Lansare de proiect la Castel

• publicat la: 17 iulie 2013
Lansare de proiect la Castel

Miercuri, 17 iulie, in Sala de conferințe de la  Castel a avut loc  lansarea proiectului HURO/1101/032/2.4.1 DEHECAFE „Developing coomon health infrastructure in Carei and Fehergyarmat” din cadrul programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Prezentarea a fost realizată în limba română de Varna Levente, coordonator de proiect din partea Primăriei Carei, respectiv de Kun Jozsef, coordonatorul de proiect din partea partenerilor maghiari. Cele două prezentări au fost secondate de translatori atât pentru limba română, cât și pentru limba maghiară.

La această conferință au prezentat lucrări de specialitate dr. Raț Elisabeta, directoarea spitalului, Prezentarea sistemului medical din România si a Spitalului municipal Carei ; Dr. Botlinger Maria Gyongyi, șefa secției de interne, Asistenţa medicală de specialitate asigurată de Spitalul Municipal Carei;dr. Borz Tiberiu, medic-șef compartiment ortopedie, Eficienţa hidrokinetoterapiei in recuperarea precoce post operatorie a pacienţilor cu afectiuni ale sistemului osteoarticular;dr. Gabriel Gheorghiță, medic-șef compartiment RMFB, Beneficiile hidrokinetoterapiei in tratamentul de recuperare al afectiunilor aparatului locomotor; dr. Gabriela Oprea Șuta, medic-șef la secția pediatrie, Indicatiile terapiei de recuperare in patologia pediatrică  și kinetoterapeutul Kern Erika, coordonator al bazei de tratament cu Tehnici si metode kinetoterapeutice aplicate in bazin.
Prin proiectul lansat la Carei, se va construi o aripă nouă la spitalul municipal ce va fi destinată tratamentului de hidrokineto-terapie la care se adaugă dotările necesare. Aceasta va include o sală cu bazin, 3 săli de tratament galvano-, kineto-, fizio-terapie, vestiar, baie și toaletă.

Partea română va beneficia de o investiție de 379 271,22 euro, din care 2% reprezintă cofinanțarea locală.

redactia

comentarii

de careianu la 18 iulie 2013 - 09:09

ce cauta analfabetu de vice intre doctori??? o fi bolnav????
ca doar nu a reusit sa invete doua fraze si sa le mai si spuna tare????!!!!!
atentie mare doctorime ca asa a facut si la victoria inainte sa ingroape echipa./
pune si amu botu la cascaval si apoi…via mateszalka!!!!!

de asistenta la 19 iulie 2013 - 19:50

si cat va FI acum contributia pentru angajare????
tot lia deliu va aduna ieuroii pentru erjike????
si tot iudemeristi vor fi angajati ca si pana acum????
la gyarmat nu treebe impins nimika sau ajunge zacusca si conservele adunate de liuta????

Lasati un comentariu