Autospeciale noi pentru ISU

• publicat la: 25 iulie 2013
Autospeciale noi pentru ISU

În data de 22.07.2013, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” a fost semnat contractul de furnizare din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Acest lot doi de achiziţii are ca obiect achiziţionarea a 6 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie.

            Din partea autoritatii contractante ,contractul a fost semnat de catre Prededintele C.A d-nul Vakar Istvan respectiv de Col.rez.Gheorghe Stramb-directorul proiectului.

            Firma care va executa cele 6 autospeciale este SZCZESNIAK POJAZDY SPECJALNE SPP.z.o.o din orasul Bielsko-Biala –POLONIA si vor fi receptionate la I.S.U „SOMES” al judetului Satu Mare in luna decembrie 2013.

Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Sălaj.

Valoare toatală a autospecialelor din acest lot este de 3.478.000 lei plus TVA.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a” a fost semnat în data de 7 iunie 2012, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Obiectivele specifice:

Reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă;

Îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante;

Consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul Regiunii Nord-Vest precum şi a centrului regional/centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei, salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.

Rezultate estimate:

12 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă:

6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă;

6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă;

reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/ dezastrelor până la 16’ în zonele rurale şi 8’ în zonele urbane.

Valoarea totală a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 7.988.862,00 lei.

redactia

Lasati un comentariu