuth, care, in perioada revolutiei ungare de la 1848-1849 le spunea etnicilor nonunguri ca, daca vor sa beneficieze de libertatile proclamate de revolutia ungara atunci trebuie musai sa devina unguri. cat i-a costat aceasta prostie cu “natiunea ungara” minoritara in asa zisa Ungarie, atat pe unguri cat si pe vecinii lor cu care s-au luptat (croatul Jelacic si romanul Avram Iancu) pentru ca altora n-au vrut sa le recunoasca existenta nationala, s-a vazut de multa vreme. si ar trebui sa stiti, rmdszamar, ca doar in fiecare an la 15 martie sunteti toti hungaristii in par la monumentele unor antiromani notorii (ba chiar si pe la ale unor criminali de razboi horthysti) ca Alexandr Petrovic sau kkossuth, cu cocarde cu tricolorul unguresc (piros feher zold), cu imnul Ungariei si tot tacamul, dupa care incepeti sa va plangeti de intoleranta românească!

de sumo la 31 December 2012 - 13:49

am avut 2 urari una in maghiara alta in romana, nu stiu care e problema, daca nu acceptati asa ceva sa scoateti textul meu

de Crisan la 31 December 2012 - 14:03

Se pare ca am avut dreptate cand spuneam ca nu trebuie sa avem prea mari pretentii de la sumo …nu vede mai sus de ultima lui postare se pare…”e grele la unii” sau pentru el a inceput …sarbatoarea mai repede .
Hai sa traiesti baiatule !

de careianu la 31 December 2012 - 19:00

anu nou cu sanatate si mai multe cuie pe casa tulipanului sef ca sa poata plati si el datoriile cu care intra in noul an….poate daca fac tulipanii de carei o cheta o sa reuseasca sa nu mai ramana de rusinea orasului

de fiscul la 31 December 2012 - 22:09

sorcova vesela
sa traiti si sa munciti
pentru tulipan cu totii
ca ei fura da striga hotii
si la anu care vine
puneti banii cit mai bine
sa ajunga si la mine
pentru primas fara hibe
sa poata scapa si el
de datorie frumusel
si noi de dictatura lui
mai mereti ma in sat la voi,

ia mai manati mai,hai,hai !

de crinul la 31 December 2012 - 22:20

saracu tulipan a platit la sarmale pentru amicii elodiei cu codrutul da unde pui ca le-a facut si blog si a mai si cautat scribalai pe la judet …momiti cu banuti frumosi si a mai bagat si per ul in codru ca doar doar o rupe uslisti careieni…da nu iese socoteala din targul iudemereului cu drblingurile fotbalistului cocotat la etajul doi si datator de mese calde pentru sunatorii de la emisiunile de duminica….si careianu nu si nu… tot pe usl puse el stampila mai mult decat pe pomana tulipanilor….prafu s-a ales de toti banutii .. ca si in vara cand saracu marcus a mai pus mana pe ceva milioane ca sa candideze la fel ca si grosu numa saracu avarvarei ramase el cu zatul si nu mai ajuns la el decat maruntisul….doamne ce de risipa la jenouke… sa nu stii tu ca degeaba dai ca tot peneleu te manaca pe tine venitura evazionista …ai crezut ca nu stie nimeni de primu mandat cand erai cu codrutul si cu amicii la nouademocratiedeeurobar si cu aniko in plina floare?????
raia e nimic pe langa sugatorile conducatoare de iudemerei

de rebe la 1 January 2013 - 00:31

ce tristi sunteti daca si de revelion asta faceti.

de urare la 1 January 2013 - 02:12

la multi ani 2013 !
ne bucuram rebe ca sunteti totusi constienti ca aveti in frunte pe unu din asuaj si unu din ciumesti care dirijeaza medici si profesori si ingineri si economisti si notari si juristi maghiari ca pe turma .
nu trebe sa suparati la voi ca doar voi ati ales!!!!
sorcova- vesela- sa traiti – sa infloriti-..si minte mai multa sa primiti!!!

de Feli la 1 January 2013 - 09:40

Si Guvernul PONTA incepe sa aiba probleme cu ramasii astia UDMRisti de colaboratori ai portocaliilor.
Daca nu scapa urgent de ei va pati ca si Constantinescu.
Vorba aia:pe cine nu lasi sa …….se duca pe pustii.. nu te lasa sa traiesti

de emil la 1 January 2013 - 14:35

japonez de nagypuszta 31 12 2012 13:49

exact asta spuneam si eu, ca nu stii care e problema. tie ti se pare normal, firesc, obisnuit, cotidian, ca toata lumea trebuie sa stie ungureste. urarea aia catre toate etniile enumerate ar fi fost normal sa o faci macar si in limba oficiala. dar ai facut-o numai ungureste, de parca toti cei carora li te adresai in ungureste ar fi trebuit sa cunoasca limba respectiva!

partea cu stersul comentariilor nu-mi apartine, e treaba redactiei. nu spuneam ca trebuie stearsa urarea, ci ca trebuia facuta (macar si) in romaneste, pentru ca romana e limba oficiala, pe care o si cunoaste cea mai multa lume, inclusiv minoritatile enumerate. dar… zi-i “legelista japonez” si ai spus tot.

de lime la 1 January 2013 - 16:24

pai si atunci ne zici si noua de ce dispar comentariile mereu cand pui tu cate un raspuns? cam mare coincidenta.

de keseru la 1 January 2013 - 17:58

ce texte aveti sa va faceti reclama astia de la tulipani care au un presedinte adus dinalte parti si ii mai face de rusine cu ce datorii baga la oras.
ce coincidenta ca il aparati mereu da nu sunteti in stare sa ii platiti datoriile daca tot il puneti de sef.
din toata ungurimea din carei ati ales de sefi doi potlogari din care unu nici nu stie scrie sau citi si nici nu stie nimeni daca are ceva scoala terminata.

de garda la 1 January 2013 - 19:57

rimele adica limele tulipanilor sunt macinate de curiozitate in ce priveste o redactie romaneasca dar nu manifesta nici un interes pentru menajarea bugetului local gestionat de un salariat care are retinere la salar tocmai pe motivul neplatii datoriilor.
curat demagogism la aceste rime scuze lime

de emil la 1 January 2013 - 22:11

@ miel 16:24
una din doua: ori esti prost, ori esti prost. adica, intreaba redactia despre comentarii sterse. e o chestiune in care nu am contributii, nu particip, cu care nu am nici o legatura. daca totusi nu poti intelege un lucru atat de simplu, inseamna ca ori nu stii limba romana, ori ai un retard mintal sever. nu e coincidenta, ci testiculenta, ca se pare ca acolo ti s-a mutat centrul gandirii.

de kovacs antal puha la 2 January 2013 - 23:38

La multi ani! imi pare rau de accidentul lui Marius Rusu!((((

de Horia Mărieș la 3 January 2013 - 11:18

@kovacs antal puha la 2 January 2013 – 23:38

Stimate Domnule Kovacs Antal,

V-am promis că nu o să vă mai combat aici la Comentariile de pe B. de C.

Sunt nevoit să o fac acum fiindcă vă legați ironic și se pare că și cu rea-credință de accidentul unuia pe care probabil că nu-l simpatizați.și asta doar fiindcă are cu totul alte opțiuni politice decât cele pe care le aveți Dvs.

Ori acest lucru nu este elegant. Nu este nici frumos, nu este nici sportiv, nu este nici fair play să lovești într-unul căzut la pământ. După câte știu, Dvs sunteți un sportiv, Dvs trăiți din sport, deci aș aștepta un minimum spirit de fair play din partea Dvs.

Sper că am greșit în aprecierea intențiilor ce au răzbatut din rândurile Dvs.

