Exporturi mărite spre Germania

• publicat la: 2 April 2015
Exporturi mărite spre Germania

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană anunță cifrele actuale referitoare la schimburile comerciale dintre România și Germania

Conform cifrelor publicate de Institutul Național de Statistică, Germania rămâne și în 2014 partenerul comercial nr. 1 al României. Importurile din Germania au însumat 11,2 mld. EUR, cu 8,7% mai mult decât în 2013, iar exporturile 10,1 mld. EUR, în creștere cu 9,8% față de anul precedent. Astfel creșterea importurilor și a exporturilor germane s-a situat peste creșterea de circa 5% a totalului exporturilor și importurilor românești.

Cele mai importante grupe de produse, pe care România le importă din Germania, sunt mașini și aparate, mijloace și materiale de transport, metale comune. În ce privește exporturile către Germania mașinile și aparatele se află de asemenea pe primul loc, urmate de mijloace și materiale de transport și de materiale textile.

Pentru 2015 ne așteptăm de asemenea la o evoluție pozitivă atât a relațiilor economice româno-germană cât și a investițiilor germane în România. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de afaceri și de investiții din România. Una din preocupările noastre importante este și rămâne dezvoltarea sistemului de învățământ profesional după model dual, având ca scop asigurarea de personal calificat în România.

Lasati un comentariu