Arme de luptă corp la corp.Expoziţie

• publicat la: 20 March 2013
Arme de luptă corp la corp.Expoziţie

Muzeul Judeţean Satu Mare vă invită miercuri, 20 martie 2013,  ora 13.00 la deschiderea expoziţiei itinerante

«Din istoria Basarabiei. Arme de luptă corp la corp»

  Expoziţia este constituită din piesele colecţiei basarabeanului Petru Costin care se poate lăuda cu una din cele mai cuprinzătoare colecţii din sud-estul Europei atât ca număr cât şi ca tematică în acest domeniu.

Vizitarea acestei expoziţii dă posibilitatea sătmărenilor să vadă arme albe adunate  de pe teritoriul Moldovei de peste Prut, arme care acoperă o mare întindere în timp, cele mai vechi datând de peste 6000 de ani. Diversitatea tematică se întinde de la topoare din piatră şi silex, până la baionetele şi stiletele moderne. Conţinând săgeţi, suliţe, topoare, pumnale, cuţite de luptă, săbii, buzdugane cu sau fără lanţ, securi, halebarde, piese metalice de harnaşament, cătuşe, amnare, etc, numărul exponatelor este aproape copleşitor, el situându-se la puţin peste 1000 de piese expuse.

Expoziţia este una itinerantă, ea fiind expusă înainte de a ajunge la Satu Mare, la Muzeul “Vasile Pârvan“ din Barlad şi la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia unde s-a bucurat de un succes considerabil.

Credem că vizitarea acestei expoziţii va reuşi să introducă vizitatorii în atmosfera luptelor date de-a lungul secolelor pe meleagurile Basarabiei.

Lasati un comentariu