Nu-l cunosc pe M.R. N-am vorbit niciodată cu el. Nu-l apăr.

Accept însă faptul că orice om este supus greșelii, că poate avea momente de rătăcire mai mult sau mai puțin grave.

Și eu sunt supus greșelii, și eu pot greși, și Dvs puteți greși!

Dacă omul a greșit, va trebui să-și răscumpere greșeala, va trebui să plătească pentru ea în conformitate cu prevederile legilor în vigoare în țara asta. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să lovim în el, mai ales dacă omul regretă faptele săvârșite într-un moment de rătăcire alcoolică.
Sau să lovim prin el – indirect – în alții.

În rest, vă doresc numai bine și să ne iubim ca frații.

de kovacs antal puha la 3 January 2013 - 20:03

poate e singurul de care nu ma-si bate joc! Marius Rusu!!! ieri seara ma sunat cineva de la Carei si mi-a zis ca a facut accident,dar nu stie cei cu el!! va jur domnu Maries ca nu am nicio rea vointa cu Marius,este var primar cu unul dintre cei mai buni prieteni de ai mei! pot sa zic ca a crescut sub mainiile noastre,a fost coleg de clasa cu fratele meu! spuneti-mi daca a patit ceva!

de emotionant la 3 January 2013 - 20:16

mai ca ne dau lacrimile de grija pe care o porti unui roman dupa ce in germania te exprimi ca romanii sunt zigeuner si alte cate mai inventezi peacolo.
crezi ca numai tu ajungi peacolo si ca nu se stie ce vorbesti in cercurile de prieteni chiar daca in alta limba/?lumea e mica si sare iepurele de unde nici nu ter astepti/nu cumva tot ginerica ala a dat telefon ca nu a avut curaj sa sune la politie si a pus pe o vecina sa sune/?
cum nu ai fost ingrijorat cand sub manile voastre au intrat atatia bani si de la oras si de la parinti cand ati fost cu mini in italia/?
deocamdata vezi tu de formalitatile tale de mutare ca asa sade bine la cei cu cortul care se tot muta dintr-un loc in altul dupa cum bate vantul/

de Horia Mărieș la 3 January 2013 - 20:24

@kovacs antal puha la 3 January 2013 – 20:03

După câte am citit despre accident în nagykaroly.ro, – eu de acolo am aflat – M.R. n-a pățit nimic. Doar că s-a pilit mult prea tare.

de kovacs antal puha la 3 January 2013 - 21:14

Daca asi fi stiut nu asi fi intrebat! nu stau toata ziua pe nett.ca nu am cum! poate unii chiar merita sa le zic zigeune! dar marius si alina belei in niciun caz nu! si dupa cum observi cu domnu Maries vorbeam! sa ai noroc! Si nu am nici o problema cu romanii care sunt corecti!

de un roman la 3 January 2013 - 21:18

Dar din pacate pentru tine romani corecti sunt aia de etnie maghiara…ha ha ha…restul…

de un roman la 3 January 2013 - 21:19

Completez doar romanii de etnie maghiara…

de kovacs antal puha la 3 January 2013 - 21:27

Bine ca tu stii cum gandesc eu! ma bucur ca esti un profesor!;)))

de contribuabil la 4 January 2013 - 20:14

pentru primari exista legi speciale la plata impozitelor ?
si eu as dori amanarea platii impozitelor pe perioada cel putin celei acordate primarului de carei presedinte al udmr carei !
si eu am nevoi si locuri in care sa investesc banii aceia

de oare la 9 January 2013 - 00:14

oare cum a fost ‘terminata’ fabrica de mobila cu sute de angajati ?
cand vom afla cum s-a vandut si cine a profitat de afacere ?
cine e artist in oras la dezmembrari de …mobila si tocat fonduri care nu ii apartin ?

