Germania îşi internează bătrânii în lagăre

• publicat la: 29 December 2012
Germania îşi internează bătrânii în lagăre

Germania este acuzată că trimite pensionarii în aziluri de bătrâni din Europa de Est şi Asia, specialiştii etichetând această soluţie “o deportare inumană”.

Un număr ridicat de persoane în vârstă şi bolnave sunt trimise în afara graniţelor ţării pentru a primi îngrijiri pe termen lung, din cauza tarifelor uriaşe cerute în ţara natală. Mai mult decât atât, experţii susţin că această situaţie este ca o „bombă cu ceas”, gata să explodeze în orice clipă, dat fiind că aceste cazuri se regăsesc tot mai des.

În urma cercetătorilor, s-au găsit aproximativ 7.146 de pensionari germani internaţi în cămine din Ungaria în 2011, mai mult de 3.000 în Cehia şi peste 600 în Slovacia. De asemenea, au fost descoperiţi bătrâni şi în ţări precum Spania, Grecia şi Ucraina, dar şi în Thailanda sau Filipine, informează dailymail.co.uk.

Biroul Federal German de Statistică informează că circa 400.000 de vârstnici germani nu-şi pot permite să achite costurile pentru internarea la azil, pentru că pensiliilea nu le-au fost mărite, deşi speranţa de viaţă a crescut. Această cifră suferă o creştere de cinci procente pe an.

Sozialverband Deutschland (VdK), un grup german de expertiză socio-politică, consideră că, prin faptul că mai mulţi bătrâni din fostul Reich nu-şi permit să suporte cheltuielile pentru internarea la cămin, trebuie „tras un semnal de alarmă”.

„Pur şi simplu, nu putem lăsa acele persoane care au ajutat la redresarea Germaniei să fie deportate. Este inuman”, a afirmat, pentru The Guardian, preşedintele VdK, Ulrike Mascher.

Directorul companiei Senior Palace, cea care se ocupă cu găsirea căminelor de bătrâni în Slovacia, Artur Frank, susţine că totul a fost interpretat greşit şi că nu poate fi vorba de o „deportare”. „Majoritatea sunt aici din propria voinţă. Sunt rezultatul unor decizii sensibile luate de famiile lor, care consideră că aici le va fi mai bine”, a dezvăluit Frank.

sursa ziuanews.ro

comentarii

de Emi la 30 December 2012 - 12:41

ce civilizati sunt nemtii spun peaici ungurii.
asta e la ei noua moda pentru a scapa de batranii care au muncit ca ei sa aiba de toate!!!
nu mersi,mai bine roman!!!!

Lasati un comentariu