Poliţiştii careieni au depistat suspecţii în cazul mai multor furturi

• publicat la: 4 July 2013
Poliţiştii careieni au depistat suspecţii în cazul mai multor furturi

Poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală au identificat în urma anchetei desfăşurate, principalii suspecţi în cazul a 8 furturi din locuinţe şi dependinţe situate în comunele Berveni şi Cămin, reuşind, de asemenea, să recupereze o parte din bunurile furate.

            Suspecţii sunt 5 localnici din Berveni, care, pe parcursul mai multor luni, au pătruns prin efracţie în casele consătenilor lor sau în alte anexe ale locuinţelor – şură, cămară – şi au furat unelte, aparatură, alimente sau păsări de curte. Valoarea totală a bunurilor sustrase depăşeşte suma de 6.000 lei, poliţiştii recuperând aproximativ 50% din prejudiciul cauzat.

            Alexandru B., de 37 de ani, Vincze S., de 40 de ani, Gheorghe K., de 27 de ani, Csaba G., de 20 de ani şi Arpad V., de 38 de ani sunt anchetaţi acum în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

            Tot un furt din locuinţă a fost sesizat poliţiei de către un localnic din Lelei. Bărbatul le-a relatat poliţiştilor Postului de Poliţie Hodod că în timp ce a lipsit de la domiciliu i-au fost furate sume de bani, bijuterii din argint şi un telefon mobil, apreciind valoarea pagubei la suma de 3.500 lei.

            Poliţiştii au demarat de îndată ancheta în acest caz, stabilind în scurt timp că principala suspectă este o fetiţă de numai 10 ani, care locuia în casa de        vis-a-vis. Minora, cunoscând că vecinul său nu este acasă, a escaladat geamul şi din locuinţă a furat bunurile pe care le-a considerat valoroase.

            Poliţiştii au recuperat toate bunurile furate şi le-au restituit proprietarului păgubit, astfel încât prejudiciul a fost recuperat integral. În acest caz, răspunderea penală a minorei nu poate fi antrenată, având în vedere vârsta acesteia, normele legale prevăzând însă şi alte măsuri educative.

            Un alt caz de furt a fost soluţionat cu promptitudine de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare. Miercuri, în jurul orei 14.00, poliţiştii desfăşurau acţiuni în scopul combaterii faptelor de natură judiciară, când l-au prins în flagrant pe Alexandru D., de 57 de ani, din Crişeni, care tocmai furase o bicicletă. Bărbatul a tăiat cu un patent cordonul ce asigura bicicleta lăsată în gangul parcării Tribunalului şi apoi şi-a însuşit pe nedrept bunul în valoare de 400 lei.

            Acum suspectul este anchetat pentru furt calificat, iar proprietara păgubită şi-a redobândit bunul.       

Acţiuni de combatere a furturilor de lemne

            În scopul prevenirii şi combaterii sustragerii de material lemnos au acţionat miercuri poliţiştii Postului de Poliţie Cehal în colaborare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic „Codrii Sătmarului”. În contextul acestor acţiuni au fost oprite pentru control autovehicule şi căruţe ce transportau material lemnos, aplicându-se sancţiuni de aproape 3.000 lei şi confiscându-se lemne în valoare de 130 lei.

            Asemenea acţiuni sunt organizate în mod frecvent de poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurale, prevenirea infracţionalităţii silvice constituind o prioritate a poliţiştilor sătmăreni.

           

Lasati un comentariu