Europarlamentarii liberali europeni se reunesc la Bucureşti, in octombrie

• publicat la: 5 September 2012
Europarlamentarii liberali europeni se reunesc la Bucureşti, in octombrie

Grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucuresti, timp de trei zile, in perioada 15-17 octombrie 2012, a transmis liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Verhofstadt a confirmat marti seara ca europarlamentarii liberali europeni se vor deplasa in Romania, peste o luna, pentru a-i sustine pe liberalii romani si pe colegii lor din USL in campania electorala pentru alegerile parlamentare din decembrie, se arata intr-un comunicat al europarlamentarului liberal Norica Nicolai, remis Ziare.com.

Nicolai, care este sefa Delegatiei PNL in Parlamentul European, a obtinut sprijinul ferm al colegilor sai europeni in lupta pentru democratia din Romania si a prezentat pe larg situatia politica de la Bucuresti, se mai arata in comunicat.

“Ceea ce s-a intamplat in Romania este o lectie despre derapajele totalitare din Europa, care sunt acceptate sau criticate, in functie de dimensiunea, puterea economica sau influenta statelor ce practica aceste derapaje”, a transmis europarlamentarul PNL.

Norica Nicolai a mai criticat, in expunerea sa, intentia PPE de a reintroduce pe agenda plenara de la Strasbourg o dezbatere referitoare la Romania, asa cum a incercat, fara succes, imediat dupa suspendarea de catre Parlament a presedintelui Traian Basescu.

“De ce trebuie sa facem din Romania un caz? Noi am respectat Constitutia, deciziile Curtii Constitutionale! Nu cred ca aceasta dezbatere ar fi utila. PPE utilizeaza un dublu standard: in cazul Ungariei s-a aratat rezervat si chiar a sprijinit Guvernul de la Budapesta. In Romania s-a facut un partizanat de campanie!Unde este echidistanta ceruta de tratate comisarilor europeni? De ce comisarii PPE actioneaza ca niste activisti de partid?”, a spus eurodeputata liberala.

Europarlamentarii liberali europeni s-au declarat solidari si au sustinut, in marea lor majoritate, actiunile liberalilor romani.

Liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, a subliniat ca liberalii europeni vor fi alaturi de colegii romani pentru a-i ajuta sa castige alegerile.

“In decembrie vor fi alegeri parlamentare in Romania, iar apoi prezidentiale. Este cea mai buna ocazie de a-l infrange pe Basescu. Am incredere ca un candidat liberal sustinut de socialisti va castiga! Pentru asta este nevoie sa nu mai repetati greseala de data trecuta de a merge separat in alegeri. Vom colabora cu colegii nostri romani din ALDE pentru a fi siguri ca aceste alegeri vor fi castigate. Trebuie sa depunem cu totii eforturi!”, a subliniat liderul ALDE.

Totodata, si congresul Partidului Popular European va avea loc la Bucuresti, in luna octombrie, potrivit presedintelui PPE, Wilfred Martens. Acesta a declarat, la Bruxelles, ca cel de-al 21-lea Congres al formatiunii, care va avea loc la Bucuresti, va fi gazduit de presedintele Traian Basescu si de PDL si UDMR.

Lasati un comentariu