Liceeni careieni, finalişti ai competiţiei naţionale „Europa mai aproape de CNE!” – ediţia a II-a

• publicat la: 22 mai 2013
Liceeni careieni, finalişti ai competiţiei naţionale „Europa mai aproape de CNE!” – ediţia a II-a

 

„Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor!” reprezintă o competiţie naţională de proiecte, menită să promoveze antreprenoriatul social şi implicarea activă, avându-i drept iniţiatori pe trei seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor, şi anume Diana Ioana MOREA, Andrei-Cătălin GHERGHU şi Andrei-Bogdan PETRE, alături de Cabinetul Europarlamentarului Norica NICOLAI şi organizaţia elevilor din România, reprezentată de Iulia MIRON.

Din totalul de 34 de echipe înscrise, doar 22 au îndeplinit punctajul necesar pentru a se califica în etapa finală. Astfel, singura echipă calificată din judeţul Satu Mare, cu un punctaj total de 70.4 din 100.0, este echipa Euro Starship 2.0, formată din Evelin PETER, Nicoleta IACOBUŢ şi Ionuţ SAVA, elevi ai Liceului Teoretic din Carei, avându-le drept coordonatoare pe Prof. Director Adjunct Rodica POP şi Prof. Consilier Educativ Gabriela MENŢIU.

Coordonatorul echipei, Ionuţ SAVA, a declarat: „Proiectul nu doar că reprezintă o continuitate a primei ediţii, ci şi o modalitate de a acorda un sprijin elevilor din mediul rural, datorită caravanei pe care o vom iniţia în două săptămâni. Totodată, sperăm că vom avea peste 20 de eseuri înscrise în cadrul concursului, dar şi elevi voluntari care vor fi dispuşi să ni se alăture.”

            Prima activitate din cadrul proiectului este un concurs judeţean, adresat tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, inclusiv, tema fiind valorile europene în viaţa cotidiană. Organizatorii vor oferi o excursie la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca primilor trei elevi clasaţi în urma jurizării.

            Printre partenerii locali, regionali, dar şi naţionali, se numără Asociaţia Telefonul Copilului, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, Centrul Europe Direct Maramureş şi UK Study Romania.

            Nu în ultimul rând, echipa de proiect şi-a lansat următorul blog oficial, unde veţi putea urmări procesul de implementare a proiectului: http://eurostarship20.blogspot.ro/

Lasati un comentariu