Diplomă de excelenţă artistului Radu Ciobanu

• publicat la: 20 martie 2013
Diplomă de excelenţă artistului  Radu Ciobanu

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat miercuri, 20 martie 2013 la vernisajul expoziţiei de sculptură a maestrului Radu Ciobanu.

Obiceiul este să spun câteva cuvinte cu ocazia unor astfel de aniversări, dar în faţa dumneavoastră este foarte greu de vorbit. Vă respect mult pentru talentul dumneavoastră, pentru dragostea dumneavoastră, pentru ceea ce faceţi şi mai ales pentru câtă cultură şi respect răspândiţi asupra sătmărenilor.

În acelaşi timp, ceea ce faceţi pentru Satu Mare, reprezentând judeţul nostru oriunde în lume, poate fi ceea ce noi tot căutăm de ani de zile, cu bani mulţi: elemente de reprezentare, aşa numitul brand al judeţului. Cu talentul, cu dăruirea dumneavoastră sunteţi de fapt un brand al judeţului.

Cred că reverenţa vi se cuvine dumneavoastră din partea oricărei persoane indiferent de poziţia în societate. Ceea ce faceţi prin opera dumneavoastră şi prin generozitatea dumneavoastră este un exemplu de urmat.

Sculptura şi arta, în general, înseamnă o mână întinsă pe care artistul o trimite spre ceilalţi. Eu nu cred că există artişti care să lucreze pentru ei înşişi. Fiecare artist doreşte să împărtăşească, să arate, să transmită, să comunice. Or, acest lucru nu poate fi realizat doar în ateliere, în atelierele de creaţie, este nevoie de incinte generoase care să-i primească, să-i încurajeze.

Sunteţi autorul a mai mult de 30 de monumente din judeţul Satu Mare. Vreau să vă anunţ că veţi avea de lucru în continuare. Sunt convins că Radu Ciobanu va mai semna şi alte monumente în municipiul Satu Mare, aflate în stadiu de proiect ce vor fi ridicate în cinstea unor înaintaşi ai noştri. Un proiect la care eu ţin foarte mult şi la care mizez pe sprijinul Dumneavoastră este Monumentul Limbii Române.

Mă bucur că azi vă aniversăm la Satu Mare, că aţi rămas în Satu Mare şi că nu trebuie să vă trimitem felicitările noastre prin Canada, Bucureşti sau alt colţ al lumii.
Maestre, vă mulţumesc şi vă urez La mulţi ani !”
a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Adrian Ştef i-a acordat cu această ocazie o diplomă de excelenţă domnului Radu Ciobanu pentru contribuţia artistică excepţională adusă culturii şi spiritualităţii sătmărene.

 

Lasati un comentariu