O sătmăreancă pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

• publicat la: 5 februarie 2013
O sătmăreancă pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

În perioada 17-25 martie 2013, va avea loc la Luxemburg, cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), la care România va participa cu 2 echipe, fiecare formată din câte trei elevi, câte unul pentru fiecare disciplină: fizică, chimie, biologie.

Selecția celor doi elevi participanți de la fiecare disciplină se va realiza conform regulamentului specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei, dintre primii patru elevi calificați la clasa a IX-a la etapa națională a olimpiadelor  școlare în 2012, care nu au împlinit vârsta de 17 ani până la 1 ianuarie 2013.

Selecția se va realiza pe baza a două lucrări practice care se vor desfășura în 7 respectiv 8 februarie 2013 la București. Fiecare probă va avea o durată de 3 ore.

Din județul Satu Mare va participa la selecție eleva Moldovan Mădălina Patricia de la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru disciplina chimie.

Elevii selecționați vor continua programul de pregătire centralizat, în București, în perioada 9-16 februarie 2013.

Suntem mândri că un reprezentant al județului nostru face parte din cei 4 elevi din țară participanți la selecție la disciplina chimie și îi dorim mult succes!

Lasati un comentariu