Activităţi educative la Jandarmeria Satu Mare

• publicat la: 2 aprilie 2013
Activităţi  educative la Jandarmeria Satu Mare

Marţi, 02 aprilie 2013 între orele 11.00 -13.00 pe platoul din faţa Muzeului Judeţean de Istorie din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au continuat seria activităţilor educativ-informative din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Astfel, câteva  sute de elevi ai şcolilor  Avram Iancu,  Grigore Moisil, Colegiul Economic Gheorghe Dragoş, Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu, Liceul cu Prgram Sportiv, dar şi ai şcolilor din Moftin, Andrid şi de la alte instituţii de învăţamânt, împreună cu cadrele didactice au asistat la exercitiile pregătite pentru ei. Astăzi elevii au putut vedea exerciţii de autoapărare, de imobilizare şi încătuşare a unui infractor, dar şi exerciţii în care a fost angrenat câinele Cebat.

Elevilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele.

Apoi au vizitat standul de prezentare fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene, asupra prevederilor legale în vigoare, dar si asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

La final elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

Copiii de toate vârstele au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii,  armamentul şi materialele acestora,  cu câinele şi cu maşina Jandarmeriei.

Miercuri, 3 aprilie 2013  se împlinesc 163 de ani de la fondarea Jandarmeriei.Cu acest prilej,la sediul Inspectoratului  Judeţean de Jandarmi Satu Mare va avea loc ,de la ora 12,00, un  Ceremonial militar şi o festivitate dedicată Zilei Jandarmeriei Române iar intre orele 10,00-11.30 va fi  Ziua Porţilor Deschise.

.

 

 

Lasati un comentariu