Biblioteca Judeţeană în mijlocul elevilor careieni

• publicat la: 6 iunie 2013
Biblioteca Judeţeană în mijlocul elevilor careieni

În periplul său careian, Caravana culturală sătmăreană a poposit la Biblioteca Municipală Carei, fiind reprezentată de Biblioteca Județeană Satu Mare. Evenimentul a cuprins o prezentare PPT, un dialog interactiv sub genericul „Maratonul poveștilor, realizat de Paula Horotan, bibliotecar la secția de copii a bibliotecii sătmărene, prezentat elevilor claselor I și a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 3.

Copiii au surprins asistența cu un inedit moment artistic. A fost interpretată minisceneta Albinuța și au fost recitate poeziile Ursul păcălit de vulpe, respectiv Lecția. 

Partea a doua a evenimentului a avut loc la Liceul Teoretic Carei, unde Marta Cordea, bibliotecar la secția Carte Veche a Bibliotecii Județene, a prezentat în PowerPoint un scurt istoric al cărții și colecțiile speciale de carte de patrimoniu ale instituției de cultură.

A descris apoi cele cinci incunabule pe care Biblioteca Județeană le deține. Acestea fac parte din patrimoniul cultural al țării noastre și nu numai, având în vedere numărul extrem de mic de exemplare păstrate

Lasati un comentariu