Peste 100 de jandarmi asigură ordinea publică la sărbătoarea Floriilor şi a Paştelui Catolic

• publicat la: 7 April 2012
Peste 100 de jandarmi asigură ordinea publică la  sărbătoarea Floriilor şi a Paştelui Catolic

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de  07 şi 08 aprilie a.c, peste 100 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a Postului Balnear Beltiug.

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsuri de ordine publică duminică, în zona bisericii Adormirea Maicii Domnului  din Satu Mare, lăcaş de cult unde slujba de Florii va fi oficiată de  Mitropolitul Clujului, Înalt Preasfintitul Andrei Andreicuţ şi alţi arhierei.

Pentru ca Sărbătorile Pascale şi  cele a Floriilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări

-         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

-         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

-         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

-         să respecte regulile stabilite de organizatori;

-         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

-   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice

În prag de sărbători, Jandarmeria Satu Mare  adresează tuturor sătmărenilor  care sărbătoresc Floriile, dar şi celor care  sărbătoresc Paştele  catolic, gânduri bune, urări de sănătate, linişte sufletească şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi !

Lasati un comentariu