Donaţii din Eichstätt pentru instituţii careiene

• publicat la: 19 ianuarie 2013
Donaţii din Eichstätt  pentru instituţii careiene

Potrivit unui comunicat de presă din partea voluntarilor  Organizaţiei Technische Hilfswerk (THW) din Eichstätt (Germania), în perioada 9 – 12 ianuarie aceştia au sosit pentru al doisprezecelea an consecutiv în Carei, aducând donații mai multor instituții. De la prima vizită, din 2001, organizația a adus până acum donații în valoare de aproximativ 27.000 de euro.

În acest an au fost vizate Spitalul Municipal, trei școli și o grădiniță. Spitalul a primit aproximativ 100 de scaune și peste 20 de mese de lemn destinate sălii de așteptare și sufrageriei acestuia, donate de o companie germană specializată pe mobilier.

Pentru școlile din Sanislău, Carei și Moftinu Mic, donațiile au constat din table moderne pentru sălile de curs. Pe parcursul celor 12 ani de când voluntarii vin în Carei, au fost donate peste 50 de bucăți de astfel de table.

Deși cu o oarecare întârziere , Moș Crăciun a adus cadouri pentru preșcolarii unei grădinițe din Carei. Acestea au fot pregătite de copii de la grădinițele din Ochsfeld, Möchenlohe şi Lippersthofen.

Tabăra Asociației Grădinițelor a fost și ea dotată cu o orgă, două uși glisante, două calculatoare și 28 de scaune de lemn.

Au mai fost aduse și ajutoare pentru famiile de etnie rromă care vor fi distribuite prin serviciul de Asistență Socială.

Îmbrăcămintea și aparatura electrocasnică vor fi vândute, iar din banii obținuți se vor plăti colaboratorii , iar restul vor fi folosiți la finanțarea unor proiecte pe care le vor realiza voluntarii organizației.

Firma THW a plătit transportul donațiilor exclusiv din sponsorizările pe care le-au obținut voluntarii acesteia.

Lasati un comentariu