Incendiu la Andrid.Au ars 2.200 porci

• publicat la: 10 aprilie 2013
Incendiu la Andrid.Au ars 2.200 porci

UPDATE:

 Astăzi, la ora 09.00, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col.
Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col.Mateş Dumitru - comandantul Secţiei de Pompieri
Carei, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor la incendiul izbucnit ]n localitatea Andrid, la o fermă
zootehnică, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.
Comisia de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, a constatat că sursa probabilă, a fost un efect termic al curentului electric, produs de un motor
suprasolicitat s-au cu defecţiuni,  folosit la  sistemul de ventilare a halei.
Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ :5.000.000 lei.
Prin interventia pompierilor s-au salvat : halele învecinate în valoare de aproximativ  10.000.000. lei.

In data de 09.04.2013, la ora 15.52, Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD , sub comanda  Lt.Col. Mateş Dumitru comandantul Secţiei de Pompieri Carei, în  localitatea Andrid, str. DJ 196, la Km.10, unde a izbucnit un incendiu la o fermă zootehnică de creştere a porcilor, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.

Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei, au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au constatat că ardea interiorul halei de creştere intensivă de suine (porcine), pe aproximativ 2400 m.p.,  cu posibilităţi de propagare la halele învecinate.

Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întrega hală şi exzistând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, la faţa locului s-a deplasat SVSU al comunei Andrid cu autospeciala din dotare, SVSU al comunei Petreşti cu autospeciala din dotare şi o cisternă de 4000 litri cu apă aparţinând de S.C. Gardo Andrid, pentru a-i ajuta pe pompierii militari la lichidarea incendiului.

La locul intervenţiei,  s-a deplasat domnul Prefect Eugeniu Avram împreună cu domnul Inspector Şef Col. Burz Iulian, care a preluat comanda intervenţiei, până la lichidarea incendiului.

Incendiul a fost lichidat la ora 18.10.

Au ars: interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2400 m.p.

S-au degradat: hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, etc. În urma incendiului au murit 2200 de porci de aproximativ 120 Kg.

Astăzi, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col. Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Col. Sălăgean Vasile – Şef Protecţie Civilă, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col.Mateş Dumitru – comandantul Secţiei de Pompieri Carei      s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor.

comentarii

de Ocean la 10 aprilie 2013 - 13:20

Vai de sarmanul om, asta paguba se numeste sa-l ajite bunul D-zeu in aceste momente grele.

de rizo la 10 aprilie 2013 - 17:38

pacat de domnul veres a pornit de la zero dar k toti bogatasi uita un lucru paza buna trece primejdia rea daca avea paza puteau elibera porci puteau observa focul mai repede stau si ma intreb si eu

de gyury la 11 aprilie 2013 - 08:36

bine ca sant o gramada de angajati la pompiari cu salar bun da nu sant in stare sa stinga un incendiu da la barury sy jocuri de noroc se pricep toti

de mitrut la 11 aprilie 2013 - 09:40

daca proprietaru crede ca nu trebe sa isi intretina instalatia electrica si sa nu puna paza si doar sa astepte sa faca pompierii pe babysiter…atunci are mai multe probleme.
sau pompierii trebuiau sa doarma in curte la proprietar pentru eventualitatea unui incendiu?

Lasati un comentariu