de Flo la 9 January 2013 - 23:54

Pentru masina vor fi bani ?
De unde ?
Guvernul Ponta cat are salariul mediu ?
Ca la Carei la primarie se depaseste 800 de euro pe luna
Cat mai este pana cand va falimenta si primaria ca pe firmele sale ?

de furios la 10 January 2013 - 00:10

va bateti joc de banii orasului si mai vreti masina noua????nu meritati nici o ceapa degerata!!!!ce e cu dezastrul din cartierul mv2 cu capcanele pentru masini neastupate din vara si cu mormanele de pavaje ce zac cu lunile ca ne agatam de ele si din care ia cine vrea si cat vrea!!!si din banii nostri is cumparate da nu le grijeste nime ceapa vosta de snapany

de Virgil la 10 January 2013 - 23:28

Era limpede ca tulipanu face fundatie ca sa mai ciupeasca ceva de la stat.Ce tot bateti apa-n piua – ca doar e versat in manareli financiare cu banii altora

de malvina la 19 January 2013 - 17:47

instigatorii lui jeno care duce politica extremismului si a discriminarii pe baze etnice evita sa ofere date despre dezastrul finaciar promovat de seful tulipanilor el insusi datornic de ani de zile si falimentator de firme personale..acum vine randul orasului..din banii dati de guvernul Ponta in decembrie el isi cumpara masina si tocmai de la Bacau..oare cine e din Bacau???

de tuia la 20 January 2013 - 19:47

daca vorbiti de ieno ca fura,de ce nu vorbiti si de USListii vostri?toate localitatile conduse de USL sunt bine mersi numai careiul e furata ca doar e udmrist la conducere?atunci cum de o ducem asa rau?

de kotlou la 20 January 2013 - 21:08

sa vorbim daca vrei de uslistii care sunt presedinti daca si ieno este presedinte….si domnu ciuta si domnu ciucos au firme pe care nu le tot schimba si nici nu le falimenteaza si niciuna din ele nu are datorii si nici ei nu trebe sa stea cu mana intinsa la stat dupa un servici…..cum sa nu o ducem rau daca numa de cand e tulipu la primarie au ajuns datoriile la varos de peste 9 milioane de euro si curg amenzile pentru ce prostii face …cum sa nu o duci tu rau daca el face fabrica noua la baiat si pe voi va trimite sa faceti naveta altundeva sau trebe sa plecati in germania ca sa lucrati????
Spuneti la el sa faqce carte de munca la cine lucra pe la sectia de scaune .. unde mereu primeste reclamatiile pentru poluare de la vecinii….de ce nu cumpara masina din banii lui si ia pe bani de la fundatie cand si asa are destule????ce ati ales… asta aveti// asa ca nu va mai plangeti

de Asu A.J. la 20 January 2013 - 21:12

deci, in Carei, primarul fura? ca pari a recunoaste asta, doar ca insinuezi ca ar fi si alte localitati unde ar fura uslistii. ei bine, spune cine, unde (in ce localitate), ce anume si cat fura! pe de alta parte, acesta se numeste “Buletin de Carei” si, in principal, se refera la ce se intampla in Carei. Despre cele ce se intampla in alte localitati, vorbeste presa de acolo.

de miti la 20 January 2013 - 21:34

no dara datile pace la tulipani ca fac si ei ca miticii.nu jeaba fug telectuualii de ei ca ala de tamaie.au avut si ei unu adevarat da acolo io lasat visnyai de buni ceofost.de anu trecut inca no pus pe nime in loc ca nu santeleg la ciolan

de politicul la 21 January 2013 - 07:52

de ce fura primarul? ca ziceti voi asa? ca asa apare in presa uselista? ca asa apare in inventarul institutiilor useliste ca cacbank sau asa il considera finantele? finantele care il tin liber ca pasarea cerului pe cel mai mare hot si ucigas al neamului,pe iliescu? aveti o poza cu iliescu pe perete nu? ca el a preluat puterea prin crima si a furat apoi toti banii care trebuiau investiti in infrastructura lasata in stare buna de catre ceausescu. daca ar fi un primar uselist,si de ar avea 90 de milioane datorie,s-ar musamaliza totul.
asa ca lasa-ne biciclistule nu ne amagi si tu pe aici cu mizeriile tale de iredentist ce urasti ungurii.

de politicul la 21 January 2013 - 07:53

si nu mai puneti articole care sa incite la ura intre unguri si romani ca nu va merge.

de terra la 21 January 2013 - 07:56

vorbiti de guvernarea USL,nu de conflicte interetnice visate de voi. acum USL e la guvernare,de ce va comportati ca un partid mic? poate ca aia sunteti dar macar aveti mandrie. pana cand credeti ca scoateti camasa cu aberatiile despre unguri? pana cand credeti ca veti avea priza la public cu articole gen “ungurii le fac rau romanilor”? va zic eu. pana cand romanii vor simti pe pielea lor si mai ales pe buzunarul lor guvernarea USL. atunci nici un articol szarnyasist despre ungurii cei rai nu va va salva.

de meme la 21 January 2013 - 08:46

cartea scrisa de unii unguri cu defaimari la adresa romanilor e visata cumva?ati impartit cu miile la castel si la clubu elevilor
articolele aparute in presa maghiara cu declaratiile lui kkmen sunt tot vise?
declaratiile lui frunda care nu recunoaste statul roman sint vise?
incitati si jigniti poporul roman si tot voi va p[langeti?
daca sunteti buni de ce nu demonstrati si de ce nu va descurcati din munca voastra?
aparati un falimentator de firme careiene si un datornic cu acte si vreti sa nu spunem nimic?
de ce va deranjeaza adevarul?
a venit iliescu la carei sa ia din buget?va joaca pe degete capii vostri ca sa isi faca averi da voi tot prost traiti si tot plecati la lucru afara.
tot iliescu a bagat limba maghiara obligatorie la primarie?

voi nu stit trai in liniste cu nime?stit numa a lua si a da cu pumnu in masa?

de nepolitic la 21 January 2013 - 08:50

deocamdata sefii uslisti nu au nici datorii si nici firme falimentare asa ca ai vostri si daca scrie presa si daca nu scrie.cine stie daca a venit masina cumparata pe fundatie pentru iena daca nu poate sa aiba nimic pe numelele lui si daca tot au venit 8 miliarde de la Ponta in decembrie….

de o intrebare la 21 January 2013 - 12:22

am si eu niste intrebari pentru politicul de la 7:53
incitare inseamna consemnarea unor fapte reale ?
daca faptele au caracter incitant de ce nu renuntati la ele?
de ce tarati si va folositi de maghiarii neimplicati politic in dispute personale?

de un raspuns la 21 January 2013 - 14:03

intrati pe pag de la finante si vedeti de firmele castex si de mobilion si de wwood line rom srl…si veti intelege de ce sunt unii deranjati si o dau pe partea cu incitarea

de ianculestiu la 21 January 2013 - 14:14

pentru udmr:
lacul l-ati luat de la ianculesteni acum vreti si pasunea ????
nu va mai ajung banii sifonati de la primarie si ati pus ochii si pe pamanturile motilor???

de care raspuns? la 21 January 2013 - 14:29

n-am stiut ca articolele aparute in presa uselista,preluate de szarnyas si sotul ei uselist reprezinta fapte reale.
n-am stiut ca trebuie sa credem tot ce zboara pe la antene.
n-am stiut de ce iliescu nu a venit la carei,deci bugetul se imparte la iancurlesti nu la bucuresti.
n-am stiut ca un infractor ca bombonel,daca e tinut in puscarie,sare in sus toata mass media antenista fara nici o rusine.
n-am stiut din ce surse a iesit concluzia ca ieno ar fi falimentar,si in cadrul carui sistem uselist
n-am stiut ca din cauza lui ieno pleaca lumea din toata tara (si deci nu numai din carei) afara sa lucreze.o fi ieno asta atat de influent ca toata tara pleaca la munca in strainatate din cauza lui,chiar si din localitatile unde USL conduce(si majoritatea tarii e condusa de 2 decenii de USListi,ma rog,partidele componente).
n-am stiut ca finantele conduse de FSN=USL+PDL reprezinta o sursa obiectiva de informare si de aplicare a legii corecte in tara asta.
n-am stiut ca sefii uselisti sunt intr-o mafie din care cu greu poate sa iasa cineva ca datornic,desi ei fura tot.
ce sa faci,n-am stiut.
nu stiu exact numele sursei de informare conform careia ieno e evazionist si falimentar.

nu mai furati aliasurile de la comentariile pe care nu le postati ci doar raspundeti la ele. nerusinatilor.

de care raspuns? la 21 January 2013 - 14:34

ministrul finantelor care e controlat de USL si PDL?
oare ce garantii am ca simplu cetatean ca informatiile de pe site-ul lor sunt corecte si obiective?
interesant ca USL nu prea are procese.

de care la 21 January 2013 - 14:35

“ianculestiu” si “un raspuns” – sunteti din redactie, se vede clar. ati scris raspuns la intrebarile mele inainte sa le scriu. asta pentru ca le-ati vazut. lumea nu poate fi prostita.

credeam ca redactia buletin de carei lasa cititorii sa aiba opinii,nu le influenteaza pana si la sectiunea de comentarii.

de lider la 21 January 2013 - 14:54

apropos de firme falimentate,ca sa nu spuneti ca ma intorc prea mult in timp si dezgrop firmele pe care le-ati lasat de izbeliste acum cativa ani (desi acelea ulterior au avut o influenta imensa asupra situatiei de acum), va intreb doar:

da’ cu oltchimu’ ce-ati avut?

de Horia Mărieș la 21 January 2013 - 15:04

@politicul la 21 January 2013 – 07:52 + @politicul la 21 January 2013 – 07:53 + @terra la 21 January 2013 – 07:56 + @care raspuns? la 21 January 2013 – 14:29 + @care raspuns? la 21 January 2013 – 14:34 + @ care la 21 January 2013 – 14:35.

Măi anarhie-nihilisto-pp-de-kaka!

Tu ești chiar prost sau doar te faci?

Zi-mi și mie – dar cinstit ! – ca să știu cum să te iau!

de Vio la 21 January 2013 - 15:18

buna tactica cu aruncatu pisicii in curtea altora ca sa isi faca reclama postacii lui kovax care nici usturoi nu a mancat si nici de firmele falimentate de el nu a auzit….poate ne arata un fluturas de salar sa vedem cat are retinere pentru datorii….
da de firma ergo class abonata la procese lunare la judet nu scrieti nimic????
de ce a platit orasu amenda la castel de 30 de miliarde????nu am citit in interviul lui kovax despre asa ceva nici macar la vechiul amic din primu mandat si care nici acum nu a platit sarmalele de la castel sau saracii pensionari exploatati in interes electoral

de anarhie la 21 January 2013 - 15:41

da maries. cum zici tu.
zi-ne tu o solutie,ca pe mine m-ai intrebat deja.
solutia ta e sa maraiti toata ziua aici despre ieno? dar cinstit? solutia ta e USL? dar cinstit?

eu nu te fac prost ca nu meriti,esti batran,prost nu poti fi si de ai fost candva. dar multi batrani de varsta ta ne-au bagat tineretul in avioane sau trenuri cu destinatia alte tari,si nu pentru vacante!

de jolti la 21 January 2013 - 15:46

tu mai bine taci anarhie ca ai lasat pe mamabatrana la urgenta ca ai fost ocupat cu campanaia electorala ca sa ai bani sa dai la banca inapoi aia 300 mii de euroi.tzoki te gonoszember!

de anton la 21 January 2013 - 15:56

ma anarhie da o venit masina renault pentru fundatie care va avea sofer pe ienou?????

de relu la 21 January 2013 - 17:08

fiecare are dreptul la inca o sansa asa ca domnule maries lasati omu sa scrie macar la comentarii daca nu a reusit cu careianu sustinut de amicu traseist si tulipan consumator de fonduri publice,

de Horia Mărieș la 21 January 2013 - 17:18

@relu la 21 January 2013 – 17:08

De Domnu Relu, mii de scuze, așa o să fac! Il las dreaqului să scrie toate inepțiile și parcascoveniile de care este în stare.

Noi doi ne distrăm bine pe chestia asta, nu-i așa? Insă, avea individul un ziar zis Kareianul, oare de ce păscuța pp-de-ului nu scrie pe acolo, că în ăla n-a mai apărut nici un rând de dinainte de alegeri?
Voiam și noi să cetim Kareianul și să dăm individului încă o șansă.

de Horia Mărieș la 21 January 2013 - 17:33

@anarhie la 21 January 2013 – 15:41

Mulțumesc foarte mult pentru cinstitele clarificări. Deci ești prost. Bine.
Poți scrie mai departe. Iți atrag doar atenția că în articolul la care postezi comentarii este vorba de Kovacs, nu de anarhie.
In rest, poți să-mi zici și Möürieș, dacă ăsta este accentul cu care ești obișnuit mai mult și care-ți vine mai repede pe limbă. “Hasta La Vista Baby.”

de uslist la 21 January 2013 - 18:02

pentru care raspuns la 14:34;
trebuie cumva sa ne cerem scuze ca lucram corect si nu facem colectie de datorii si procese ca si cele de mobila ale unui cunoscut udmrist?
sau trebuia sa luam pe nimic spatiile comerciale din centru cand acelasi cunoscut era la primul mandat si acum sa le inchiriem la neamurile ce conduc bancile ce stau in chirie pe/acolo?
noi nu primim credite de300 de mii de euro si nici nu plecam din tara cand e scadenta

de usele? la 21 January 2013 - 18:28

si solutia matale nea muries?

de Horia Mărieș la 21 January 2013 - 18:55

@usele? la 21 January 2013 – 18:28

Soluția la ce? La kovax? Pușcăria.

de uslist la 21 January 2013 - 18:56

solutia e unica pentru fiecare cetatean al tarii indiferent de etnie si de culoare politica:achitarea datoriilor si respectarea legilor in vigoare!e de bun simt!

de Asu A.J. la 21 January 2013 - 21:31

crede unul pe aici (07:52; 07:53; 07:56; 14:29; 14:35; 15:41) ca rostul acestui site este sa dea solutii. din discutii pot sa apara si solutii uneori, dar rostul principal al unui ziar este sa informeze despre ce se intampla in zona locala, regionala, nationala sau planetara cu ai carei locuitori/persoane interesate discuta. solutiile le gasesc altii, specializati pe domenii (economic, social, politic). un ziar relateaza fapte, situatii etc. ce pot interesa pe respectivii pomeniti mai sus. asa ca, e cel putin straniu, daca nu deplasat, sa vii cu pretentii despre ce, cat, cum, cand, cine are voie sa spuna tocmai pe un site de interes local. aduce a cenzura si a ingradirea libertatii de expresie. si pare a mai crede respectivul ca si comentariile se vor scrie numai in spiritul “indicatiilor” sale. eroare!
iar indiferent daca respectivul scrie sau nu ce, cum, cat, unde si despre cine vrea, modul in care se gestioneaza banii orasului ridica mari semne de intrebare, la fel ca si starea materiala a persoanelor din imediata inrudire cu primarul. iar oamenii discuta. despre ce vor ei. nu inseamna ca daca nu-ti place ceea ce discuta, mai poti sa-i impiedici (cum puteai face inainte de `89)! ai in vocabular cuvantul “toleranta”? ai grija, sa nu-l confunzi cumva cu sintagma aceea edilitara cu sensul “bordel”!

de deci la 21 January 2013 - 21:43

deci buletin de usl este un ziar care informeaza.

de lantena la 21 January 2013 - 21:59

daca ai o firma despre care se stie si se vede in cifre ca este pradata,
si firma aia are 90% romani
si 10% unguri

cine sunt hotii? ungurii?

de tudor la 21 January 2013 - 22:34

buletin de carei sta pe banii lui si nu din bani publici ca videke cu redactorconsilier la primarieudmr

de iancsi la 21 January 2013 - 23:17

nu amestecati aici pe toate ungurii cu hotii care fura ca nu cei 10 %fura ca nu ei face actele ca stim noi cum vine asta ca am vazut si la crasna cum fost kand acolo fost a mienk si nu muncitorii dus mobila la ungaria si nici muncitorii nu facut falimentul la firmele de mobila care avut la el pana acuma si nu muncitori luat amenda la kastely asa ca nu bagati toti ungurii in oala cu sefii

de emil la 21 January 2013 - 23:35

vad ca postacul legelista se agită iar sub diferite nick-uri. probabil nu are cu ce se ocupa acum cand rmdiszno a ramas la conducere pe plan local, iar pe plan naţional este în opoziţie.

21:59
nu procentele sunt relevante, ci cine conduce firma. adică hoţii pot fi şi români şi unguri, nu numai unii sau numai ceilalţi. întrebarea asta dezvăluie lacune serioase în cunoştinţe elementare şi pe lângă retardul mintal sever, e gata să verse nişte venin şovin în acelaşi timp. regret, legelista, dar în ciuda dorinţelor tale celor mai arzătoare, Careiul e în România!
la Abracom, muncitorii sunt cam 100% etnici unguri, iar conducerea firmei este 100% românească. nu am auzit să se fi furat ceva din firma aia. alte firme, cu conducere mixtă, sau numai ungurească au ajuns în incapacitate de plată. numai eu ştiu vreo 4, aici în Carei. în concluzie, competenţa şi cinstea contează, nu etnia. că hoţi sunt şi printre unguri ca şi printre români.

de ministerulfinantelorpublice la 21 January 2013 - 23:40

Denumire platitor: ERGO CLASS S.R.L. – Fabricarea de mobila pentru birouri si magazine, Adresa: Str. CAPLENILOR 10 Carei (acolo locuiește primarul), Numar mediu de salariati 29

an 2009 – Profit net 10.837 Lei
an 2010 – Pierdere netă 135.415 Lei
an 2011 – Profit net 30.839 Lei

Bilanț total pe cei trei ani (2009, 2010, 2011): Pierdere netă 93.739 Lei, adică la cursul BNR de azi, pierderea netă este de 21.558 Euro.

Este în regulă, firma respectă rețeta (patentul, brandul) kovax, adică încet dar sigur spre faliment. Succesuri!

de emil la 21 January 2013 - 22:53

Articolul acesta spune, încă din titlu: “Fundaţia grof Karoly vrea un Renault. Maşina de vot udmr(=rmdiszno- paranteza îmi aparţine) aprobă”

Deci, nu e vorba de USL, ci de fundaţia grof kkro. Renault e o marcă de automobile, iar un produs al său este dorit de fundaţia asta, în spatele căreia se află o persoană importantă, nu spun cine, dar cu poprire pe salariu. Consiliul local are 11 membri rmdszamar şi numai 8 membri USL. majoritatea rmdszamar a votat pentru ca fundaţiei să i se dea un automobil marca Renault, aşa cum i-a poftit sufleţelul cu rudenii prin Bacău.

ce are chestia asta cu usl? nimic, ca doar rmdiszno are majoritatea in consiliu, deci!

Lasati un comentariu