Măsuri de ordine publică la Zilele Judeţului

• publicat la: 20 iunie 2013
Măsuri de ordine publică la Zilele Judeţului

 În perioada 21 iunie – 24 iunie a.c,  aproape 200 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul manifestărilor  cultural artistice organizate cu prilejul  „Zilelor Judeţului Satu Mare.

Zonele turistice ale judeţului Satu Mare – Tăşnad, Beltiug, Acâş, Mihăieni, Apa, Mujdeni – vor fi monitorizate de asemenea de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică în municipiul Satu Mare, dar şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad cu zona de competenţă aferentă.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări:

           să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor

         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

         să respecte regulile stabilite de organizatori;

         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

   să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

 

          Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Lasati un comentariu