Exerciţii care pot fi făcute de pe canapea

• publicat la: 9 February 2013
Exerciţii care pot fi făcute de pe canapea

Cei care nu vor să se ridice de pe canapea pentru a face miscare nu mai au nicio scuză: pot să facă exercitii chiar in faţa televizorului.

Iată o serie de astfel de exercitii care, desi sunt făcute de pe canapea, vă pot ajuta să aveti o siluetă de invidiat. Exercitiile sunt sugerate de antrenori, instructori de pilates si fizioterapeuti, intervievati de TotalBeauty:

Forfecări de pe canapea

Forfecările ajută la modelarea picioarelor si abdomenului, sustine Tara Zimliki, antrenor personal si instructor din New Jersey.

Asezati-vă la marginea canapelei si stati drept, păstrându-vă aceasta pozitie. Intindeti picioare in faţă. Păstrând pozitia dreaptă, incepeti să faceti forfecări (incrucisati-vă picioarele unul peste altul, in sus si in jos).

Repetati miscarea de 50 de ori sau cât de mult puteti.

Dacă vreti ca exercitiul sa aiba un efect si mai puternic, incrucisati-va bratele in fata in timp ce faceti forfecarile (miscarea sa fie simultana cu fiecare forfecare).

Exercitiu cu tricepşii

Jolene Matthews, trainer personal din New Jersey, spune ca acest exercitiu este cel mai bun pentru brate si umeri.

Stati pe marginea canapelei si ridicati degetele de la picioare, balansandu-va pe calcaie. Asezati-va mainile langa corp, orientati degetele inainte si ridicati intreg corpul de pe canapea.

Coborati corpul in timp ce numărati până la doi pana cand atingeti usor canapeaua, apoi ridicati-va din nou. Cheia acestui exercitiu este sa nu va asezati inapoi pe canapea complet pana cand nu terminati toate seturile de ridicari.

Se recomandă să lucrati câte trei seturi de cate 20 de ridicări.

Ridicări ale picioarelor si degetelor

Acest exercitiu, recomandat de Heidi Mills, instructor personal din Norwich, Anglia, este foarte bun pentru muschii picioarelor.

Stati pe canapea cu genunchii inclinati si picioarele pe podea. Ridicati apoi călcâiele si stati in vârful picioarelor.

Aduceti călcâiele inapoi usor si repetati miscarea până vă simtiti obosiţi.

Pentru ridicarea degetelor de la picioare, stati in aceeasi pozitie, dar ridicati degetele de pe podea, astfel incat numai calcaiele sa ramana in contact cu solul.

Exercitiu cu braţele

Acest exercitiu este recomandat pentru umeri si are efecte imediate, sustine Donna Hawley, instructor personal din Washington D.C.

Tineti in fiecare mână gantere de unu până la trei kilograme (sau folositi sticle cu apa daca nu aveti gantere).

Stati pe marginea canapelei, astfel incat bratele să atârne pe lângă genunchi.

Stati drept pe canapea si ridicati bratele astfel incat acestea sa ajunga la nivelul umerilor. Apoi intindeti bratele pe fiecare parte pana cand pozitia corpului formeaza litera “T”, iar apoi coborâţi-le.

Repetati exercitiul de zece ori (de jos până când pozitia corpului formează litera “T”, le aduceti in faţă).

Rotaţii cu perna

Acest exercitiu este foarte bun pentru abdomen si nu numai, sustine Jehn Zerling, autorul cărţii “Breaking the Chains of Obesity”.

Asezati-vă pe marginea canapelei, iar genunchii să formeze un unghi de 90 de grade. Luati o pernă si tineti-o in mână, cu bratele drept in faţă.

Ridicati picioarele de pe podea pana la nivelul canapelei si rotiti perna de la un sold catre altul, miscarea fiind in sensul cifrei “8″.

Daca va doare spatele, puteti pune picioarele pe podea si inclinati-vă in spate intr-un unghi de 20 de grade format cu canapeaua. Repetati acest exercitiu de opt ori.

Abdomen

Julie Carlson Howard, instructor de fitness   din San Diego, spune ca acest exercitiu este foarte bun pentru abdomen, insa precizeaza ca este destul de solicitant.

Asezati-va pe spate pe canapea cu picioarele intinse. Ridicati picioarele la sapte – opt centimetri de canapea si intindeti bratele drept deasupra capului.

Indoiti apoi genunchii catre piept si folositi bratele pentru a prinde tibia. Reveniti in pozitia de dinainte si repetati exercitiul pana obositi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu