Paul-Jurger Porr, noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România

• publicat la: 6 March 2013
Paul-Jurger Porr, noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România

Noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), ales in unanimitate marti, la Sibiu, este consilierul judetean Paul-Jurger Porr, finul fostului presedinte Klaus Iohannis si fost vicepresedinte al FDGR.

Paul-Jurger Porr, cunoscut in Sibiu datorita profesionalismului sau ca medic, a ocupat in ultimii 18 ani si functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania.

Proaspătul lider national al FDGR a anuntat un mandat “sub semnul continuităţii”, fiind decis sa continue politica deja inceputa de fostul lider, Klaus Iohannis.

“Acest mandat va fi sub semnul continuităţii. Vom continua cu ceea ce am facut si pana acum, inclusiv cu ceea ce am facut sub ultimele mandate ale domnului Iohannis. Vom pastra aceleasi relatii de loialitate fata de statul roman, in acest sens, avem o traditie care ne obliga, adica svabii, sasii, germanii din Bucovina, deci toate grupurile germane din Romania, in decursul istoriei, intotdeauna au fost cetateni loiali acestei tari”, a declarat presedintele FDGR.

Acesta a anuntat si dorinta de a colabora cu toate partidele din Romania, dar si cu celelalte minoritati nationale. Totodata, noul presedinte al FDGR a mai anuntat ca este decis sa faca lobby pentru Romania in Germania, in cederea aderarii noastre la Schengen.

Klaus Iohannis a explicat ca are o relatie foarte buna cu succesorul sau, care i-a fost vicepresedinte timp de 11 ani si ii este si fin. Totusi, propunerea de a-l alege pe Paul-Jurger Porr succesor al lui Klaus Iohannis la presedintia FDGR nu a venit din partea nasului sau, ci din partea unui alt membru.

Paul-Jurger Porr nu a avut concurenta, fiind singurul candidat si s-a bucurat de unanimitate de voturi din partea celor 60 de delegati prezenti la Congresul FDGR de la Sibiu. Noul presedinte al FDGR, doctorul Paul-Jurger Porr, are 62 de ani, este casatorit cu o colega de a sa, medic si are doi copii.

Pe 20 februarie, primarul de atunci al Sibiului, Klaus Iohannis, a anuntat ca se inscrie in PNL. “Incepand de astazi sunt membru al PNL”, a declarat Klaus Iohannis.-yiare.com

Lasati un comentariu