Acţiuni de combatere a fraudelor valutare

• publicat la: 30 ianuarie 2013
Acţiuni de combatere a fraudelor valutare

O nouă acţiune a fost desfăşurată azi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, scopul urmărit fiind acela de a combate fraudele valutare şi comerţul ilicit cu ţigări de contrabandă, cu bunuri confecţionate din metale preţioase sau cu alte produse a căror provenienţă nu poate fi justificată.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei şi au fost confiscate sume de bani şi ţigări. Cei 20 de poliţişti angrenaţi în acţiuni au efectuat controale la sediul unor societăţi comerciale, au legitimat şi verificat persoane, unele dintre acestea fiind conduse la sediul Poliţiei pentru fotografiere, amprentare şi introducere în baze de date.

Spre exemplu, o sancţiune de 1.000 lei a fost aplicată în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, unui sătmărean de 45 de ani, din Amaţi, surprins de poliţişti în Piaţa nr. 1 din municipiu, în timpul efectuării de schimburi valutare neautorizate. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de bani oferite spre schimb, 100 euro şi 4.500 forinţi.

Poliţiştii sătmăreni vor continua aceste acţiuni, prioritatea urmărită fiind protejarea cetăţenilor în faţa tuturor actelor ilicite de comerţ ori contrabandă.

Lasati un comentariu