Comisia ONF 2013 în vizită la Carei

• publicat la: 4 aprilie 2013
Comisia ONF 2013 în vizită la Carei

Printre obiectivele turistice ale județului nostru vizitate de profesorii coordonatori ai elevilor participanți la Olimpiada Națională de Fizică de la Satu Mare s-a numărat și Castelul Karolyi.

Aceștia au fost însoțiți de membri ai comisiei de organizare, printre care s-au numărat Mariana Roman, inspector general la ISJ Satu Mare, Claudiu Mondici si Szasz Piroska, inspectori generali adjuncti, Mariana Brumboiu, inspector școlar de specialitate, Ioan Pop, director al Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare, Szasz Francisc, profesor la CN Mihai Eminescu Satu Mare.

În incinta Castelului Karolyi au fost întâmpinați de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport și Hago Nandor, alături de Adrian Micovschi, directorul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu Carei, Zsido Sandor, directorul Liceului teoretic Carei, Gindele Emeric, directorul Liceului Tehnologic Carei și Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei.
Oaspeții au vizitat Muzeul Municipal Carei, expoziția de artă fotografică a clubului foto Castellum și, profitând că expoziția colecției de arme a muzeului Brukenthal din Sibiu era amenajată pentru apropiatul vernisaj,  a fost și aceasta vizitată.


Prezenți în delegația care a fost  la Carei, Davidescu Delia și Dafinei Adrian, conducătorii lotului olimpic de fizică al României, au declarat pentru Buletin de Carei: „Ghighi Pop este un foarte bun organizator și face bine lucrurile împreună cu Inspectoratul. Organizarea a fost impecabilă. În ceea ce privește performanța olimpicilor români de la fizică putem spune că elevii grozavi se nasc, noi îi vedem și îi ajutăm să se împlinească. Anual trimitem 2 studenti la Princetown, în condițiile în care sunt acceptați 100 de studenți noi pe an, iar SUA are 50 de state și un district federal. În Europa, la fizică îi avem ca adversari pe olimpicii din Ungaria. Anul trecut am fost prezenți aici la Satu Mare la competiția bilaterală ce are loc anual între echipele de fizică ale României și Ungariei. Ca un lucru inedit în ceea ce privește faza națională a olimpiadei de fizică de anul acesta putem spune că a fost invitată să participe echipa Republicii Moldova, lucru ce s-a datorat sponsorizării emag. E un lucru îmbucurător că oamenii de afaceri se implică financiar ajutându-ne să supraviețuim.”

Ion Băraru, profesor la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și membru în Comisia Centrală de propunere a subiectelor a fost plăcut surprins de organizarea concursului național. Acesta a spus referitor la acest aspect: „Noi facem niște clasamente neoficiale din punct de vedere al organizării, iar Iașul, după această ediție, este în pericol să piardă locul I în acest clasament. Elevii sunt mulțumiți de gazde și de mâncare.” La  fel de mulțumit de organizare și cazare a fost și prof. Miron Cristinel din Iași.Clipe frumoase,de neuitat,au petrecut preţ de câteva ore, o parte din îndrumătorii elevilor prezenţi la Olimpiada Naţională de Fizică de la Satu Mare.

 

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu